вторник, 17 август 2010 г.

Крими - 17.08.2010 г.

София. Грабител рецидивист установиха и задържаха криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия било установено, че в последните дни на юни Ф.Ф./30 г./ извършил четири грабежа на територията на столицата. На 21 юли, слизайки от автобус на градския транспорт, той отскубнал два златни синджира от врата на столичанка. На 26 юли около 22.45 часа нападнал жена в ж.к. “Зона Б-5” и отскубнал ланеца й. На следващия ден по обяд, в трамвай №18 направил опит да вземе златните обеци на 67-годишна жена. На 28 около 21.15 часа на ул.“Зайчар” откраднал дамска чанта с документи и лични вещи. След като влезли в следите му, криминалистите го задържали при полицейска акция на спирка на градски транспорт на бул. “Сливница”. Ф.Ф. е криминално проявен за грабежи и кражби. Приведен е в следствения арест на бул. “Г.М.Димитров”. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


Непосредствено след получен сигнал за извършен грабеж и незабавни заградителни действия, служители от Първо районно управление задържали Г.И./26 г./. На 14 август около 20.30 часа млада жена била нападната от неизвестен, който я заплашил, взел мобилния й телефон и избягал в неизвестна посока. Малко след това мъжът бил задържан, а телефонът - иззет. Г.И. е регистриран за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Вчера служители от Шесто РУП задържали 23-годишен мъж, извършил два грабежа в столицата. И.С. е криминално проявен за кражби и грабежи. В хода на оперативно-издирвателната работа било установено, че вечерта на 18 юни на ул. “Ген. Суворов” той откраднал дамска чанта с лични документи, мобилен телефон и 100 лева. На 4 август около 22.00 часа на бул. “Цар Борис ІІІ” нападнал жена и откраднал дамската й чанта с пари, документи и мобилен телефон. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение “задържане под стража”.


На 3 юли половин час след полунощ пред заведение на бул. “Мария Луиза” бил ограбен италиански гражданин. След като го набил, непознатият му отнел италианска лична карта, дебитна и здравна карти и мобилен телефон. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално следствени действия, криминалисти от Трето РУП задържали 16-годишен младеж. Материалите по образуваното досъдебно производство са изпратени в Софийската районна прокуратура.


Двама автокрадци, известни и за други престъпления на територията на столицата, са задържани от служители от Пето районно управление. На 28 юли собственикът на микробус “Форд Транзит” подал сигнал в полицията, че колата му, паркирана при Военна академия “Г.С.Раковски”, е изчезнала. Криминалисти от група “Престъпления, свързани с МПС” влезли в следите на извършителите и задържали Б.М./45 г./, с прякор Гунди” и Д.М./18 г./, с прякор Немеца. Микробусът бил намерен и върнат на собственика. На задържаните е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”.


Снощи около 22 часа между жители на столичния квартал “Левски” възникнал скандал, прераснал в побой с последвала средна телесна повреда. Около половин час преди получения в СДВР сигнал, 19-годишният П.П. минал с БМВ-то си с висока скорост, форсирайки на отсечка между улиците “Рилска обител” и “Княгиня Косара”. В момента там играели деца от квартала и възмутени родители направили забележка на водача за опасното шофиране. След около 20 минути П.П. се върнал на мястото с “подкрепление” от 6-7 човека, между които и бащата на приятелката му - Д.С./41 г./. По данни на свидетели, групата, въоръжена с бухалки и ножове предизвикала скандал, прераснал в побой, при който един от родителите пострадал тежко. Пострадалият бил настанен в “Исул” със сътресение на мозъка. По случая в Пето РУП е образувано досъдебно производство. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, материалите са подготвени за изпращане в Софийската районна прокуратура. Столичните криминалисти продължават работата по издирването на извършителите на въоръжен грабеж в с. Сеславци. Сигналът в столичното Пето РУП е подаден в 10.10 часа тази сутрин. По първоначална информация двама въоръжени мъже с камуфлажни дрехи взели от пощата в селото 16 000 лева и избягали в неизвестна посока с автомобил. Няма пострадали.


Пловдив. Младеж бе задържан в ареста за 24 часа за отправени заплахи за убийство към телевизионен репортер. Вчера около 15 часа на около 2 километра от село Катуница К.Р./68 г./ отнел насила от 35-годишен репортер-оператор касета с видеозапис. Журналистът бил заснел материал във връзка с разследване за незаконни строежи на К.Р. Непосредствено след това пред дома на К.Р. в селото репортерът бил заплашен с убийство от внука на К.Р - Г.Р./19 г./, който се опитал и да го удари. Бързата намеса на униформените служители предотвратила саморазправата с репортера. След това касетата със записа била върната на журналиста от К.Р в присъствието на полицаи. Във връзка с инцидента в селото има засилено полицейско присъствие с оглед предотвратяването на евентуални нарушения на обществения ред.


Цигари без бандерол бяха иззети от служители на Шесто районно управление в Пловдив. Вчера около 17 часа при полицейска проверка е установено, че К.А./26 г./ държи на склад на ул.”Златица” 580 кутии с цигари „Walton” и „Maiwand”.


Пловдивчанка стана поредната жертва на телефонна измама. Вчера около 12 часа на домашния телефон на 51-годишна жена се обадил мъж, който се представил за адвокат. Съобщил, че дъщеря й е убила човек при катастрофа. За да не влезе в затвора, трябвало да се платят 15 000 евро. По предварителна уговорка час по-късно на улицата пред дома си пловдивчанката предала исканата сума на непознат мургав мъж на възраст около 20-23 години. Работата по издирването на извършителя продължава.


Пазарджик. Извършител на кражба от пункт за изкупуване на метали бе заловен от служители на Полицейския участък „Изток” в областния град. На 4 август била подадена жалба от собственика на пункт за изкупуване на метални отпадъци в Пазарджик. 55-годишният мъж заявил, че е извършена кражба на 16 килограма цветни метали. При проведеното разследване криминалистите от местния полицейски участък стигнали до самоличността на извършителя – К.И. /19 г./ от същия квартал. Той е задържан в ареста и срещу него се води дознание.


Кюстендил. Вчера кюстендилски полицаи заловили в момент на извършване на кражба на медна ламарина 31-годишен мъж. Л.Т. около 14 часа демонтирал 29 кв. м ламарина от покрива на сграда на бул. “България”. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Работата по установяване на съпричастността му и към други извършени кражби продължава в РУП – Кюстендил.


48-годишен мъж от с. Слокощица е задържан вчера от кюстендилски полицаи заради хулиганско и агресивно поведение. С.Д. отправял закани срещу своя съседка и счупил входната врата на дома й. Държал се по същия начин и с пристигналите на местопроизшествието служители на реда. С.Д. ще остане в ареста 24 часа, съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket