четвъртък, 5 август 2010 г.

Крими - 02.08.2010 г.

Хасково. 101 грама канабис и 40 грама амфетамин иззеха хасковските криминалисти. Вчера около 17.30 часа на улица “Розова долина” в Хасково, те спрели за проверка лек автомобил “Митцубиши Колт”, управляван от 26-годишен мъж. С него пътувал и 23-годишен хасковлия. Под предна дясна седалка, криминалистите открили полиетиленова торба със зелена листна маса с тегло 100 грама. При последвало претърсване в дома на шофьора са намерени бучки с бяло вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин, и още грам канабис. В хода на разследването, хасковските полицаи установили и пласьора на дрогата - 27-годишен мъж от града. Тримата за задържани с полицейска мярка по образуваното досъдебно производство.


Пазарджик. Вчера на свое заседание Районния съд в областния град призна петима мъже от Пловдив за виновни и им наложи глоби в размер от 200 до 500 лева. В събота, след приключване на футболен мач в Пазарджик, петчленната група се придвижвала от стадиона към центъра на града. На улично кръстовище един от запалянковците видял спрял микробус и без всякаква причина нападнал и няколко пъти ударил водача. Пострадалият незабавно сигнализирал за случилото се в полицията и след предприети заградителни действия дежурни автопатрули засекли пловдивчаните. Когато обаче били предприели действия по задържането на нападателя, неговите приятели го „защитили” с порой от обиди и закани към полицаите. Така А.У. /22 г./, В.Л./20г./, неговият връстник И.К., Г.П./24г./ и Т.Б. /23г./ се озовали в ареста. Съставен им е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.


Благоевград. Криминалисти на РУП-Петрич издирват апаши, дръзнали да посегнат на православен храм в село Кулата. Сигналът е подаден вчера, по първоначални данни от светата обител са изчезнали 2 месингови свещници, 3 месингови кандилници и други метални предмети. Извършен е оглед, установено е, че злосторниците са проникнали в църквата, след като разбили входната врата. По случая е образувано полицейско дознание.


Кюстендил. Благодарение на предприети бързи оперативни действия и поискано съдействие от криминалисти на столичното Осмо РУП, са задържани трима столичани, които вчера разбили ключалката от предната врата на „Мерцедес” и отмъкнали оттам дамска кожена чанта с лични документи, 1050 лева, фирмени документи и печат на търговска фирма. Сигналът за престъплението е подаден към 16.30 часа, колата била паркирана на неактивна лента на главен път І-1 /Е-79/ в района на с. Усойка. След светкавично предприетото разследване криминалистите тръгнали по следите на л.а. „Ситроен” със софийска регистрация и подали данните му на колегите си от столичното районно управление. Така в района на Бистрица колата била засечена, а пътуващите в нея А.Д./53г./, В.Г. /44г./ – двамата с богато криминално досие, и М.Ц. /46г./ са задържани и доведени в РУП-Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, извършителите са задържани за 24 часа в полицейския арест.


София. По сигнал за откраднат в края на м. юни лек автомобил работили криминалисти от сектор “Престъпления свързани с моторни превозни средства” при СДВР и колегите им от Седмо РУП. Жалба за това подал 27-годишният Г.А.. по думите му бил паркирал „Фолкваген Туран”, който изплащал на лизинг, на тревните площи пред студентска поликлиника, откъдето изчезнала. В хода на разследването криминалистите открили колата в гараж на къща в с. Байлово, собственост на 29-годишния Д.Д., и скоро изградили версия, че е възможно сигналът да е фалшив и да цели застрахователна измама. Версията им била потвърдена при последвалите действия. Изяснило се, че идеята за това била на И.М. /30г./, на когото тъжителят дължал пари. Двамата се договорили да делят от застраховката на колата, а в играта включили и Д.Д. Тримата са задържани, а материалите по случая са докладвани в СРП.

31-годишен мъж е задържан в полицейския арест, а срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 211 от НК. Разследването започнало, след като испански гражданин разбрал, че е измамен с над 143 хиляди евро и потърсил помощ в полицията. Пред криминалистите той обяснил, че се е свързал с непознат мъж, който се представил за служител на строителна фирма. Чужденецът повярвал на обещанието, че след като заплати сумата на зелено, ще получи имот в новострояща се сграда в центъра на столицата. Материалите, събрани срещу В.К., са докладвани на прокуратурата.

Също за извършена имотна измама в Пето РУП е задържана 40-годишната Г.П.. Под предлог, че ще уреди покупко-продажба на жилище в новострояща се сграда, дамата завлякла столичанка с 40 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от НК.


Двадесет футболни фенове от отборите на ПФК “ЦСКА” и ПФК “Левски” са задържани вчера за нарушаване на обществения ред преди, по време и след дербито на Националния стадион “Васил Левски”. Излизайки от подлеза на Орлов мост 34-годишният перничанин З.З., известен на полицията с предишни хулигански прояви, нападнал и ударил противник. Криминално проявеният за кражби Г.В. /21г./ бил засечен с пиротехническо средство, а 16-годишен опитал да влезе в стадиона с две факли. Двамата са отведени в столичното Първо РУП. 24-годишният Й.Б. – регистриран за грабеж, кражба и средна телесна повреда, също прекарал нощта в полицейския арест, след като към 20.20ч. в открито заведение пред стадион “Българска армия” ударил сервитьорка, която отказала да му сервира бира. И на четиримата са съставени актове по Закона за охрана на обществения ред по време на спортни мероприятия. В Трето РУМВР за грубо нарушаване на обществения ред са доведени 8 лица. Те са свалени на метростанция “Св. Климент Охридски” около 20.00 ч., след като вилнели от спирка “Вардар” до “Опълченска”. Единият от тях - М.В. /23 г./, е известен на МВР за хулиганство и притежание на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. След приключване на футболната среща, до бензиностанция в кв. “Враждебна”, полицаите са предотвратили разрастването на скандал между седмина привърженици на “ЦСКА” и фен на “Левски”. На седмината задържани – четирима от които от гр. Добрич, двама от Варна и един от Ловеч, предстои повдигане на обвинения за хулиганство. Също за хулиганство, след употреба на голямо количество алкохол, до заведение в ж.к. “Сухата река”, е задържан 22-годишният В.И., неизвестен до момента на полицията. По случаите са образувани досъдебни производства.


София област. Полицаи от РУП-Ихтиман заловили на място 32-годишен мъж, докато опитвал да разбие офис на местното ВИК. Служителите на реда действали светкавично, след регистрирано от СОТ нарушение в събота през нощта. При вида на полицаите злосторникът побягнал и отказал да се подчини на полицейско разпореждане, но съпротивата му била кратка – той спрял след като служителите на реда стреляли предупредително във въздуха. При последвалия обиск се изяснило, че С.Б. проникнал в офиса, след като със специално метално шило успял да отвори входната врата, металната охранителна решетка и вратата на офисното помещение. Сигналната уредба обаче задействала в момента, когато опитал да преодолее заключващото устройство на металната каса и да открадне компютърната конфигурация, която се намирала там. Металното шило и нож са открити при претърсването му. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.


Ихтимански полицаи заловили агресивен пиян неправоспособен шофьор, който блъснал полицейски автомобил и избягал от мястото на инцидента. Екшънът се разиграл в събота през нощта. Автопатрул се опитал да спре за проверка л.а. “ВАЗ 2105”. Водачът не само не се подчинил на полицейското разпореждане, но насочил колата срещу служителите на реда, блъснал дясната челна част на служебната „Астра” и отпрашил с висока скорост. След преследване из улиците на Ихтиман, С.Р. /22 г./ бил засечен. Той оказал яростна съпротива при задържането. При последвалата проверка се установило, че ихтиманецът не притежава свидетелство за правоуправление и се е качил зад волана след употреба на алкохол – дрегерът отчел 0,85 промила в кръвта му. Нарушителят е санкционира с актове по Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket