неделя, 1 август 2010 г.

Крими - 01.08.2010 г.

Шумен. 31-годишен мъж, подал фалшив сигнал за кражба и вдигнал на крак полицията, е установен и задържан. Той позвънил на дежурната оперативна част снощи около 22.50 часа. Представил се с малкото си име, казал че е охранител и обяснил, че в землището на село Царев брод неизвестни товарят бали със слама в лек автомобил “ВАЗ” с ремарке. Пристигнал автопатрул – двама от служителите обходили пеша масива, а техният колега проверил изходите му. След като не забелязали присъствие в блока и около него, униформените отишли в базата на земеделския институт в селото. Там уточнили, че пазачите не са подавали подобен сигнал, те нямали и колега с такова малко име, с каквото непознатият се представил. Дежурните служители отново се свързали с лъжесвидетеля, при разговора засекли редица несъответствия и установили нахождението му – с. Царев брод. Така малко по-късно полицейски екип се отзовал пред дома на К.К. 831 г./ и го задържал. Срещу него е образувано бързо производство.


За 24 часа в полицейския арест е задържан криминално проявен мъж от Стара Загора. Днес, три часа след полунощ, в полицията позвънила жена, която обяснила, че минути преди това била ограбена. Пред пристигналия екип обяснила, че била на нападната на стълбищната площадка на блока в който живее, след като гостувала на познат. Жената извикала, но никой не се притекъл на помощ, тя обаче успяла да различи в тъмнината своя домакин – Д.С. /34г./ и дала ясно описание – брада, къдрава коса, живее на квартира на ул. „Кирил и Методий”. Полицейските служители веднага предприели заградителни действия и засекли мъжа пред квартирата му. Независимо от категоричното му отричане да е автор на нападение, униформените обходили евентуалния маршрут, по който той се е придвижвал и върху гараж забелязали разхвърляна чанта и двата мобилни телефони. Д.С. е задържан на основание чл.63, ал.1, т.1 от ЗМВР, срещу него е образувано бързо производство.


ГДГП. Продължават реализациите на Регионалната дирекция на Гранична полиция - Елхово срещу незаконното преминаване на лица през държавната граница. Тази сутрин около 04.00 ч. на ГКПП Капитан Андреево, за влизане в страната, се е явил лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 26-годишния германски гражданин E. T.. С него пътували E.M./26г./, 46-годишната Е.М., 7- годишно момче и 16-годишно момиче. Тийнеджърката представила за обработка неистински германски паспорт, за който е изготвена експертна справка, а малко по-късно се легитимирала с редовна турска лична карта. Водачът и двамата пълнолетни пътници са задържани със заповеди в ареста на ГПУ Свиленград, а двете деца са настанени в помещение за майки с деца в полицейското управление.

Стара Загора. Трима чирпанлии били заловени докато карали автомобил, натоварен с 25 кг медни кабели. Полицаите спрели за проверка И.М. /20 г./, А.Г. /21 г./ и М.Х. /46г./ на ул. „П.Генов”. Установено е, че малко преди това те успели да изровят кабелите от район на частна фирма. Задържани са за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.


София. Шофьор, извършвал нелегални таксиметрови услуги, е задържан от служители на столичното Четвърто РУП. Той бил засечен докато шофира л.а. „Хюндай”, облепен със стикери на една от таксиметровите фирми. При извършената проверка М.В. /47г./ не представил задължителното за тази дейност удостоверение, а при направената справка станало ясно, че мъжът е и криминално проявен. Срещу него е образувано досъдебно производство.


На 21 юли 19-годишен столичанин подал жалба в столичното Осмо РУП. Той обяснил, че няколко дни по-рано около 21.30 часа в двора на местно училище в жк „Дружба-2” бил нападнат от трима непознати с качулки на главите, които го заплашили и му отмъкнали златни пръстен и гривна, и метален синджир с кръст. В хода на предприетите оперативни действия криминалистите попаднали в следите на злосторниците – И.К. /19г./, К.Д. /18г./и 16-годишен техен помагач. Оказало се, че той и 19-годишният са с криминални регистрации. Тримата са привлечени като обвиняеми, материалите по случая са предадени на прокуратурата.


Аварийно-спасителни дейности. Габрово. Служители от аварийно-спасителна група прибрали две 16-годишни момчето по домовете им. Те се изгубили в района на язовир „Христо Смирненски” край града. Около 19.30 ч. двамата тръгнали с велосипеди от с. Руйчевци. Движили се по пътното платно край язовира, но с настъпването на тъмната част от денонощието се изгубили. Около 21.00 ч. решили да прескочат оградата на язовира и да потърсят помощ от охраната на водоема. Попаднали в строго забранена и охранявана зона, близо до язовирната стена и тогава уплашени потърсили помощ на тел. 112. Първоначално те не могли да обяснят точното си местонахождение, но упътени по телефон, успели да достигнат до охраната на хидровъзела. Около 22.30 ч. екип от група „Аварийно-спасителни дейности” пристигнал на място и прибрал двете момчета.


Кърджали. Екип от пожарникари на звеното в Кърджали е оказал съдействие за пренасянето на жена със счупен крак от крепостта “Перперикон”. Сигналът е подаден на тел.112. Пострадалата е била транспортирана с линейка до Центъра за спешна помощ. Спасителен екип на Гражданска защита е унищожил гнездо на стършели в частен дом в кърджалийския кв.”Студен кладенец”. Няма пострадали. Втори екип на областното управление е обработил жилище, в което е имало разлято малко количество живак.


Започна пренасочването на товарните автомобили, движещи се по направление София – Бургас. С цел облекчаване на движението на леки автомобили и автобуси по натоварените пътни артерии към Черноморието, със заповед на Агенция “Пътна инфраструктура”, се въвежда отклоняване на движението на товарните автомобили с тегло над 3,5 по път ІІ-66 в участъка Стара Загора – Нова Загора - Сливен. В периода до 15.09.2010 г., ежедневно - за времето от 06.00 до 22.00 ч., товарните автомобили, движещи се по направление София – Бургас, ще се пренасочват от етапната връзка на автомагистрала “Тракия” с път І-5 по път І-5 (Стара Загора – Казанлък) и от пътен възел Мъглиж - по път І-6 (подбалканския път) към Сливен. Монтирана е съответната вертикална пътна сигнализация, която указва на водачите на товарни автомобили новата организация на движението и екипи на сектор “Пътна полиция” – Стара Загора ежедневно упражняват засилен пътен контрол за гарантиране на спазването й. От пътна полиция препоръчват на водачите на МПС да се съобразяват с натовареността и състоянието на пътищата по временния маршрут и да спазват указаните ограничения на скоростта.
Във връзка с прогнозите за все по-горещо време през следващите дни, напомняме, че при температура на въздуха над 35 градуса по Целзий е забранено движението на товарни автомобили с обща маса над 20 т по републиканската пътна мрежа за времето от 13.00 до 21.00 ч. В този период шофьорите трябва да изчакват на подходящи места извън пътното платно.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket