понеделник, 16 август 2010 г.

Крими - 16.08.2010 г.

СДВР. Служители от Трето РУМВР задържаха 33-годишен при опит за грабеж. Н.Б. от Пловдив пребивавал на територията на столицата без адресна регистрация. На 13 август, около 19.45 часа, в ж.к. “Красна поляна”, той нападнал 25-годишна столичанка, като се опитал да издърпа от врата й два златни синджира. Тя оказала съпротива и нападателят избягал в неизвестна посока, но скоро бил задържан. Н.Б. е известен на МВР за кражби и грабежи. Наложено му е задържане под стража за срок от 72 часа. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления на територията на столицата продължава.
Крадец рецидивист от Бяла, пребивавал в столицата без адресна регистрация задържаха криминалисти от Второ РУМВР. На 23 срещу 24 юли, от сградата на кметство в с.Кубратово е извършена кражба на монитор и 600 лева. В хода на разследването се включили служители на Отдел “Експертно – криминалистическа дейност” -СДВР. Извършителят А.М./42г./ е известен за кражби в различни райони на страната. По случая е образувано досъдебно производство.
При полицейска операция на бул. “Ботевградско шосе”, криминалисти от Пето РУМВР спрели за проверка 25-годишния В.Г. При обиска у него са намерени 76 топчета с хероин. След доклад на материалите в СГП на В.Г. е взета прокурорска мярка “парична гаранция” в размер на 1500 лева.
Прокурорска мярка за неотклонение “подписка” е наложена на 24-годишния Ф.Я. от Враца, неизвестен до момента на полицията. При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, криминалисти от Седмо РУМВР установили, че в тайник в ж.к. “Дружба” Ф.Я съхранява 40 дози хероин, за които задържаният признал, че са предназначени за разпространение. Работата по случая продължава.
Тийнейджърска свада с последвала саморазправа наложи инспекторите от Детска педагогическа стая при Шесто РУМВР да вземат отношение по случая. На 2 август столичанин заявил в районното управление, че в района на училище в ж.к. “Овча купел”, момиче отнело от 14-годишната му дъщеря 40 лева, сребърно колие и мобилен телефон. В хода на оперативно – издирвателната работа инспекторите установили, че след спор между двете, 15-годишната й бивша приятелка в знак на отмъщение й отнела вещите. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Пазарджик. Трима мъже и една жена са задържани от служители на РУП-Велинград за блудство с непълнолетно момче. Половин час след полунощ в неделя, екипи на полицейското управление в курорта атакували адрес на къща за гости. В една от стаите полицаите открили Н.П./34г./ от София, А.Т./31г./ от Благоевград, В.К./36г./ от Велинград и 29-годишната столичанка М.С. да блудстват с 15-годишен младеж от курорта. На мястото незабавно е извършен оглед от дежурна група, а четиримата са задържани за 24 часа в ареста. За случая е уведомена Районната прокуратура във Велинград. В хода на разследването е установено, че членовете на групата примамвали жертвите си с малки парични суми, с посещение на питейни и развлекателни заведения. Изясняват се и данни, според които на непълнолетните са предлагани и наркотични вещества. С постановление на прокуратурата срокът на задържане на четворката е удължен със 72 часа. Работата по случая продължава.
След сигнал от гражданин, служители на РУП-Пазарджик задържаха мъж, източвал чужди банкови сметки. В събота около 21 часа в РУП-Пазарджик жител на града съобщил, че на улица в центъра, близо до банкомат забелязал мъж със съмнително поведение. Автопатрули светкавично блокирали указаното място. При направената проверка е установено, че 55-годишният столичанин Л.Т. току-що е изтеглил 250 лева с фалшива дебитна карта. Недалече от него е открит паркиран автомобила му „Ситроен”, в който криминалистите намерили 11 пластики на дебитни и кредитни карти, както и 7600 лева в брой. Мъжът е задържан в ареста, а фалшивите карти и парите са иззети. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.


Пловдив. Мъж, търгувал с цигари без бандерол, се опита да подкупи полицаи вчера в землището на с.Първенец. Пред стоковото тържище „Родопи 95” автопатрул на Първо РУП извършил проверка на лек автомобил „Опел Комбо” с водач М. Х./26 г./ от Първенец. След като в колата му били намерени 1 500 кутии с цигари „Слимс лайт”, мъжът предложил 130 лева на полицаите, за да си „затворят очите”. При последвалото претърсване в дома на М.Х. били открити още 1 080 кутии с цигари „Walton Royal Bland” и 80 кутии „Slims Raquel”. По случая е образувано досъдебно производство. М.Х. е задържан в ареста за 24 часа.
Други 2 280 къса цигари без бандерол иззеха полицаи вчера от градския пазар в Раковски. При проверката униформените установили, че А.Т./73 г./ притежава 11 кутии с надпис „Пегасус” с по 200 къса цигари във всяка една от тях и още 4 рула с по 20 къса цигари .
Мъж бе заловен непосредствено след извършен от него грабеж в Карлово. Вчера около 14.30 часа на ул.”Водопад” непознат нападнал 70-годишна и й отнел дамската чанта с 240 лева, мобилен телефон и лични документи. След подадения в РУП-Карлово сигнал за случилото се, полицаи заловили нападателя – С.Д./28 г./ от с.Иганово. Той е задържан в ареста за 24 часа.


Монтана. Служители на Участък “Полиция”-Бойчиновци разкриха грабеж, извършен преди година и 7 месеца в с. Владимирово. На 31 декември, около 1 часа в с. Владимирово, община Бойчиновци, трима неизвестни влезли в дома на 83-годишния К.М. от същото село и със сила и заплаха му отнели 600 лв. и купони за хляб. По случая в РУ Полиция-Монтана е образувано досъдебно производство. При разследването служители на Участък Полиция-Бойчиновци установили извършителите – двама братя - Ц.Ц./31г./ и А.Ц./29г./, криминално проявени, както и доведеният им баща С.А./39г./, и тримата от Владимирово. Материалите по случая са изпратени на Районна Прокуратура-Монтана за възобновяване на досъдебното производство.


ПБС. Тежък пожар в мебелен магазин гасиха миналата вечер русенските огнеборци. Огънят обхванал и леки автомобили пред обекта. При гасенето е пострадал служител от ПБС.
Сигнал за огъня е получен в русенската пожарна вчера в 19:14 часа от тел. 112. Към обекта - мебелен магазин на ул.“Дунав”
незабавно са изпратени два противопожарни автомобила с осем огнеборци, както и три полицейски екипа от Първо РУП за обезопасяване на района и евакуиране на хората от сградата. С пристигането на място, екипите установили, че гори цялото помещение на търговския обект на площ от около 400 кв.м, а също лек автомобил “Пежо 405”, паркиран близо до витрината на магазина. Частично е обгорял и лек автомобил ВАЗ.
Към разразилия се пожар е изпратен и трети противопожарен автомобил от с трима служители. Междувременно пожарникарите проверили сградата нагоре, където се помещават предимно фирмени офиси. Изведени са мъж и жена, които са без наранявания. За безопасността на огнеборците е прекъснато електрозахранването и газоснабдяването към обекта.
При гасенето от втория етаж се откачило външно тяло на климатик, което паднало върху пожарникар от Първо РУ ПБС. Той е прегледан и настанен в болницата за наблюдение. Пожарът е потушен около 20:05 часа.
Районът остава заграден за оглед днес. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за инцидента се изясняват.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket