понеделник, 23 август 2010 г.

Крими - 20.08.2010 г.

София. Вчера, непосредствено след извършен грабеж на два златни синджира от 57-годишна жена, служители на Първо РУП задържали извършителите. Жената била нападната около 14 часа на ул. “Асен Йорданов”. Минути след подадения сигнал, в резултат на бързите заградителни действия, криминалистите заловили Д.Г./23 г./ и 20-годишния И.С. У тях са намерени отнетите вещи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


За броени дни криминалисти от Трето РУП установиха и задържаха грабител, отнел златен синджир от 61-годишен столичанин. На 17 август около 16 часа в района на Владайска река потърпевшият бил нападнат от младеж, който със сила отскубнал от врата му златния накит и избягал в неизвестна посока. Криминалистите бързо влезли в следите на грабителя – 16-годишно момче, известно на инспекторите от Детска педагогическа стая за множество противообществени прояви. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.


Мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа е наложена на Д.М./22 г./, известен на органите на реда за кражби и грабежи. Криминалисти от Четвърто РУМВР установили, че на 9 август около 9 часа на ул. “Краище” той откраднал от 64-годишна жена златен синджир и два медальона. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


В Първо РУП е задържан К.Й./25 г./, известен на полицията за кражби и грабежи. В края на месец май той откраднал 70 лв. от 22-годишна столичанка. Жената била нападната от К.Й. на ул. “Козлодуй”. Той я заплашил с побой и отмъкнал наличните й пари. На заловения е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.


Благоевград. Вчера около 15.30 часа в РУП-Сандански бил получен сигнал за възникнал скандал на ул. „Даскал Козарев”. Веднага на мястото бил изпратен полицейски екип, който установил, че разправията е между двама братя – Б.Х. и В.Х. След употреба на алкохол В.Х. за пореден път провокирал роднините си. Само ден преди това му бил съставен предупредителен протокол. Този път мъжът трябвало да отиде в районното управление за изясняване на случая. Пиян, той започнал да ругае и блъснал полицейския служител в стената. Служителят на реда получил средна телесна повреда – фрактура на дясната ръка. Мъжът е задържан полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


37-годишен мъж от с.Пирин пострадал при пиянски скандал. Снощи около 20.30 часа в РУП-Сандански бил получен сигнал от центъра за спешна медицинска помощ за постъпил мъж с прободна рана в областта на корема. Незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил самоличността на пострадалия – А.Г./37 г./. Инцидентът станал пред кръчмата в селото. Развихрил се пиянски скандал, който прераснал в бой. При заформилото се меле мъжът бил намушкан с нож от опонентите си. Бил извършен оглед на мястото, участниците в скандала са установени, доведени в районното управление и са им снети обяснения. Пострадалият мъж след операция е оставен за лечение в болница, без опасност за живота. Образувано е полицейски дознание.


Видин. Вчера видинските полицаи са провели операция на територията на Видин. В хода на акцията били претърсени пет адреса в жилищата на криминално проявените Я.Я./40 г./, Л.Л./44 г./, И.А./47 г./, А.С./39 г./ и Н.Л./35 г./ от същия град. От там полиците иззели компютърни конфигурации - два преносими компютъра; мултифункционално устройство - скенер, копир и принтер, ламиниращо устройство, ламинати, шест мокри печата и щемпела; 14 свидетелства за регистрация на МПС, 6 ксерокопия на свидетелства за регистрация на МПС, ксерокопия на полици "Гражданска отговорност" за същите автомобили, удостоверение, издадено от "Автомобилно рециклиране", заедно с договор и две приложения без съдържание и лек автомобил "Митцубиши Еклипс" с латвийско свидетелство за регистрация и монтирани на него швейцарски регистрационни табели. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 308, ал.7 от НК. Работата по изясняване на престъпната дейност на посочените лица продължава.


Ямбол. Ямболските полицаи са задържали 58-годишна жена. Вчера служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - Ямбол са провели акция за противодействие на измами, свързани с лъжливо осигуряване на работа в чужбина. Извършено е претърсване и изземване в офиса на 58-годишната Н.Ч. от Ямбол, за която са получени данни че въвежда в заблуждение граждани и получава пари за уж извършвана посредническа дейност. В хода на проверката са иззети тетрадки със списъци, счетоводни документи и голямо количество попълнени автобиографии за кандидатстване за работа. Срещу Н.Ч. са извършвани няколко проверки и е осъждана за престъпление от същия вид. Жената е задържана за срок от 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава в рамките на воденото досъдебно производство в ОД на МВР - Ямбол.


Перник. Трима криминално проявени са задържани вчера за кражба на телефонни кабели. Около 16.30 часа бил получен сигнал, че в района на кариерата в кв.“Калкас” неизвестни горят кабели. Пристигналите на място служители на реда задържали Н.В./30 г./, Л.Т./22 г./ и М.В./25 г./ в момент на горене на проводниците. Мъжете се движели с два леки автомобила с които прекарвали плячката. Колите - “Ауди 80” и “Мазда 121”, също са задържани. По първоначални данни кабелите били откраднати от пернишката ул.“Ленински проспект”. Вчера бил подаден сигнал от представител на оператора, че на същата улица са срязани и отнети неустановена дължина телефонни кабели. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Пазарджик. Двама млади мъже, извършили кражба на микробус, бяха заловени от служители на районното управление в града. Сигнал за престъплението подал 33-годишният собственик на возилото. Микробусът “Мерцедес”, паркиран в нивата на мъжа, привлякъл вниманието на апашите, тъй като бил бракуван и без регистрационни табели. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че извършителите са пазарджиклиите Л.К./21 г./ и Г.В./19 г./. Те успели да натоварят мерцедеса на платформа и поели към първия пункт за изкупуване на метални отпадъци. Така били заловени от органите на реда. Срещу „дуото” е образувано бързо полицейско производство.


Млад мъж, размахвал боен пистолет в питейно заведение, бе задържан от служители на районното управление в Пазарджик. Двадесет минути след полунощ днес частна охранителна фирма подала сигнал в полицията, че има задействан паник бутон от кафене в пазарджишкото с. Мало Конаре. Пристигайки на мястото, униформените установили, че в продължение на няколко часа 35-годишният жител на селото З.В. се черпел с алкохол и отказал да напусне, след като работното време на заведението приключило. Той дори размахал законно притежавания си боен 9-милиметров пистолет. Едно от момичетата, работещи в кафенето, проявило съобразителност, издебнало удобен момент и отнело оръжието от ръцете на въоръжения клиент. Персоналът подал сигнал с помощта на паник бутон и на мястото освен охранители пристигнала и полиция. Униформените незабавно задържали буйстващия мъж в ареста на полицейското управление в областния град. Оръжието и боеприпасите намиращи се в него, са иззети, а по случая е образувано бързо полицейско производство.


Търговище. 42-годишен мъж е задържан за извършена от него кражба в частен дом. От 11 до 19 август в с. Априлово неизвестен извършител проникнал през неукрепена входна врата в частен дом и откраднал телевизор, телефон “Самсунг” и газов револвер “Ekol Vipel” – 5,5 мм. След проведените по “горещи следи” оперативно-издирвателни действия бил разкрит извършителят на деянието – 42-годишният Х.И. от същото село. Наложена му 24-часова мярка „задържане под стража”.


Пловдив. Двама мъже бяха заловени при опит за кражба от строителен обект край Асеновград. Снощи около 23 часа близо до ресторант полицаи са заловили Г.Д./ 26 г./, известен на полицията и осъждан, и Й.Б./26 г./ при опит да откраднат алуминиев електрически проводник. Двамата асеновградчани са задържани в ареста за 24 часа.


Кюстендил. Снощи полицаи са задържали 27-годишния С.Т. В нетрезво състояние той предизвикал скандал с клиенти на заведение в Рила, държал се агресивно и повредил инвентар. С.Т. ще остане в ареста на районното управление “Полиция” в Рила 24 часа, съставен му е и акт по УБДХ.


Пътен инцидент. Тежка катастрофа стана около 04.30 часа тази сутрин на първокласен път Плевен – Русе, на пътна отсечка между разклона за Пордим и с. Обнова. Товарен автомобил “Ивеко” с прикачено полуремарке и румънска регистрация, пътуващ в посока Плевен – Русе, се ударил в аварирал и спрял на платното автобус “Сетра” със софийска регистрация. Изпратената на място дежурно-оперативна група установила, че водачът на тира е починал. В автобуса не е имало пътници. Шофьорът му бил извън колата. Уведомен е дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket