понеделник, 23 август 2010 г.

Крими - 18.08.2010 г.

Стара Загора. Неправоспособен водач се опита да подкупи служители на районното управление в Гълъбово. На 17 август около 12.35 часа на ул. ”Стефан Караджа” полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Опел Астра” със сливенска регистрация. След направената справка станало ясно, че водачът - Я.П. /33 г./ от Нова Загора е с отнета книжка поради изчерпване на лимита от контролни точки. По време на съставянето на акта за установено административно нарушение 33-годишният мъж подал на полицейския служител полица за задължителна застраховка “Гражданска отговорност” с прикрепени към нея две банкноти по 20 лв., като е настоял служителят “да се почерпи” и да не му съставя акт. Я.П. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Благоевград. Антимафиоти от иззеха 121.500 кг канабис от имоти в с. Първомай при проведени вчера на територията на селото и землището към него проверки за установяване на производство на индийски коноп. В операцията се включили служители на териториалното звено „БОП”, районното управление в Петрич и ГПУ Златарево. В хода на проверките в двор, собственост на В.В./76 г./, открили засадени в тенекиени кутии четири стръка зелени растения с тегло 17.500 кг, реагирали положително на марихуана при направения полеви наркотест. 16 корена с тегло 104 кг от наркотичното растение пък били открити в двора на 49-годишния П.Б., между оранжериите. По двата случая са образувани полицейски дознания.


Акцизни стоки без бандерол иззеха полицаи при проверка на автомобил в Петрич. Вчера на ул. „Кавала” полицаи спрели за проверка „Мерцедес”, управляван от З.П./36 г./ от Петрич. В багажника на колата били открити 50 стека цигари от вносни марки без акцизен бандерол. Иззетите кутии са предадени с протокол на митнически служители. Срещу З.П. има вече заведено досъдебно производство за това, че на 25 юли т.г. от автомобила му икономически полицаи са иззели 100 стека цигари без акцизен бандерол. По новия случай е образувано полицейско дознание.


Скандал между съседи завърши със стрелба в Благоевград. Вчера в Първо РУМВР бил получен сигнал за инцидент на ул. „Сан Стефано”. На място незабавно бил изпратен полицейски автопатрул, който прекратил възникналия скандал. Служителите на реда установили, че при разпрата между В.П. и Т.С., живеещи в една жилищна сграда, са произведени изстрели с газов пистолет. Оръжието е предадено с протокол от В.П. Потърпевшият Т.С. е прегледан в болница и освободен. Стрелецът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Работата по случая продължава.


Извършител на побой задържаха петрички полицаи. Вчера в районното управление в града бил получен сигнал от ЦСМП за постъпила жена с черепна травма, жертва на побой. Незабавно на място е изпратен полицейски екип. 39-годишната жертва разказала, че била нападната от семейство от Петрич в промишлената зона на града, докато се придвижвала на мотопед със свой близък. Внезапно пред тях се изпречил лек автомобил. От него излезли Н.Н., В.Н. и М.Н. и започнали да я бият. В.Н. нанесла на потърпевшата удар по главата с тъп предмет и избягала. При проведените незабавни издирвателни действия е задържан Н.Н./58 ./ от Петрич. Съпругата му В.Н. се е укрила и в момента се издирва. По случая е образувано полицейско дознание.


Хасково. 11 канабисови растения откриха полицаи при проверка, извършена вчера, в с. Малко Асеново. Насажденията, с височина 230 см, се намирали в дворно пространство, собственост на П.Т./65 г./. При направения полеви наркотест те реагирали на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.


Габрово. Севлиевски полицаи също откриха засадени в дворно място растения, които реагирали на канабис при полевия наркотест. При извършена вчера полицейска проверка в дома на М.Г. на ул. „Раковски” в града служителите открили четири растения. В помещение на жилищната постройка били намерени и три кибритени кутийки със семена, които също реагирали на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. 838 флакона с неистински козметични продукти от известна марка бяха иззети вчера при специализирана операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и сектор „Специализирани полицейски сили”. 69 кашона с надпис на козметичната компания били открити при претърсване на складови помещения на ул. ”Ген. Кюркчиев” в града, стопанисвани от фирма с управители Т.Т./34 г./ и известния на полицията Г.Ч./31 г./. В помещение на същата фирма на ул. ”Елена” служителите намерили още 10 флакона от същия гел. Установено е, че козметичният продукт не само е фалшив, но и не отговаря на техническите параметри на оригиналния гел, което го прави опасен за здравето на потребителите.
Над 200 кутии цигари без бандерол иззеха служители на районното управление в Асеновград при проверка на лек автомобил и магазин. Вчера на ул. ”Св. Георги” бил спрян за проверка „Опел Вектра”, управляван от 47-годишната М.А. от града. В колата полицаите открили 60 кутии от различни марки. В магазин на ул. ”Места”, ползван под наем от М.А., били иззети още 144 кутии цигари.


Бързо полицейско производство е образувано срещу младеж, нанесъл побой на мъж в Пловдив. Около 23 часа в района на Централна ж.п. гара непознат издърпал патерицата на минаващ край него човек и с нея безпричинно започнал да удря 56-годишна жена и 61-годишния й съпруг, като в същото време им отправял и заплахи за убийство. След получения сигнал за случилото се служители на Транспортна полиция са заловили хулигана – известния на органите на реда М.М. 19-годишният младеж е задържан в ареста за 24 часа.

Пазарджик. Цигари без бандерол иззеха панагюрски полицаи тази нощ. Екип на районното управление спрял за рутинна проверка лек автомобил „Форд”, управляван от Д.О./26 г./ от Панагюрище. Униформените установили, че младият мъж превозва в колата 500 кутии „Малборо” без бандерол. Акцизната стока е иззета, а Д.О. е задържан в ареста. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Полицейско производство е образувано срещу мъж, управлявал автомобил с вече отнета шофьорска книжка. Около 15.00 часа вчера, в местност край Сърница служители на районното управление във Велинград извършили проверка на 55-годишния велинградчанин Д.Ц. Оказало се, че мъжът шофира „Шкода”-та си, въпреки че шофоьорската му книжка е била отнета през май тази година.


Ямбол. Тунджанските криминалисти разкриха извършителя на множество кражби от частни домове в четири села на общината. В периода от 1 до 18 август на територията на Болярско, Бояджик, Гълъбинци и Златари са извършени множество кражби на медни проводници. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - И.С./44 г./ от с. Бояджик. Разследването на цялостната му престъпна дейност п родължава.


Перник. Четирима криминално проявени са задържани за кражба на телефонни кабели. Тази нощ около 4 часа във Второ РУМВР е получен сигнал, че срещу районния младежки дом в кв. “Мошино” неизвестни отварят капаци на шахти. Служителите на реда на място задържали познатите на полицията М.В./25 г./, М.В./22 г./, Ц.Г./18 г./ и 16-годишно момче. Установено е, че групата е изкъртила шахта и са срязани телефонни кабели. Уведомен е мобилният оператор, собственик на съоръженията. Започнато е досъдебно производство.
Двама криминално проявени са задържани за грабеж тази сутрин от служители на Първо РУМВР. Около 7.30 часа е получен сигнал от продавачка на вестници, че неизвестни са я ограбили, след като я заплашили с физическа саморазправа. Малко по-късно патрулиращи полицаи задържали столичаните Д.В./31 г./ и Н.М./34 г./. Първият е с богато криминално досие предимно за грабежи и изнасилвания, като е излежавал и ефективна присъда. Криминалисти установили, че двамата са ограбили две продавачки на будки за вестници в центъра на Перник. От едната са отнети около 100 лв., а другата сума е в процес на установяване. Двамата са задържани с полицейска заповед за срок от 24 часа, като ще им се иска и постоянен арест. Започнато е досъдебно производство.


Добрич. Полицаи от Балчик задържаха 26-годишен за блудство. На 13 август сутринта жител на балачишко село съобщил в полицията за престъпление, от което е пострадала 76-годишна жена от селото. Оперативна група е изпратена към мястото за оглед. В разговори с пострадалата и съседи са изяснени обстоятелствата – през нощта жената се събудила от шум пред дома й, а по-късно в къщата й влязъл непознат. Той първо я нападнал с дървена летва и взел 10 лв, после блудствал с възрастната стопанка. Скоро след това избягал в неизвестна посока. Балчишките полицаи организирали издирване и вчера насилникът - М.И. /26 г./ е задържан. Той е разпитан пред съдия, по случая е заведено досъдебно производство. М.И. ще остане в ареста 72 часа, той е криминално проявен. Процесуално–следствените действия по документирането и доказването на престъпната дейност на извършителя на грабежа продължават.


СДВР. Кражба на златни накити от жилище на бул. “Европа” разкриха криминалисти от Девето РУМВР. На 14 август, след взлом на метална решетка на входната врата на къщата, е извършена кражба на златни гривни, ланци, обеци и пръстени, общо около 110 грама. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването, криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и на 17 август задържали 17-годишен, известен на МВР за множество кражби на територията на столицата. При разпита непълнолетният заявил, че е предал откраднатите вещи на леля си, която ги е оставила в заложна къща в квартала. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. На младежа е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


17-годишен грабител бе установен и задържан от криминалисти на Четвърто РУМВР. На 20 юли около 18,30 часа в парковото пространство на НДК 14-годишен тийнейджър е нападнат от непознат, който със заплахи отнел мобилния му телефон и избягал в неизвестна посока. При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, извършителят на грабежа е задържан. Непълнолетният е известен на полицията за кражби. Телефонът е намерен и иззет. Задържаният е привлечен като обвиняем. Материалите по случая са докладвани в СРП.


След получен сигнал за опит за грабеж, служители от Първо РУМВР заградили района и задържали извършителя – 35-годишния М.Л., неизвестен до момента на полицията. Около час след полунощ на 15 август столичанин заявил, че близо до дома му на ул. “Хан Крум” е нападнат от непознат, който се опитал да му отмъкне парите (120 лева), но той оказал съпротива и грабителя побягнал в неизвестна посока. Бързата реакция на полицаите довела до задържане на извършителя. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.


Непосредствено след кражба на части от лек автомобил, паркиран пред блок в ж.к. “Младост-2”, служители на Седмо РУМВР задържали извършителите. На 16 август около 3 часа 41-годишният П.М., 19-годишният Б.М., неизвестни до момента на полицията и 20-годишният А.Р., известен за кражби, успели да демонтират катализатор от “Ситроен Ксара Пикасо”, но близо до местопроизшествието са задържани от служителите на реда. И на тримата е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа.


На 17 август около 2 часа след полунощ на бул. “Възкресение” възникнал скандал между роднини, който прераснал в сбиване. Автопатрулът, пристигнал на място, установил, че при сбиването има пострадали - жена и двама мъже, които са откарани в Института „Пирогов”. Най-тежко пострадалият е 46-годишен мъж, с фрактура на черепа, с опасност за живата. На местопроизшествието автопатрулът задържал двама от заподозрените извършители – 32-годишния А.П. и 18-годишния Б.Р., известни на МВР за кражби и грабежи. Работата по случая продължава.


Монтана. Полицаи от районното управление във Вършец иззеха 32 грама канабис от жилището на 21-годишен местен жител. Вчера към 17.15 часа, в жилището на И.Н., известен на органите на реда, при претърсване са намерени и иззети 32.60 грама суха тревиста маса, която при извършения полеви тест реагира на канабис. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3 от НК. Работата по случая продължава.


Видин. На 17 август, около 20.00 часа в полицейския участък в Брегово бил получен сигнал за възникнал семеен скандал между К.М./40 г./ и неговия баща П.М./69 г./. На място веднага бил изпратен служител от участъка. При изясняване на случая към полицая били отправени обидни думи и закани за саморазправа, а синът разкъсал дрехата му. Извършителят на хулиганската проява е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана проверка за престъпление по чл. 325 ал. 2 от НК.


ПТП. Мъж загина, а друг бе ранен при катастрофа, станала вчера на пътя Първомай – Поповица. Около 17 часа в района на Татаревска чешма лек автомобил „Рено Флуенс”, управляван от 39-годишен турски гражданин, при движение с несъобразена скорост, излязъл вдясно от пътя и се преобърнал, блъскайки се в крайпътни дървета. Водачът на колата бил откаран в болница в Пловдив с комоцио, рани по главата и болки в гръдния кош, без опасност за живота. На място е починал 47-годишният му спътник, също турски гражданин. В спасителната операция са участвали служители на ГД„Пожарна безопасност и спасяване” и Гражданска защита.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket