понеделник, 16 август 2010 г.

Крими - 13.08.2010 г.

СДВР. Грабител, нападнал и ограбил японец в Борисовата градина преди броени дни, е установен и задържан от криминалисти от Първо РУМВР. На 9 август около 14 часа, близо до посолството на Русия, 36-годишният бил пресрещнат от непознат, който го заплашил и му отнел мобилния телефон, 400 лева и 100 000 японски йени. В хода на оперативно-издирвателната работа се включили криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР и РПУ – Самоков. Извършителят – 26-годишният Б.К. е известен на МВР и осъждан за кражби и грабежи. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.
Вчера служители от участък “Възраждане” задържаха К.М. от Танзания, известен на МВР. При личен обиск у него са намерени 10 топчета с хероин и 6 с амфетамин. След доклад в СРП, на задържания е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по случая продължава. Също при полицейска операция служители от сектор “Наркотици” -СДВР задържаха в момент на покупко-продажба дилърите А.А. /25 г./ и 17-годишния А.Д., известни на МВР, както и четирима техни клиенти. По време на проверката единият от купувачите изхвърлил на земята синьо полиетиленово пликче с хероин. При обиска от А.Д. са иззети 49 топчета с хероин – 19 грама и едно пликче с марихуана. Материалите са докладвани в СГП. На непълнолетния е повдигнато обвинение и му е наложена мярка “родителски контрол”.
Автокрадец, извършил две противозаконни отнемания на моторни превозни средства, задържаха криминалисти от Седмо РУМВР. На 21 юли столичанин съобщил, че личният му автомобил “Москвич”, паркиран близо до Зимния дворец в “Студентски град”, е откраднат. Криминалистите влезли в следите на крадеца и задържали 25-годишния В.Н. от Монтана, неизвестен до момента на полицията. В хода на оперативно-издирвателната работа станало ясно, че през февруари той е извършил кражба и на друг лек автомобил – “Шкода”, паркиран пред блок в квартала. На задържания е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава. Също за кражба на кола в Пето РУМВР е задържан 26-годишният Л.Ц. През април той противозаконно отнел лек автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран пред магазин в кв. “Оборище”. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.


Ямбол. 1380 кутии цигари без бандерол иззеха служители от ОДМВР-Ямбол при две акции за предотвратяване на търговията с акцизни стоки. В района на ж.п.гарата полицай при от РПУ установил три жени да предлагат цигари от различни марки без бандерол. С протоколи са иззети 430 кутии от уличните търговки Н.Д. /40 г./, С.М. /34 г./ и П.С. /47 г./ от Ямбол. 950 кутии с цигари без акцизен бандерол иззели служители от сектор “БОП”. Незаконната стока е открита в дома на 51–годишната Ф.И. на ул. “Тополница”, където вчера в хода на проверката антимафиотите намерили и иззели с протокол два мастербокса с цигари от марките “Raquel-Slims” и “Walton”. Установено е, че Ф.И. успяла да продаде 5 стека от тях. По случаите се извършват проверки в ОДМВР - Ямбол.


Благоевград. Вчера в РУП-Сандански е получен сигнал, че в местността "Доневски дупки" в землището на с.Драката една от нивите е засадена с канабис. При проверката на място полицаите установили, че по нивата с площ около 250 кв.м. са разпръснати за сушене 68 изрязани стръка канабис - общо около 85 кг. По случая в РУП - Сандански е образувано досъдебно производство.
Полицаи от същото управление проверили и сигнал за търговия с акцизни стоки. В жилищна сграда на ул. "Йорданка Николова" в санданското с.Левуново са установени 68 стека цигари "Малборо" и 4 стека цигари с марка "Родео" без бандерол. Описаните стоки са предадени с протокол за доброволно предаване от Н.П. /33 г./, който живее на адреса. По случая в РУП - Сандански е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК.


Кюстендил. Двама мъже, превозвали 1000 кутии цигари без бандерол, са задържани вчера от дупнишки полицаи. Рутинната проверка на леката кола “Ауди” е извършена около 18.30 часа на ГП Е-79, близо до разклона за Бобошево. В автомобила, управляван от 41-годишния И.В. от кюстендилското с.Лозно, пътувал и 19-годишният му син. Служителите на реда открили в багажника 500 кутии цигари от марката “Капитал” и още толкова в приспособен тайник в купето. При извършеното претърсване е иззет и пистолет „ТТ” с два пълнителя, като разрешителното на 41-годишния мъж за притежание и носене на оръжието е с изтекъл срок. Баща и син са задържани за 24 часа в полицейския арест в Дупница, автомобилът и 4 мобилни телефона също са иззети от РУП – Дупница. При последвалите процесуално-следствени действия в дома на И.В. са открити и иззети 8 пластмасови туби с 2 вида алкохолна течност. Образувани са досъдебни производства за престъпления по чл. 234 от НК в РУП – Дупница и РУП – Кюстендил.


Хасково. 50-годишен хасковлия, търгувал с цигари и тютюн без акцизен бандерол, е установен при полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР в кв.”Република”. Открити са 19 ръчно изработени пакета с по 20 ръчно свити цигари и найлонова торбичка с около 500 грама ситно нарязан тютюн, готов за употреба. Под масата на търговеца е открита и картонена кутия с 38 къса ръчно изработени цигари. При проверката е установен и 16-годишен от Хасково, от когото са иззети 34 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По случаите са образувани полицейски преписки.


Монтана. 9 180 къса незаконни цигари са иззети от два съседни адреса в Лом. След сигнал вчера служители на РУ-Полиция в Лом са провели полицейска операция в града, при която е извършено претърсване и изземване от два съседни адреса в крайдунавския град. В жилището на 59-годишната И.Н. са намерени 239 кутии цигари без акцизен бандерол от марките “Йес”, “Пърл Виктори”, “Ракел Голд”. Собственичката доброволно е предала незаконната стока. На съседния адрес полицаите иззели от дома на 72-годишната И.М. 220 кутии незаконни цигари от марките “Йотингер” и “Монд”. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал. 1 от НК.
Полицаи от Якимово върнаха моторна резачка на местен жител след едномесечно разследване. На 15 юли в полицейския участък "Полиция"-Якимово 67-годишният С.А. от същото село се оплакал, че от дома му е открадната скъпа моторна резачка за дърва. При проведеното разследване е разкрит извършителят – 33-годишният П.И. от същото село, криминално проявен, осъждан. Намерени са веществени доказателства, работата продължава в участъка в Якимово.


Смолян. Към 10 часа вчера, в гориста местност в Смолян, на около 30 метра от ул. “Перелик”, служители на районното управление задържали 24-годишния Д.Р. от града докато поливал 17 стръка канабис. На мястото е извършен оглед, Д. Р. Ще остане в ареста 24 часа в РУП – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Непълнолетно момиче изчезнало снощи от Асеновград. В полицейското управление в същия град е получен сигнал от 32-годишна жена от Кричим, че около 23.30 часа на ул.”Перелик”, 15-годишната й дъщеря насилствено е качена в автомобил, който потеглил в неизвестна посока. Същия ден майката и дъщерята пристигнали на гости в Асеновград и около 21 часа 15-годишното момиче отишло да купи безалкохолни напитки. След като девойката не се прибрала, роднините тръгнали да я търсят. Братовчедка видяла как непознат насила качил тийнейджърката в автомобил. След извършената проверка, полицаи от РУП-Асеновград установели евентуалния извършител на отвличането - 16-годишно момче от Исперихово, с който похитената преди време е живяла на съпружески начала. Младежът и момичето се издирват.


ПТП. Дете почина вчера, след като падна от каруца, превозвала пясък. Вчера около 18.30 часа на ул.”Крайречна” в Пловдив, 7-годишно момче от Пловдив е паднало от каруцата на дядо си. По първоначални данни това се е случило, след като на момчето му прилошало. В безпомощно състояние, то незабавно е било качено в лек автомобил от роднините си, но на път за болница е починало.
Вчера към 17,15 часа, на бул. “М. Андрей” в Търговище, до моста за пешеходци над р.Врана, правоспособният водач М.М./35 г./ от града, управлявайки колата си “Фолксваген Голф” не пропуснал и ударил пресичащия булеварда на пешеходна пътека 11-годишен велосипедист. Момчето е настанено в болницата в Търговище с фрактура на крака, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
Тежка катастрофа отне живота на мъж, а друг е тежко ранен. Инцидентът станал вчера около 13.15 часа в района на 64-ти километър на АМ”Тракия” в посока за Пловдив. Лек автомобил „Опел Кадет”, управляван от 46-годишният П.П. от казанлъшкото с. Ръжена се врязал в задната част на ремарке на товарно „Волво”. Камионът, чийто водач е М.К./46 г./ от Белоградчик, е бил спрян в аварийната лента. От удара леката кола буквално влязла под ремаркето. На местопроизшествието се отзовали екипи на „Магистрална полиция”, „Спешна помощ”, пожарната и „Гражданска защита”. За съжаление, шофьорът е починал на място, а пътувалият с него Д.Д./22г./ от Бургас е транспортиран в пловдивска болница в тежко състояние. Извършен е оглед от дежурна група на РУП-Септември. Причините довели до катастрофата са в процес на изясняване, води се дознание.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket