понеделник, 26 юли 2010 г.

25.07.2010

Пловдив. 21-годишен пловдивчанин, оказал яростна съпротива и опитал да скъса служебната карта на полицай, е задържан за 24 часа. Инцидентът е станал малко след полунощ вчера близо до ресторант на бул. Никола Вапцаров”. Автопатрул забелязал група младежи, които се суетели около младо момиче, паднало на земята. Служителите на реда спрели колата и се приближили към групата. Установили, че на младата дама /18 г./ й е прилошало – по думите й от три бири. След легитимиране полицаите поискали документите за самоличност на останалите четирима от компанията – двама на 21 години и 17-годишна пловдивчанка. Вместо да покаже документа си за самоличност, В.Д. започнал да сипе обиди, поискал униформените отново да се легитимират и когато единият от тях извадил картата си, той опитал да я издърпа. Не спрял дотук – В.Д. оказал яростна съпротива докато полицаите го качвали в патрулката, а вътре започнал да рита по седалките. Той е отведен в Първо РУП- Пловдив и е задържан за 24 часа. На майката на непълнолетната пък е съставен акт по чл. 8, ал. 4 от Закона за закрила на детето. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.


Трима пловдивчани са задържани за притежание на наркотици. И.Р. /44 г./, Г.Б. /34 г./ и С.Н. /19 г./ били засечени около 17 часа на ул. „Прохлада”. В тях служители на Шесто РУП и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” открили над 44 грама хероин. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.


Друг техен „колега” е задържан от служители на РУП-Карлово. 19-годишният В.Г. от Сопот бил спрян за проверка в ранните часове на вчерашния ден. При обиск в него били открили 11 топчета с амфетамин. По време на проверката той оказал яростна съпротива, дори успял да удари единия от полицаите – това наложило служителите да използват белезници при задържането му. В.Г. остава в следствения арест за 72 часа, а материалите по случая са предадени на прокуратурата.


Бургас. Плевенчанин е задържан за притежание на наркотици. Той бил засечен в Обзор докато управлявал мотопеда си „Хюндай” и в него полицаите намерили 200 грама марихуана. Последвало претърсване и в жилището, което той ползвал, където проверяващите открили 40 грама хероин, 15 - метамфетамин, електронна везна и материали за дозиране на дрогата. На Л.К. е постановено задържане за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.


Криминалисти продължават работа по изясняване на инцидент, станал вчера по обяд. Трима мъже са задържани по подозрение за нанесен от тях побой над 20-годишен бургазлия. Около 15.20 ч. в полицията бил подаден сигнал, че млад мъж лежи на улица „Тодор Грудов”. Пристигналият екип установил, че мъжът е пострадал от побой и при проведените светкавични заградителни действия задържали тримата му нападатели - Д.С. /24 г./, баща му – Н.С. /52 г./ и Х.В. /25 г./. Пострадалият е настанен в болница, няма опасност за живота му.


Габрово. Неправоспособен водач, шофирал след употреба на алкохол крадена кола и предизвикал пътно транспортно произшествие, е задържан в полицейския арест. Пътният инцидент е станал вчера около 12.30 ч. на бул. „Ст. Караджа” – л.а. „Фолксваген Поло”, управляван от М.Р./27г./ , удря движещия се пред него л.а. „Рено 19”. За щастие пострадали от инцидента няма. Пристигналите на място пътни полицаи бързо установили, че М.Р. се е качил зад волана след употреба на алкохол – дрегерът отчел 2.97 промила в кръвта му, и че не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. В хода на проверката униформените изяснили, че фолксвагенът не е негова собственост – нещо повече – малко преди това собственикът й я бил обявил за издирване, след като „изчезнала” от двора на къща в с. Крушево. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая в РУП-Габрово е започнато досъдебно производство.


Кърджали. Два спасителни екипа на Гражданска защита са отстранили гнезда на стършели и оси след подадени сигнали от граждани. На тел.112 е било съобщено, че рояк от жилещите насекоми има в опасна близост до катерушки в двор на детска градина и във вилната зона на село Айрово. Спасителите са обработили местата с нафта и са отстранили гнездата.

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket