понеделник, 26 юли 2010 г.

23.07.2010

Бургас. Служители на Първо районно управление «Полиция» задържаха 24-годишен плевенчанин, присвоил лаптоп, а преди време измамил управител на бензиностанция и присвоил 3 200 лева срещу обещание да я оборудва. Операцията е проведена вчера, след като ден по-рано млада дама се оплакала в полицията, че познат, на когото отстъпила преносимия си компютър за ден, отказва да й го върне. Оказало се, че той вече го е пласирал в заложна къща, откъдето полицаите го иззели. Криминалистите установили, че в края на м. юни П.Г., представяйки се за собственик на охранителна фирма, зарибил управител на бензиностанция с обещанието да оборудва обекта му с камери срещу добра оферта от 3 200 лева, в която влизали и материалите. Когато обаче получил парите, П.Г. се покрил. По случаите са образувани досъдебни производства.


Пловдив. 700 кутии цигари със стар акцизен бандерол са иззети вчера в Асеновград. Съвместна проверка на служители на РУП – Асеновград и Агенция „Митници” – Пловдив е проведена вчера. Нелегалните папироси от марките „GD” и „WINSTON” са открити в гараж на ул. „Стоян Джамсъзов”. Помещението е собственост С.Н. /33 г./, известен на полицията. Работата по случая продължава.


Кърджали. Сериен извършител на кражби от незаключени офиси и жилища е установен и настанен в помещението за малолетни е непълнолетни РУ-Кърджали вчера. 15-годишното момче е разкрито от полицията след подаден сигнал за извършена кражба на пари от дамска чанта от фирмен офис в областния център. При проведените издирвателни действия полицаите са стигнали до момчето няколко часа след сигнала за произшествието. Откраднатите 20 лв. са били похарчени. В хода на проверката станало ясно, че непълнолетният е извършил още 3 кражби на пари в Кърджали от апартамент и офиси. Материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата от РУ-Кърджали с мнение за налагане на възпитателна мярка.


В.Търново. Двама криминално проявени са задържани и уличени в извършване на 17 домови кражби. Те вилнеели от около два месеца в Горна Оряховица. Служителите на реда започнали работа по случая още след подадените първи сигнали от пострадали граждани. Криминалистите установили идентичен почерк – злосторниците прониквали в домовете на хората през незатворени прозорци или незаключени външни врати. Така разследващите попаднали по следите на двамата местни жители - Г.М. /28 г./ и К.А. /23 г./, които са задържани вчера по време на проведена специализирана полицейска операция. Те са криминално проявени и със съдебни регистрации, а К.А. е и с влязла в сила присъда за кражби.


57 кг марихуана са открити от полицаите при проведена спецоперация на територията на с. Плаково. В хода на претърсванията, в двора на имот на 79-годишна жена, полицаите се натъкнали на 250 стръка зелена растителна маса, реагирала при полевия тест на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата във В.Търново. Акцията е продължение на операция в началото на месеца, при която отново в с. Плаково в двора на друг имот бяха изкоренени 90 стръка канабис.


Враца. Продължава издирването на криминално проявеният С.П. /19г./, известен с прякора Мачката, който вчера предизвика скандал и нарани с хладно оръжие двама души в бар в областния град. Вчера криминалисти претърсиха апартамент в кв."Дъбника", ползван от него, където откриха пет хартиени опаковки с бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на амфетамин и две найлонови пликчета със същия наркотик.


Пазарджик. Друг криминално проявен също е задържан за притежание на хероин. 19-годишният Г.Н. от Пещера бил спрян за полицейска проверка. Униформените открили трите пакетчета наркотик в мобилния му телефон Той е заподозрян и в извършване на кражба. По случая се води дознание.

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket