четвъртък, 8 юли 2010 г.

Крими - 08.07.2010 г.

СДВР. Група от четирима крадци бе задържана от криминалисти на Второ РУМВР при опит да извършат кражба от апартамент в столичен квартал. След като проникнали в жилището през прозорец на първия етаж, четиримата са задържани на място. Групата от 38-годишния Н.Н.- Тилковия, 26-годишните С.Т-Мигача и Ц.С-Цъки, известни на полицията за кражби, както и приятелката на Тилковия, била под наблюдението на криминалистите няколко дни преди извършеното престъпление. При проведените претърсването, в двете коли и жилището на Тилковия са намерени и иззети маски, ръкавици, газ-сигнален пистолет и други вещи, чийто произход се установява. По случая е образувано досъдебно производство. Работата за установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Криминалисти от група “Детска престъпност” задържаха 17-годишна, за която е установено, че е извършила многократно кражби на вещи и бижута от магазин в кв. “Оборище”. Непълнолетната не е известна до момента на полицията. Откраднатите вещи са намерени, иззети и върнати с протокол на управителката на магазина. Работата по случая продължава.
Служители от сектор “Улична престъпност” задържаха 13-годишен от Костинброд след кражба на дамска чанта с документи. Малолетният е известен на инспекторите от Детска педагогическа стая за кражби на територията на страната.
Кражба на оборотни пари от заведение за бързо хранене на бул. “Сливница” разкриха криминалисти от Пето РУМВР. На 14 юни управителят на заведението заявил липсата на 366 лева, съхранявани в незаключен шкаф. Криминалистите бързо влезли в следите на крадеца и задържали 24-годишният Л.Б., известен на полицията за кражби. Материалите по случая са докладвани в СРП.

Пазарджик. Екипи на полицията, „Гражданска защита” и лесничеи търсиха през нощта изгубило се в планината семейство от Пловдив. Вчера около 20.30 часа в дежурната част на РУП-Пещера бил получен сигнал на тел.112 за изгубило се семейство от Пловдив. К.Т./55г./, синът му И.Т./27г./ и непълнолетната му дъщеря тръгнали на разходка в района на курортното селище „Атолука” в землището на брациговското с.Равногор. Вървейки в непознатата местност, обаче скоро тримата разбрали, че са се загубили. За щастие, имали под ръка мобилен телефон и се обадили на номера за спешни повиквания 112. След получаване на сигнала за случилото се и предвид наближаването на нощта, незабавно бил сформиран екип от служители на РУП-Пещера и полицейския участък в Брацигово. На помощ на колегите си пристигнал и полицай със служебно куче от РУП-Пазарджик, аварийно-спасителен екип на ОУ”Гражданска защита”-Пазарджик и местни горски служители. След продължилото няколко часа издирване и подържане на връзка по мобилния телефон, около 2 часа тримата били открити невредими в местност край Пещера. Малко по-късно семейството било транспортирано в хижа, намираща се в курортното селище „Атолука”.


Благоевград. Вчера, след сигнал за притежаване на наркотични вещества, криминалисти от РУП-Петрич задържали на ул. "Митрополит Герасим" в града криминално проявения петричанин В.М./34г./-Вовката с пликче хероин. При претърсване на квартирата му, в трапезарията била намерена найлонова опаковка с още малко от наркотика. Голямото количество високорискова дрога излязло при оглед на килера, където е намерена и иззета найлонова торба със 640 грама хероин. В.М. не за първи път попада в полезрението на органите на реда по случаи, свързани с разпространение на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство.


Хасково. За пореден път полицаи от РУП-Харманли иззеха безакцизни цигари. Вчера на булевард „България” в Харманли, местните полицаи спрели за проверка пловдивски лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 43-годишна жителка от Стамболийски. В колата служителите на реда открили 190 кутии безакцизни цигари от различни марки. Папиросите без бандерол са иззети с протокол за доброволно предаване по образуваното досъдебно производство.
Вчера следобяд в полицейското управление в Тополовград е получен сигнал от местната община, че 41-годишен тополовградчанин е открил в двора на бившия завод за медицински инструменти метална кутия с живак. Веднага е сформирана група за заграждане и обезопасяване на района. Уведомен е и екип на „Гражданска защита”, който установил количеството на живака - 200 грама. Предприети са незабавни действия за обезвреждането му със сяра. Впоследствие веществото е съхранено в специален склад на Гражданска защита до пълното приключване на химическата реакция.


Пловдив. Служители на Пето РУП–Пловдив задържаха уличен за серия кражби от апартаменти в ж.к.„Тракия”. От 14 април до 3 май между полунощ и 7 часа в четири жилища било проникнато през отключените входни врати, по време, когато обитателите спели. От домовете били откраднати общо 5 мобилни телефона, преносим компютър, цифров фотоапарат и други вещи. В хода на издирването е установен извършителят - А.И. /30г./ от Пловдив, известен на полицията и осъждан. В жилището му в ж.к.„Тракия” били открити мобилни телефони, чийто произход се установява. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на Пето РУП – Пловдив. Работата по случая продължава.
Кражба от кабината на камион е била извършена вчера в Калояново. По първоначални данни, товарният автомобил, собственост на бургаска фирма, е бил паркиран за кратко на ул. „Ал. Стамболийски”. Шофьорът - Г.З. /41 г./ от Бургас, слязъл да си напазарува от близкия магазин и когато се върнал установил, че от кабината му липсват 4000 лева, лични документи и вещи. Работата по случая продължават служители от РУП – Хисаря.


Кюстендил. Двама измамници от столицата са задържани снощи от кюстендилски полицаи. А.А. и С.А. – 31-годишни, заблудили продавачка в кафене в града, че съпругът й дължи пари на единия. Тя им дала 200 лв., после установила връзка със съпруга си и разбрала, че е измамена. След сигнала, полицаите предприели незабавни издирвателни действия. Установено е, че двамата се придвижват с такси. Задържани са в крайпътно заведение, докато вечеряли. При проверката служителите установили, че А.А. има богато досие с противозаконни деяния – техни колеги от столицата работили по 53 случая с негово участие, осъждан е за кражби, грабежи и измами. Другият мъж С.А. – таксиметровият шофьор, не е регистриран за противозаконни деяния. Двамата мъже ще останат в полицейския арест в Кюстендил 24 часа, срещу тях е започнато досъдебно производство.
52-годишен мъж от с.Вратца е задържан снощи в ареста на РУП – Кюстендил. По-рано, по невнимание той прострелял 22-годишния си гостенин. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница с наранявания от изстрел в китката на дясната ръка и десния крак, без опасност за живота. Последвало е претърсване от служители на полицията в дома на 52-годишния М.А., открити и иззети са 3 незаконно притежавани ловни пушки от различен калибър и боеприпаси. М.А. ще остане в ареста 24 ч, по случая е започнато досъдебно производство.


Велико Търново. Марихуана е открита в двор във великотърновско село.
90 стръка канабис са намерени при претърсване на имот в с. Плаково, обитаван от Л.Л.(44г.) и съпругата му С.Л.(48г.). Растенията са изтръгнати и предадени за експертизи. Обитателите на имота са задържани за 24 часа. След справка е установено, че и двамата нямат регистрирани криминалистически прояви и не са осъждани. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
Познат на органите на реда е задържан с хероин и канабис. Снощи, към 21,45 часа, при обход в Горна Оряховица, в района на стадион „Локомотив” автопатрул спрял за проверка А.К. (25г.) от града и В.Б. (19г.) от Лясковец. При обиска у А.К. са намерени 3 хартиени пликчета с бял прах и станиолено топче със зелена тревиста маса, съответно хероин и канабис. По случая е образувано бързо производство. А.К. е задържан е за 24 часа.


Бургас. На 7 юли на територията на РУП-Камено е проведена полицейска операция за противодействие на кражбите на цветни и черни метали. Около 17 часа, при проверка в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с.Ливада е установен микробус «Мерцедес 507 Д» /бургаска регистрация/, управляван от 38-годишния И.Ж. от Бургас. В микробуса са открити 440 кг. обгорени многожилни кабели, чийто произход е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на РУП-Камено и сектор «Икономическа полиция» при ОД МВР Бургас.
Възрастен бургазлия пострада вчера при стара измамна схема. Около 10 часа 88-годишен бургазлия се оплакал в Първо РУП-Бургас, че бил измамен по-рано сутринта в района на Старата поща, на ул. «Цар Петър». Възрастният човек отишъл за да получи пенсията си, след което, при излизане от сградата, бил пресрещнат от непознат млад мъж, който му заявил, че е спечелил от томбола. Заявил на пенсионера, че ако има в себе си повече от 300 лв., ще удвои парите му. Пенсионерът си показал портфейла, мъжът издърпал част от парите, след което побягнал. Възрастният човек установил липсата на сумата от 350 лв. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.


ОДМВР-София. Криминалисти от РУП-Ботевград заловиха авторите на кражба на 40 куб.м букови дърва за огрев от временен склад край с. Литаково. Двама криминално проявени били задържани за 24 часа. Сигналът за кражбата на дървения материал бил подаден вчера от директора на местното горско стопанство. След бързата реакция на полицейските служители станало ясно, че престъпленията били извършени от 2 до 7 юли от двама криминално проявени жители на с. Литаково. Голямото количество дървен материал било превозено на няколко пъти с каруци. Част от откраднатото е иззето от домовете на Г.Б. /69г./ и И.В. /23 г./. Те са задържани за 24 часа в местното РУП. По случая се води досъдебно производство.
Трима младежи били спипани от полицията в момент на кражба на трабант в Ботевград. В сряда през нощта двама ботевградчани и техен авер от с. Врачеш измъкнали колата от незаключен гараж на ул. “Севаст Огнян”. Докато се опитвали да запалят возилото, били изненадани от патрулиращи полицаи. Тримата младежи – Б.Б. /21г./, М.Г. /19г./ и непълнолетният им съучастник били задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Монтана. Крадци на метални пръти са заловени при полицейска акция в Берковица. Вчера на територията на РУП-Берковица e проведена полицейска операция за противодействие на престъпността. В хода й берковски криминалисти разкрили кражба на 1 600 метални пръти, собственост на фирма. Престъплението е извършено на 3 юли в местността Калиманица в землището на берковското с.Гаганица. В хода на разследването, в пункт за вторични суровини в Монтана са открити част от откраднатите пръти - 245. В резултат на успешно проведените оперативно-издирвателни действия са разкрити извършителите – 46-годишен мъж от Плевен и 46-годишна софиянка. Двамата се придвижвали с лек автомобил "Ауди 8". По случая в РУ Полиция-Берковица е образувана преписка. Материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура-Берковица с мнение за образуване на досъдебно производство срещу двамата извършители.


Плевен. Акция срещу незаконната тръговия с акцизни стоки без бандерол бе проведена вчера в Плевенска област. От дом в с.Божурица, от три улични търговки в Плевен и от павилион в плевенския компелкс «Сторгозия», стопанисван от 62-годишен – едноличен търговец, са намерени и иззети общо над 150 кутии цигари 54 кутии цигари без бандерол. Съставени са протоколи за доброволното предаване. По случаите са образувани досъдебни производства и е сезирана прокуратурата.
Вмчера към 17 чака полицаи от Пордим реагирали на сигнал за задействана сигнализация за взлом на базова станция на мобилен оператор в месноста "Раичов дол" в землището на с.Коиловци. На местопрестъплението е изпратен полицейски екип, който засякъл млад мъж в момент на разбиване на входната врата на станцията. Като видял полицаите, непознатият побягнал. Един от униформените произвел предупредителен изстрел във въздуха. След неподчинението, полицаят прострелял беглеца в десния крак. Задържаният е откаран за медицински преглед за Плевенската болница. Настанен е за лечение в Ортопедично отделение, без опасност за живота. Установила се самоличността му – 18-годишен от с.Мечка. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.


ПБС. 50 дка пшеница изгоряха при пожар днес в землището на пловдивското с.Соколица. Сигналът е получен пет минути преди 1 часа. Огънят се е разразил в ниви в местността до помпите край същото село. Пристигналите на място пожарникари са успели да го овладеят и да спасят останалите 110 дка посеви. Причините за инцидента се изясняват.


ПТП. Вчера към 18.32 часа в полицията е получен сигнал от тел.112 за катастрофа на около километър преди с.Арчар посока от.Лом. На мястото полицейски служители установили, че лек автомобил “Рено” /видинска регистрация/ при движение с несъобразена скорост, на десен завой напуснал лентата за движение, блъснал насрещно движещия се велосипедист – 51-годишен полски гражданин, след което напуснал платното, навлязъл върху банкета и се преобърнал вляво от пътя. Пострадалият поляк е починал в линейката на път за болницата. Установено е, че в колата са пътували видинчаните К.П./42г./, Г.Г./20г./, И.Г./25г./, 43-годишната В.И. и 4-годишно момче. 42-годишният и жената са настанени в болница с контузни рани, без опасност за живота. Останалите са прегледани и освободени. Според събраните до момента данни, колата е била управлявана от неправоспособния водач К.П. На пълнолетните са взети кръвни проби за установяване наличие на алкохол. По случая в РУ”Полиция”-Видин е образувано досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket