понеделник, 23 август 2010 г.

Крими - 22.08.2010 г.

Бургас. Служители на Районно управление «Полиция» - Приморско задържали вчера 30-годишния Т.Н. и криминално проявения К.П. /31г./ и двамата от Бургас. При личен обиск у първия полицаите намерили и иззели 30 полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество /амфетамин/. При претърсването на лек автомобил «Гранд чероки» /софийска регистрация/, управляван от втория и в квартира в Приморско, са намерени 45 патрона – калибър 7.65 мм. Двамата са задържани за 72 часа в Районно управление «Полиция» - Приморско. Срещу тях са образувани две дознания. Работата за установяване и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.
Към 17.45 часа в Районно управление «Полиция» - Созопол е съобщено за кражба от лека кола. «БМВ», паркирана в района на къмпинг «Смокини». Извършителите - 30 годишният А.Я. и 26 годишният К.Б., и двамата от Бургас, са задържани от двама летуващи в Созопол служители на ГДБОП. Изяснено е, че А.Я. и К.Б. са проникнали в старозагорското «БМВ Х5», след като счупили задното дясно стъкло на колата. От автомобила на 46-годишния старозагорец, те откраднали чанта с багаж за летуване. Вещите – предмет на престъплението са открити и иззети, а ддвамата са задържани за 24 часа в Районното управление в Созопол. Работата по случая продължава.


Стара Загора. На 17 и на 20 юни в РУ “Полиция” – Стара Загора са образувани досъдебни производства за кражби от частни домове, извършени по идентичен начин. И при двата случая, мъж се представял за инкасатор, който трябва да отчете водата или тока и така влязъл в домовете на жените /85 и 74 г./ от Стара Загора. Докато “отчитал”, мнимият инкасатор отвличал вниманието на стопанките, като ги пращал да му донесат вода. Така от единия дом изчезнали 100 лв, а от другоия– 95. В хода на работата за издирване на мнимия инкасатора, полицаите изяснили, че двете кражби са извършени от 36-годишния Г.И. от Стара Загора. Работата по случая продължава.


Пожари и аварийно-спасителни дейности. Борова гора се е запалила в землището на с. Завоя, община Кирково. Сигналът за произшествието е подаден вчера в 16,50 часа. Петима огнеборци от звеното в с.Подкова са потушили пламъците. Изгорели са 10 декара от гората. Причините за пожара се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Кирково. Без загуби е пожарът в с.Мишевско, община Джебел. В 16 часа вчера там са се запалили сухи треви. Огънят бързо е бил потушен от екип на РС “Пожарна безопасност и спасяване”-Джебел.
Спасителен екип на Гражданска защита е обезопасил рушаща се дървена постройка в близост до детска площадка в Кърджали. Сигналът е подаден вчера в 10,45 часа на дежурния в общината. Екип от спасители на Гражданска защита е оградил мястото и е ограничил достъпа на хора до постройката.


ПТП. 16-годишен загина, а трима са с опасност за живота. Пътният инцидент е станал вчера към 19 часа, на пътя София – Бургас, на около 300 м. източно от карнобатското с.Венец. При неправилно изпреварване шофьорката на софийски «Фолксваген пасат» - 46 годишна кубинска гражданска, която живее във Франция, изгубила контрол над автомобила и се ударила в крайпътно дърво. На място е загинал 16-годишен от София, пътувал на задната седалка. Ранени са 14-годишната му сестра, която е настанена в бургаската болница, с опасност за живота, майката–43-годишна столичанка, пътувала до шофьорката и водачката на автомобила – Н.М.. И тримата са в настанени за лечение в болницата в Бургас.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket