понеделник, 16 август 2010 г.

Крими - 14.08.2010 г.

ПЛОВДИВ. Възрастна жена бе измамена вчера в Пловдив по схемата „убит при катастрофа човек”. Около 11 часа 77-годишната пловдивчанка получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за адвокат. Той заявил, че дъщеря й при пътен инцидент е причинила смъртта на мъж и за да не влезе в затвора, трябвало да се плати. По предварителна уговорка майката предала на непознат младеж торбичка със златни бижута на стойност 500 лева, 500 евро и 760 лева. Срещата между двамата станала близо до дома на жената. Работата по случая продължават служители от Първо РУП.


БУРГАС. След получен сигнал служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас съвместно със служители от агенция «Митници» - Бургас са проверили спортен клуб «Марс», разположен до бл. 6 в к-с «Възраждане» , където в помещение са открити и иззети около 15 литра наливен алкохол, 3 стека цигари «Манчестър» и 2 кутии цигари «LM», без акцизен бандерол. На 49 годишния Т.П. от Бургас, стопанисващ помещението е съставен акт за административно нарушение.
За времето от 23.00 ч. на 12.08.т.г. до 03.00 ч. на 13.08.т.г. на територията на Несебър и Слънчев бряг, служители на Районно управление «Полиция» - Несебър са извършили проверка на дискотеки, крайбрежни алеи и плажни ивици за присъствие на малолетни и непълнолетни лица, просещи, проституиращи и разпространяващи наркотични вещества. Проверени са 95 лица, сред които са установени 20 проституиращи. На паркинга пред офис център «Корал» в Слънчев бряг е задържан криминално проявеният И.Д., 27 годишен от Несебър, в когото е открито пликче с две бели хапчета / амфетамин/. Проверени са дискотеките : «Мания», «Камелот», «Лазур», «Хелп», денс клуб «Виго», дискотека «Клуб 66» и увеселително заведение «Капитан Джак» - не са установени малолетни и непълнолетни лица. Въпреки това на управителите са съставени протоколи за предупреждение за недопускане на малолетни и непълнолетни лица след 22.00 часа. В хода на специализираната полицейска операция е установено малолетно дете, което системно е склонявано от родител да проси / материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Несебър/. По същото време на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Созопол е извършена проверка в нощни питейни и увеселителни заведения за наличие на малолетни и непълнолетни лица, просещи, проституиращи и разпространяващи наркотични вещества. Проверени са общо 5 обекта, като са съставени един акт по Закона за българските документи за самоличност и предписания. Не бяха установени нарушения по Закона за закрила на детето.
Вчера в 08.50 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение, за това че в района на х-л «Меридиан» в Слънчев бряг, лек автомобил «Мерцедес CL 500”, с врачанска регистрация, управляван от пиян мъж, се движел с висока скорост и увредил леко таксиметров автомобил, след което се отдалечил в посока х-л «Свежест». При проведените незабавни заградителни мероприятия автомобила е спрян за проверка до к-с «Браво-1» в Слънчев бряг, като е констатирано че «Мерцедеса» се управлява от криминално проявеният Ц.П., 21 годишен от с. Галиче, общ. Бяла Слатина. Ц.П. не е представил свидетелство за управление на МПС и лична карта, като твърдял, че ги е загубил. При проверката Ц.П. предложил на полицейските служители подкуп, като подхвърлил на предната дясна седалка на служебния автомобил банкнота от 50 лв. На мястото на инцидента е повикана дежурната оперативна група и патрул на «Пътна полиция», който с дрегер е тествал Ц.П. за употреба на алкохол. Апаратът отчел наличие на 1,96 промила алкохол в кръвта на Ц.П., но същият е отказал да даде кръв за анализ. Съставен му акто за това, че управлява МПС след употреба на алкохол и след като е лишен от правоуправление. Банкнотата, подхвърлена в полицейския автомобил е иззета, като веществено доказателство. Ц.П. е задържан в Районно управление «Полиция» - Несебър с полицейска заповед за задържане 24 ч. Образувани са две досъдебни производства, за които е уведомена Бургаска окръжна прокуратура. Процесуално -следствени действия за документиране престъпната дейност на Ц.П. продължават.


.
ГД ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ. Снощи . в 20.30 ч. гранични полицаи от ГПУ Свиленград, са задържали в землището на с. Маточина, общ. Свиленград, четирима без документи за самоличност. По техни данни те били от иракски произход - А.А на 24 г., Ф.К. на 22 г., М.К. на 21 г. и Г.Р. на 32 г. Четиримата са преминали незаконно държавната граница от Турция за България. Задържаните се намират в ГПУ-Свиленград. Уведомена е прокуратурата.


ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

ПЛЕВЕН. Тежка катастрофа стана рано тази сутрин /около 06.20 часа/ на главен път ПП-3 (Плевен – София), на км.124+720, близо до разклона за с.Ракита. На прав участък от пътя, при пътна маркировка с разрешено изпреварване, микробус с румънска регистрация, движещ се къмСофия, навлиза в насрещната лента за движение по пътя и удря правилно движещ насреща му лек автомобил «Форд Фиеста». На място са загинали шофьорът на лекия автомобил и возещият се до него 17-годишен младеж. 29 – годишния шофьор на румънския микробус е с охлузни рани, а пътуващите в микробуса други трима румънски граждани са с различни наранявания и са транспортирани в болница. На мястото е изпратена дежурна оперативна група и екипи на ЦСМП и РУ «ПБС». Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Работата продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket