сряда, 11 август 2010 г.

Крими - 10.08.2010 г.



Велико Търново. 64-годишен е задържан по подозрение за извършено от него тежко криминално престъпление. Около 22.00 часа снощи в полицията бил получен сигнал за мъж, който лежи в безпомощно състояние на улица в Горна Оряховица, около него имало локва кръв. Малко по-късно на път за болницата той починал. Веднага на място бил изпратен екип от криминалисти, които извършили оглед, установили самоличността на бития 34-годишен мъж и провели разговори със свидетели и негови познати. Така бързо установили, че той имал стара вражда със съгражданина си Н.С. Двамата се засекли на улицата, а забележката на 34-годишния, че добитъкът на по-възрастния замърсява улицата била достатъчен повод за Н.С. да извади джобния си нож, да нападне и прободе смъртоносно опонента си. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са експертизи, продължава работата по документирането на престъплението.


Русе. Близо 600 стека нелегални цигари заловиха служителите на реда - този път на територията на гр. Бяла. Полицейската операция стартирала рано сутринта вчера. В хода й били проверени два паркирани автомобила - “Фолксваген Туарег», собственост на Е.А. /34 г./ и „Форд Транзит” на С.К. /34 г./ от града. Папиросите от марките „LM –Ligts”, „Slims Rakel” и „Natur blu Slims” били открити в багажниците на колите. Извършени са огледи от екипи на ОД МВР - Русе. Разследващи полицаи от ОД МВР – Русе са документирали случаите и са започнали две досъдебни производства, за извършени престъпления по чл.234, ал.1 от НК. /снимки/


Пловдив. Други 500 стека цигари без бандерол иззели служители от РУП-Асеновград. Папиросите са открити в две жилища и два магазина в града при операция срещу нерегламентираното съхранение и разпространение на акцизни стоки. В ареста е задържан 33-годишен асеновградчанин. Акцията започнала вчера с проверка в дома на 54-годишен жител на с. Болярци. Когато полицаите открили част от незаконната стока, мъжът обяснил, че я е закупил от двама асеновградчани, собственици на магазини в града. Така последвали проверки и в търговските обекти – и в двата униформените иззели цигари без бандерол, а в жилището на единия от собствениците Ю.С. /33 г./ служителите на реда се натъкнали на 458 стека цигари от марките -„Private”, „Prezident”, „Palace”, „Lion”, „Baron”, „Prestige”, „Merilin” и др. Ю.С. е задържан в ареста за 24 часа.


Неизвестен крадец „ударил на камък” при опит да претараши дома на пловдивчанин. Миналата нощ злосторникът влязъл в жилището на втория етаж през отворена балконска врата. За „зла участ”, докато трескаво оглеждал хола на апартамента, неочаквано лампите светнали и срещу него се появил ранобудният собственик. Последвала кратка схватка и подплашен от надмощието на стопанина, неканеният гост скочил от балкона, после накуцвайки изчезнал в тъмнината. След инцидента пловдивчанинът сигнализирал в полицията, направен е оглед, по данни на собственика няма откраднати вещи. Работата по издирването на неизвестния беглец продължава.


Служители на „Гражданска защита” помогнаха на възрастна жена в Пловдив. Те действали по сигнал, получен вчера към 18.00 часа – жената била заключена в дома си на бул.”България”, не можела да излезе, а се чувствала зле. Спасителен екип успял да влезе през прозореца на жилището и да отвори вратата. Така пристигналите на място лекар и две сестри оказали първа помощ на пловдивчанката.


Смолян. Пет стръка с канабис, достигнал височина близо 3 метра, са открити и иззети при полицейска операция на територията на с. Глогино. Растението било засято в нива, собственост на 75-годишен мъж от селото. В хода на оперативните действия е установено, че канабисът бил засаден от внука на собственика – М.Б. /31г./ от с. Влахово, общ. Смолян. Той е задържан в полицейския арест, а по случая е образувано досъдебно производство.


Пазарджик. По аналогичен почин действал и 24-годишен пловдивчанин, който засял седем стръка канабис в дворното място на дядо си в Пещера. Това установиха полицаи, извършили проверката вчера след обед. Количеството на намерената дрога е 2.7 килограма. Л.Б. е задържан за 24 часа, а срещу него е образувано дознание.
Няколко часа по-късно служители на РУП-Велинград претърсили жилище, обитавано от 15-годишен велинградчанин. Там те открили близо 3 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало положително на кокаин. Наркотикът е иззет, а непълнолетният е задържан в ареста. По случая се води полицейско производство.


Ямбол. Извършител на серия от кражби е задържан след проведени оперативно-издирвателни действия на ямболските криминалисти. 23-годишният А.С. натрупал в рамките на няколко месеца четири кражби от кафе-автомати – сочи разследването. Той действал по различно време и в различни квартали на града, след като разбивал катинарите и заключващите устройства на машините.


София. Продължават непрекъснатите полицейски действия срещу конвенционалната престъпност в столицата. Криминалистите от различни столични полицейски управления са разследвали сигнали за улични грабежи. Така в Шесто РУП е задържан 23-годишният И.Г., който на 23 юли в кв. „Хиподрума” нападнал възрастна жена и изскубнал от врата й златния синджир. Наложена му е мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа, а криминалистите работят по документирането и на други извършени от него престъпления.
По друг грабеж, извършен в края на април, са работили служители на столичното Седмо РУП. Около 19.30 ч. близо до блока, където живеела, 44-годишна жена била нападната от непознат. Той със сила издърпал дамската й чанта, отскубнал от врата й златния синджир и избягал в неизвестна посока. В хода на проведеното разследване в полицейския капан попаднал 19-годишният С.Т., известен с прякора Негъра, регистриран в полицията за грабежи. И на него е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.
40-годишен криминално проявен и регистриран в полицията за кражби попадна отново в полицейския арест. Този път той е задържан за извършена от него кражба от строителен обект в ж.к. „Гео Милев. А.Я. атакувал строежа в началото на юли и отмъкнал оттам 260 метра медни кабели. Материалите са докладвани в прокуратурата, а работата по документирането на престъплението продължава.
12-годишна джебчийка и 28-годишна също попаднаха в полицията, след действия на служители от сектор “Улична престъпност”. Невръстната гастрольорка от с. Гуланци била задържана на ул. „Пиротска” минути след като ловко измъкнала от раницата на израелски гражданин мобилен телефон и фотоапарат. Задържаната и материалите по случая са предадени на Трето РУМВР. 28-годишната А.Д. пък „напазарувала” козметични продукти от аптека на ул. „Цар Иван Шишман”. Радостта й обаче траяла за кратко и завършила с арест в Първо РУП.
Досъдебно производство е образувано срещу трима столичани, регистрирани в полицията за кражби. С.Т. /31 г./, П.С. /32 г./ и Ю.И. /25 г./ са задържани след проведено разследване от криминалисти на Девето РУП. Служителите на реда работили по сигнал за кражба, подаден на 19 юли от фирма “ЧЕЗ България”. Същата вечер от паркиран в двора тежкотоварен автомобил изчезнали 163 литра двигателно масло и 140 литра дизелово гориво.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket