понеделник, 9 август 2010 г.

Крими - 09.08.2010 г.

София. Извършител на грабеж задържаха криминалисти от Първо районно управление. На 18 юли в градинката на Паметника на Съветската армия столичанин бил нападнат от непознат, който отскубнал от врата му златния ланец и избягал в неизвестна посока. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите задържали 23-годишния Б.Т., криминално проявен за кражби и грабежи. Задържаният е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.


Петнайсет-годишна джебчийка от Елин Пелин бе задържана от криминалисти на Пето районно управление. Установено е, че непълнолетната, известна на инспекторите от Детска педагогическа стая, успяла да вземе мобилен телефон и портмоне със 180 лева от чантата на софиянка в столичен МОЛ. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Стара Загора. Вчера в дежурна част на районното управление в Чирпан бил получен сигнал, че неизвестни чрез взломяване на метална врата проникнали в ремонтна работилница в индустриалната зона на града. От там те откраднали проводници от ел. инсталацията на обекта. При проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че извършителите са 19-годишният А.А. от Кърджали и 17-годишен младеж от Чирпан. Отнетите вещи били намерени в пункт за изкупване на черни и цветни метали. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Снощи около 19.15 часа пред питейно заведение в с. Свобода възникнал скандал между Б.А./42 г./ и синовете му. Конфликтът прераснал в сбиване, при което бащата намушкал с нож в областта на слънчевия сплит 24-годишния си син, а 19-годишния наранил в областта на дясната ръка. 24-годишният е настанен за наблюдение в МБАЛ – Чирпан, без опасност за живота, а на по-малкия е оказана амбулаторна медицинска помощ. Б.А. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Монтана. Ломски полицаи задържаха криминално проявен, направил опит да изнасили възрастна жена. Между 23 часа на 6 август 0.00 часа на 7 август в града неизвестен извършител влязъл в дома на възрастна жена, заплашил я, ударил я в лицето и тялото и я привел в безпомощно състояние. След това направил опит да я изнасили, но не успял, защото се появил внукът на потърпевшата. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално - следствени действия бил установен извършителят – 49-годишният Р.Г. от Лом, криминално проявен, осъждан за престъпления – кражби и убийство. Намерени са и са иззети веществени доказателства. Наложена му е 24 часова мярка „задържане под стража”. Работата по случая и документирането на престъпната дейност на мъжа продължава.


Пловдив. Двама младежи бяха заловени непосредствено след извършена от тях кражба в Пловдив. Вчера около 17 часа на бул.”Цар Борис Трети Обединител” служители от Първо районно управление установили, че Б.А./20 г./ и негов 15-годишен приятел пренасяли два чувала с 34 кг медни кабели и 4 серпантини от охладителна система. В хода на разследването било установено, че момчетата откраднали кабелите и серпантините малко преди това от цех за електрическо захранване в града. Двамата, които са известни на полицията, са задържани в ареста за 24 часа и срещу тях е образувано бързо полицейско производство.


Жена и двама мъже бяха заловени с дрога в Пловдив. Около 13 часа в апартамент на ул.”Бряст” служители от група „Наркотици” открили 20.755 грама кокаин. В жилището в същия момент са били 41-годишната К.Д., Г.П./40 г./ и Г.И./ 41 г./. При личен обиск у Г.И. са били намерени още 39.860 грама кокаин. Г.И. е задържан за 72 часа в ареста. Материалите по делото са докладвани на Окръжна прокуратура.


Благоевград. Служители на сектор „Борба с организираната престъпност” при ОДМВР-Благоевград и РУП-Петрич извършили проверка на къща и прилежащи помещения в Петрич, стопанисвани от В.Т./31 г./. От тях антимафиотите иззели 4 патрона с различен калибър и найлоново пликче, с тегло 1,2 грама хероин. Образувано е досъдебно производство.

Хасково. Двама мъже с наркотик са задържани в Харманли. Вчера при полицейска проверка на лек автомобил ”БМВ”, управляван от М.П./22 г./, на предната седалка бил открит полиетиленов плик със суха зелена листна маса. Наркотикът бил с тегло 170 грама, след наркотест било установено, че се касае за канабис. В колата пътувал и Ж.В./21 г./ от Харманли. Двамата са криминално проявени, наложена им е 24-часова мярка „задържане под стража”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Акцизни стоки. 8 000 къса контрабандни цигари са заловени при проверка на лек автомобил в Монтана. Вчера сутринта в 8.50 часа в дежурната част бил получен сигнал за превоз на цигари без бандерол. В 17 часа в района на СБА-Монтана бил спрян за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 33-годишния Г.П. от София и пътуващото с него семейство. При извършената проверка в багажника на автомобила бил намерен син спортен сак с 40 стека без бандерол.По случая продължава работа РУ Полиция- Монтана.


122 кашона цигари „Слимс Ракел”, без бандерол, с по 50 стека във всеки кашон, открили търговищките полицаи в товарен автомобил „Мерцедес”. Проверката била извършена снощи в 18.30 часа в с.Поройно. Камионът е собственост на 52-годишен мъж от Омуртаг. Образувано е досъдебно производство.


Цигари без бандерол иззеха полицаи от пазара в Раковски вчера. При полицейска проверка у 37-годишната К.А. от Пловдив били открити 4000 цигари, които били съхранявани в кутии с надпис „Пегасус”. Във всяка кутия имало по 200 къса цигари.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket