понеделник, 9 август 2010 г.

Крими - 08.08.2010 г.

Враца. 27-годишен мъж, записал седем присъди в биографията си, направи опит да осуети полицейска проверка и нападна служител на реда рано тази сутрин в Козлодуй. При извършване на обход в централната градска част, около 4.20 часа, служители на районното управление забелязали лек автомобил „Лада”, който се движел без габаритни и стоп светлини. Полицаите подали звуков и светлинен сигнал към водача, който обаче не се подчинил и продължил да се движи. Служителите на реда проследили нарушителя, който паркирал колата на ул. „Ком”. При опит да му бъде направена полицейска проверка криминално проявеният и осъждан А.Ц./27г./ нападнал един от служителите с лопата. Тъй като младият мъж не се подчинил на устните разпореждания да преустанови действията си, се наложило произвеждането на предупредителен изстрел във въздуха със стоп патрон. А.Ц. обаче продължил нападението си срещу полицая, което принудило служителя да произведе още един изстрел със стоп патрон, този път в тялото на нападателя. На място веднага е извикан за съдействие друг екип на полицейското управление, който транспортирал А.Ц. за оказване на медицинска помощ. С повърхностно нараняване и без опасност за живота 27-годишният мъж е настанен в болница. На местопроизшествието е извършен оглед, иззети са веществени доказателства. По случая е започнато досъдебно производство. А.Ц. има седем осъдителни присъди за кражби и взломни кражби, както и множество криминални регистрации. През 2007 г. му е постановена и ефективна присъда от две години и половина за групово изнасилване.

Стара Загора. Вчера, около 8.30 часа, в районното управление в града е получен сигнал от 48-годишен мъж, че предишната нощ непозната жена, предлагайки му сексуални услуги, му откраднала 800 лв. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия, при които са установени извършителите - осъжданата за кражби А.И./40г./, в съучастие с 28-годишния О.Д. от Стара Загора. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 194 от НК. Работата по случая продължава.

Кърджали. Двама души са задържани в районното управление след скандал в с. Широко поле. М.А./26г./ и С.А./34г./ се спречкали снощи, около 18.00 часа, и по-младият се нахвърлил с удари срещу опонента си. При намесата на полицаите за прекратяване на свадата, С.А. отказал да се подчини на полицейско разпореждане и бил задържан заедно с инициатора на скандала. Материалите по случая са за хулигански действия.

ПТП. 15-годишно момче от София е настанено в шуменската болница с опасност за живота след пътен инцидент. Сигналът за катастрофата в с. Вехтово е получен около 20.30 часа вчера в районното управление в Шумен. Изпратеният на място полицейски екип установил, че неправоспособният тийнейджър управлявал мотопед “Хонда” без регистрационни табели. На ляв завой той загубил контрол над управлението и се ударил в бетонен стълб в дясно от пътя. Момчето, което не е ползвало предпазна каска, е настанено за лечение в болница с травма на главата и фрактура на десния крак, с опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. На мястото на произшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.

47-годишен пешеходец загина на място при инцидент на пътя Шумен-Карнобат. Сигналът е получен в дежурната част на ОДМВР-Шумен към 1.50 часа. Изпратеният на място полицейски екип изяснил, че лек автомобил „Ситроен” с шуменска регистрация, управляван от С.М./67г./, при движение в посока Шумен, край с. Дибич, е ударил 47-годишния мъж, който починал на място. Тестът с техническо средство не е отчел наличие на алкохол в кръвта на шофьора. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. На мястото на произшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Образувано е досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket