сряда, 11 август 2010 г.

Крими - 11.08.2010 г.

Варна. Мъж с опасност за живота след въоръжен грабеж. Снощи към 23, 45 часа на тел. 112 е съобщено за стрелба в района на бл. 112 на бул. “Вл. Варненчик”. Към мястото са изпратени два автопатрула, който открили мъж в безпомощно състояние и пострадала жена. Установено е, че раненият е 35-годишен варненец. Той е откаран в Спешния център и там са установени около 30 наранявания с нож, основно в корема. Според лекарите, животът му е в опасност. С травми, но без опасност за живота е жената – 34-годишна варненка. При последвалата оперативно-издирвателна работа е изяснено, че двамата пострадали живеят заедно в апартамент близо до местопрестъплението. Мъжът е собственик на обменни бюра. Всяка вечер той и жената прибирали оборота на бюрата и с парите се прибирали у дома. Последната вечер били пресрещнати на улицата от няколко непознати и маскирани, които им нанесли побой и отнели мъжка и дамска кожени чанти, в които по данни на потърпевшата имало около 60 000 лв. в различни валути. При извършения оглед са открити веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство. Днес е извършен повторен оглед в присъствието на прокурор. Продължават оперативно издирвателните мероприятия за установяване и задържане на извършителите.


Пловдив. Мъж бе задържан след като намушка с нож свой съгражданин в Асеновград. Пострадалият е настанен в болница в Пловдив с опасност за живота. Инцидентът е станал тази нощ около 2 часа при възникнал скандал между 65-годишния Б.И. и 29-годишен мъж. Двамата познати пийнали и в един момент се скарали. По време на кавгата Б.И. намушкал в бъбреците опонента си с джобен нож. Б.И. е задържан в ареста за 24 часа.
Пиян шофьор, оказал съпротива при полицейска проверка, бе задържан в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. Вчера около 18 часа, до зеленчуковото тържище край Първенец, полицаи от Първо РУП направили опит да спрат лек автомобил „Шевролет”, движил се с над 100 км в пътен участък с ограничение на скоростта. Полицейският автомобил подгонил колата на неподчинилия се водач и в кв.”Коматево” той е спрян. Шофьорът на „Шевролет”-а Г.Д./ 41 г./ от Пловдив излязъл от колата и започнал да псува и уволнява униформените служители. Даже ги нападнал и скъсал пагона на единия. Наложило се да му сложат белезници. Тестът с дрегер отчел 1.85 промила алкохол в кръвта му. Г.Д. е известен на полицията.



Силистра. След 4-часово издирване тутракански полицаи заловиха извършител на опит за убийство. Тежкото престъпление е станало на 10 август в с.Сокол в дома на 41-годишния Б.С. Около 22 часа той бил посетен от 40-годишен свой родственик и след спречкване на битова основа, Б.С. нанесъл няколко удара с нож в гърдите на госта си, после напуснал местопрестъплението и се укрил. В тежко състояние и с опасност за живота пострадалият бил транспортиран в силистренската болница. След сигнала за престъплението, служители от РУ „Полиция”-Тутракан незабавно предприели издирване и около 3 часа на 11 август извършителят бил открит в необитаема къща в покрайнините на селото. Б.С. е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.
73 стека цигари без бандерол иззеха служители на „Икономическа полиция”. Акцията за предотвратяване и пресичане на търговия с акцизни стоки без бандерол е проведена вчера на територията на с.Искра в присъствието на служител на Митническо бюро - Силистра. В междинно помещение между търговски обект и питейно заведение са намерени общо 73 стека цигари без бандерол. Акцизните стоки били укрити на две места в найлонови чували и кашони. Папиросите – 49 стека „Raquel Gold Classic” и 24 стека „Natur Blue Slims”, са иззети. По случая е заподозрян 57-годишният Л.Ю. Само преди три месеца той е санкциониран с акт за митническо нарушение заради притежаване на 12 стека цигари без бандерол. В хода на образуваното по случая досъдебно производство ще се проверява за извършвана търговска дейност с нелегалните цигари.


Монтана. 2 800 къса контрабандни цигари са открити при проверка на лек автомобил в Лом. Вчера, към 22.30 часа, на кръстовището на ул. "Софийска” и ул. "Голинци" в града е спрян за проверка лек автомобил "Опел Вектра" с водач 24-годишният З.Н. от крайдунавския град. При извършеното претърсване в автомобила са намерени 14 стека цигари с 2 800 къса цигари без акцизен бандерол от марките "Йес" и "Вива слимс". В автомобила пътували 52-годишният Н.Г. и 30-годишният Г.Н., и двамата от Лом. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. Работата по случая продължава РУ Полиция Лом.


Пазарджик. Велинградски полицаи иззеха голямо количество цигари без бандерол. Вчера екипи на РУП-Велинград извършили претърсване в жилището на З.Х./77г./ от курорта. В една от стаите на къщата полицаите открили общо 1370 кутии с цигари от различни марки без бандерол. Успоредно с това била извършена и проверка в хранителен магазин в Ракитово. В търговския обект, собственост на ракитовката А.М./33г./ органите на реда установили 745 кутии с цигари без бандерол и още 252 кутии с бандерол, чиито срок е изтекъл. Акцизните стоки са иззети, а притежателите им задържани в ареста за срок от 24 часа. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.


СДВР. Грабеж, извършен преди броени дни в ж.к. “Яворов” разкриха криминалисти от Първо РУМВР. На 4 август, около 16 часа млад мъж е нападнат пред блока, където живее. Непознат го заплашил с нож и му отнел мобилния телефон. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя – 29-годишниия К.К., известен на полицията за грабежи и кражби. По случая е образувано досъдебно производство. На К.К. е наложена постоянна мярка “задържане под стража”. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Също за грабеж в Трето РУМВР е задържан непълнолетен /15г./, известен на инспекторите от Детска педагогическа стая за множество кражби и грабежи. На 8 август, около 20,30 часа той нападнал по-малко момче и издърпал от ръцете му мобилния телефон. Инкриминираната вещ е намерена и иззета. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Управител на транспортна фирма заявил в Четвърто РУП-СДВР, че млад мъж е обсебил лек автомобил “Мерцедес” под предлог да го изпробва. Криминалисти от група “Престъпления свързани с моторни превозни средства” издирили извършителя и го задържали- 25-годишният Б.А. е известен на полицията за кражби. Срещу него е образувано досъдебно производство.
Кражба на 2078 лева от ключарско ателие в ж.к. “Младост” разкриха криминалисти от Седмо РУМВР. За броени дни криминалистите установили автора на деянието - 35-годишният И.Й., известен на МВР за кражби. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Ловеч. 62,350 кг. канабис иззеха ловешки антимафиоти от нива край града. Вчера служители на териториалното звено "БОП"- Ловеч и ОД МВР, при оглед на гориста местност зад бензиностанция на пътя Плевен-Ловеч открили нива, засята с канабис. Растенията били с височина от 40 см до м. След като ги отрязали и изчистили корените и стъблата, антимафиотите претеглили общо 62 кг. и 350 гр зелена тревиста маса канабис. Имотът се стопанисва от местен арендатор. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.


Хасково. Общо 2 кг канабис откриха хасковски полицаи. При полицейска проверка служители на РУП-Хасково открили в парцел на вилна зона “Бадема” – Хасково растения от рода на канабиса с общо тегло 5 кг. Пробата с наркотест реагирала на канабис. Задържан е Ч.Р. /23г./ от Хасково. Също вчера, в землището на хасковското с.Стамболийски полицейски служители открили 8 култивирани растения канабис - 1,5 кг. Задържан е С.С. /39 г./ от селото, който е познат на органите на реда. По двата случая е образувано досъдебно производство.


Ямбол. След издирване ямболските криминалисти разкриха извършителите на грабеж на 2 златни синджира /20 грама/, на стойност 1 000 лева. Задържани са Д.С./21 г./ и Х.М./30 г./, криминално проявени и осъждани за кражби, от Ямбол. Установено е, че двамата насилствено са издърпали златните накити от 51-годишна жена на 4 август т.г., когато я пресрещнали на ул. „Вит” в областния град. Случая се разследва в РУ “Полиция” – Ямбол.


Кюстендил. Възрастни хора от Дупница са станали жертва на телефонна измама снощи. 86-годишен мъж бил уведомен по телефона, че дъщеря му е в тежко състояние в болница, налага се спешна операция и трябва да се плаща. От 19 и 20 часа възрастният мъж и съпругата му провели няколко разговора с “грижовния доктор”. Вместо да потърси връзка с дъщеря си, семейството събрало всичките налични пари - 4200 лв, събирани през годините за “черни дни” и ги дали на непознат млад мъж. Час по-късно роднина сигнализирала полицията за измамата, като преди това се свързала с дъщеря им. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Дупница. От началото на тази година в РУП – Дупница, са заявени 4 случая на измами от мними адвокати, полицаи и прокурори. Сюжетите, на които са се хванали жертвите - причиняване на ПТП, тежко е пострадало дете или е убито, за да не носи отговорност причинителят на произшествието, роднините «го отървавали» с предоставяне на непознати на пари. Жертвите на тези измами са загубили между 2 и 4 хил. лв. Полицията напомня: колкото и трагични да са разказаните случаи, свързани с близки хора, първо потърсете връзка с тях. Позвънете на телефон 166, преди да предадете спестяванията си на непознати!


ПБС/ГЗ. Неизправна туристическа газова бутилка е предизвикала пожар на тераса в апартамент в Кърджали. Няма пострадали. Произшествието е ликвидирано от екип на пожарната служба в областния център.
Спасителен екип на Гражданска защита е отстранил гнездо на оси в жилищен блок в Кърджали. Стопанин от кърджалийското с. Кокошане сигнализирал в управлението, че теле е паднало в 5-метров необезопасен кладенец. Двама спасители от Гражданска защита с помощта на специализиран автомобил с лебедка са изтеглили животното невредимо.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket