четвъртък, 5 август 2010 г.

Крими - 04.08.2010 г.

София. Грабеж, извършен в автобус на градския транспорт разкриха криминалисти от столичното Пето районно управление. На автобусната спирка на бул.“Данаил Николаев” столичанка била нападната от непознат, който слизайки от автобуса, отскубнал два златни синджира от врата й. В оперативно-издирвателната работа се включили и криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. Извършителят бил установен и задържан. М.М./22г./ е криминално проявен за кражби и грабежи. Материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура и му е наложена мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


Полицаи от Трето районно управление задържаха двама мъже - рецидивисти по домовите кражби. Столичанин подал сигнал в управлението, че от квартирата му липсвали телевизор, приемник и кафе машина. В хода на разследването било установено, че извършителите – В.С./26г./ и Ц.К./42г./ са автори и на други кражби от жилища на територията на столицата. Образувано е досъдебно производство.


Ямбол. Ямболските полицаи установиха престъпна група извършила множество кражби на територията на града. Престъпленията са извършвани в различно съучастие от криминално проявените и осъждани - К.Н./22г./, И.И./21г./, И.С./21 г./ и двама 17-годишни младежи. Предмет на престъпните им посегателства били търговски обекти и частни домове, откъдето крадели пари, мобилни телефони, фотоапарати и други. Чрез изкъртване на ламарина и разбиване на стъкла са извършили два опита за кражба в павилион за вестници. Образувани са досъдебни производства, работата по случая продължава.


Кърджали. 15-годишен е бил прострелян с въздушна пушка в рамото от 16-годишен свой приятел снощи около 17 часа в село Пазарци, община Момчилград. Момчетата стреляли по птици, прибрали се в двора и при опит да почистят оръжията по-малкият бил прострелян в рамото. Пострадалият е бил транспортиран в кърджалийската болница. По първоначални данни и двете въздушни пушки, които са иззети от полицията, са собственост на хора от семейството на пострадалия. По случая е образувано досъдебно производство.


Благоевград. Група за разпространение на наркотици неутрализираха полицаи от Гоце Делчев. Вчера при проведена специализирана полицейска операция, при проверка на лек автомобил, управляван от К.Б./20г./ бил открит пакет с марихуана. В колата пътувал и 19-годишният Г.М. В дома на В.Т./26г./ били иззети 332 грама зелена маса и 117 грама суха тревиста маса – марихуана. От жилището на И.К./23г./ били иззети седем пакетчета марихуана. Всичките са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Възрастен мъж е с опасност за живота след побой, нанесен от племенника му. По първоначални данни вчера около 20.30 часа Д.Т./62г./, който живеел със семейството на племенника си Д.Т./29г./ в Триводици, бил извършил блудствени действия с 6-годишната му дъщеря. Малко по-късно около 22 часа бащата на детето се прибрал почерпен и след като разбрал за случилото се, се нахвърлил с летва и кол да бие чичо си. Възрастният мъж излязъл на улицата, където бил настигнат от племенника си и отново му бил нанесен побой. Пострадалият е настанен в болница в Пловдив с множество наранявания по главата и тялото. 29-годишният Д.Т. е задържан за 24 часа в ареста на РУП – Стамболийски. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.


Габрово. Тази сутрин около 2.15 часа в областната дирекция бил получен сигнал от тел.112 за взрив в апартамент в жилищен блок, намиращ се на ул.”Спортна” в града. На място веднага били изпратени екипи на районното управление и Гражданска защита. След направен оглед било установено, че взрива е възникнал вследствие неизправност в електрически бойлер. Няма пострадали хора. Има нанесени материални щети, паднала е външна стена на апартамента. Нанесени са щети и на автомобили паркирани в близост до жилищния блок. Спасителният екип е обезопасил мястото, отстранил е надвиснали парчета от дограма и стъкла. Предстои извършването на допълнителен оглед.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket