понеделник, 9 август 2010 г.

Крими - 05.08.2010 г.

Пловдив. Около 21 кг насипен тютюн са иззети от мъж, занимаващ се с незаконна търговия с акцизни стоки в Асеновград. Ж.Б. /39 г./ бил засечен вчера при проверка в района на кооперативния пазар докато пласирал тютюна, без да е платил акциз за него. Мъжът е известен на полицията и вече осъждан. Той е задържан за 24 часа в ареста на РУП – Асеновград.


Благоевград. Полицаи от Петрич иззеха 54 кг канабис от землището на село Ново Кономлади. Акцията по противодействие на производството и разпространението на наркотици е проведена вчера. Докато обхождали района, те забелязали край напоителен канал корени зелена тревиста маса, които били окачени за сушене по храстите. При полевия наркотест станало ясно, че намереното реагира положително на марихуана. По случая е образувано полицейско дознание.


София област. Криминалисти от РУП-Ботеврад задържаха за пореден път рецидивист, осъждан 10 пъти за кражби. На 26 юли жител на с. Врачеш съобщил в полицията за кражба на скъпоструващи машини /моторна резачка “Щил”, къртач ”Бош”, бормашини, флексмашини и др./ от работилница, която била в двора на дома му. Собственикът не могъл да посочи точно кога било извършено престъплението, тъй като не му се налагало да работи. След предприети издирвателни действия полицаите влезли в следите на К.П. /26 г./ от Врачеш и вчера го задържали. Част от откраднатите машини били намерени в дома му, а други той успял да пласира на местен жител. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура-Ботевград. По случая се води досъдебно производство.


София. Убийство, извършено вечерта на 2 август, разкриха криминалисти от сектор “Престъпления против личността” и колегите им от Второ РУМВР. Сигналът бе получен към 21.42ч. на тел. 112 - разбито е жилище в кв. “Надежда”, окървавен мъж лежи в безпомощно състояние. На място веднага бяха изпратени автопатрул и екип на спешна медицинска помощ, който констатира смъртта на 42-годишния стопанин на жилището. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, съдебен лекар и криминалисти от СДВР и Второ РУ. Установени са травматични увреждания по цялото тяло на трупа. Иззети са биологични следи и веществени доказателства. Криминалистите започват работа по случая и в хода й установяват, че престъплението е извършено от жената, с която убитият е живеел на семейни начала. 49-годишната М.В.е задържана за 72 часа, работата по документирането на случая продължава.


На 3 август, около 13,30 часа в Пето РУМВР е заявено от столичанка, че след като на входната врата на жилището й се е позвънило настоятелно, но тя не е отворила, видяла през шпионката мъж да стои клекнал пред вратата и да се опитва да отключи касовата брава. При подадения сигнал, жената дава подробно описание на извършителя. На място служителите на реда задържат 37-годишният Н.Г., известен на МВР с множество кражби и грабеж. След доклад на материалите в СРП, на задържаният е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по установяване и задържане на съучастници, както и документиране на други извършени от тях престъпления продължава.


Вчера, при проведена специализирана полицейска акция, криминалисти от сектор “Наркотици” задържаха наркопласьор в градинката на бул. “Христо Ботев”. По време на наблюдението в района, полицаите забелязали как 18-годишният В.Б. - с прякор Главата провежда многократни телефонни разговори, към него периодично се приближават трима непознати, които след кратък разговор си тръгват. Минути по-късно дилърът се насочва пеша по ул. “Братя Миладинови”, където до дърво, намиращо се пред входа на 48-мо училище се навежда и оставя нещо на земята. След последвали разговори по телефона Главата се среща с други двама непознати, с които се насочват пеша по ул. “Клокотница” и след кратък разговор си разменят нещо. Дилърът е задържан на място, а непознатите поемат по ул. “Козлодуй”, където също са задържани. В единия от тях са намерени 6 дози с хероин, за които той признал, че току що е купил от дилъра за 120 лева. При извършения оглед до входа на 48-мо училище, на земята до дървото са намерени 5 топчета с хероин. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Монтана. Криминалисти на РУП-Лом издирват авторите на грабеж, извършен в късните часове снощи в дома на жителка на с. Бъзовец. По първоначални данни двама маскирани нахлули внезапно през отворения прозорец на една от стаите, в които жената си почивала. Единият я заплашил с нож, издърпал златните й обици и халка, а другият набързо претарашил стаите, грабнал наличните 20 лева, счупил и мобилния телефон, за да не звъни в полицията или на близки, а после изчезнали.


Пазарджик. Непълнолетен любител на мотоциклетите е задържан от служители на РУП-Пазарджик. Вчера в дежурната част на полицейското управление бил подаден сигнал от 23-годишен жител на Батак. Той обяснил, че наскоро обявил да продан своя мотоциклет „Кавазаки”. Преди два дни при него дошъл непознат младеж, който поискал да го изпробва с намерението да го купи. Собственикът се предоверил и разбрал за грешката си едва след като тийнейджърът не се върнал. Благодарение на подробното описание, криминалистите бързо влезли в дирите на 16-годишния младеж от Пазарджик. По случая е образувано полицейско производство.


Кърджали. Сигнал за произшествие в Електролитен цех на кърджалийско дружество е подаден вчера в 16.37 часа в пожарното звено в областния център. От пещ е изтекъл горещ цинк и е съществувала опасност от запалване. Няма пострадали. От високата температура са унищожени кабели, трансформатори, вентилатори. Екип на РС “Пожарна безопасност и спасяване”-Кърджали веднага бил изпратен на мястото на инцидента. Благодарение на професионалните действия на огнеборците ситуацията бързо била овладяна.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket