понеделник, 23 август 2010 г.

Крими - 19.08.2010 г.

СДВР. Четири улични грабежа, извършени през последните дни на територията на Първо, Второ, Четвърто, и Седмо РУМВР, разкриха столични криминалисти. Непосредствено след грабеж, извършен вчера, около 17 часа на кръстовището на ул. “Н.Коперник” и бул. “Шипченски проход”, служители на Първо РУМВР задържали единия от двамата извършители – 24-годишният И.Г., известен на МВР за кражби и грабежи. Сигналът за грабежа е подаден от 60-годишна столичанка, нападната от двама непознати, които със сила отскубнали от врата й златен синджир и побягнали в неизвестна посока. От последвалите оперативни действия, втория грабител – 23-годишният П.П. е установен и е в процес на издирване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
Също за грабеж на златен синджир в Четвърто РУМВР е задържан 22-годишният Д.М., известен на МВР за грабежи. На 14 август, в Южния парк, разминавайки се с млада жена, в присъствието на двете й деца, отскубнал от врата й златния синджир с медальон и изчезнал в неизвестна посока. Задържаният е от Врачанското с. Моравица и пребивава на територията на София без адресна регистрация. Наложена му е мярка “задържане под стража” за 72 часа. Продължава работата за установяване на други извършени от него престъпления на територията столицата.
На 10 август във Второ РУМВР 67-годишна жена съобщила, че на кръстовището на бул. “Сливница” и ул. “Княз Борис І” е нападната от двама младежи, които издърпали златни й синджир и избягали. В хода на оперативно-издирвателната работа се включили и криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. нападателите – 20-годишният Е.З., известен за кражби и грабежи и 23-годишният Х.Л., неизвестен до момента на полицията, са установени и задържани. Материалите по случая са докладвани в СРП. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Също на 10 август, около 8,30 часа, до блок в ж.к. “Младост”, 81-годишна жена е нападната от непознат, който издърпал от ръцете й дамската чанта с документи и сумата от 214 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа, криминалисти от Седмо РУМВР влезли в следите на грабителя и задържали 28-годишният Д.М., известен на полицията за кражби и грабежи. На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка 72 часово задържане.
На 12 август в Шесто РУМВР е задържан 27-годишният В.П., известен на МВР за кражби. Установено е, че в началото на март, в кв. “Бояна” В.П. нанесъл побой на 33-годишна столичанка и отмъкнал три мобилни телефона и 360 лева. На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.

Стара Загора. В РУ “Полиция” – Казанлък са задържани извършителите на серия кражби от частни домове. След продължително разследване, вчера при акция на казанлъшките криминалисти са задържани многократно осъжданият за кражби М.В. (24г.) и Н.С. (25г.), и двамата от с. Енина. Изяснено е, че от март до август двамата са извършили серия кражби от частни жилища на територията на РУП – Казанлък. Те прониквали в домовете през нощта чрез взлом на дограмата на прозорците или като разрязвали мрежите против насекоми и отнемали пари и скъпоценни накити. В техните и домовете на още двама от обкръжението им са открити и иззети сребърни накити и други вещи, свързани с престъпната дейност. Към момента е установена съпричастността им към шест кражби, за които са заведени досъдебни производства. М.В. и Н.С. са задържани за 24 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
Вчера казанлъшки полицаи са извършили проверка в дома на И. Й. (54г.) в казанлъшкия комплекс “Васил Левски”. В жилището са намерени и иззети 19 стъклени бутилки с вместимост от 500 милилитра с надпис “Внимание силно запалително – отровно” със закрепени към тях метални тръбички и 21 запалки към тях. Бутилките са фабрично произведени и спрени от производство преди около 15 години. Освен това в апартамента са открити тротилова пресовка с тегло от 400 грама, 13 патрона калибър 7.62х54, електро-капсул възпламенител; множество части за огнестрелно оръжие; електрически металотърсач и два приклада за пушки. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
Към 8.10 часа вчера в РУП – Чирпан е съобщено за възникнал скандал в района на градското сметище и побой на 27-годишен чирпанлия. При проверката на мястото на инцидента, в крайпътна канавка близо до сметището е намерена и иззета самоделна пушка, пригодена за стрелба с ловни патрони 12 кал. Предприета е оперативно-издирвателна работа и е установено, че оръжието е незаконно притежавано от друг участник в сбиването – Д.А. (31г.) от Чирпан, който го захвърлил веднага след инцидента. Той е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Чирпан.


Сливен. Сливенските антимафиоти задържаха вчера двама мъже за изнудване, действали на територията на областния град и региона. Сутринта служителите от териториално звено "Борба с организираната престъпност" при ОДМВР - Сливен предприели акцията, при която са задържани 31-годишният В.Д. и 36-годишният А.С. и двамата от Сливен. При претърсвания в домовете им в областния град са открити и иззети 3 ножа и бухалка. Двамата са криминално проявени и осъждани. Изяснено е, че техен съучастник в рекета бил и съгражданинът им А.Б./22г./, който засега се укрива. В.Д. и А.С. ще останат в ареста 72 часа – мярка, наложена от Окръжна прокуратура - Сливен. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. Благоевградски полицаи издирват родителите на новородено. Неизвестен мъж оставил в Дома за медико.социални грижи бебе на седмица – такова съобщение е получено вчера към 14 часа в Първо РУП-Благоевград от служители в дома. Непознатият заявил за новороденото момиченце, че детето е на снаха му и той след малко ще я доведе. Не се представил и след малко изчезнал. Полицаи са правят проверка по случая. Предприети са мерки за установяване на родителите и „приносителя”. За случая е сезирана прокуратурата.
Полицаи от ОДМВР иззеха вчера над 260 кг. канабис. Четвърт тон са открити в нива в землището на с.Струмяни, община Сандански. При проверката служителите на реда открили в земеделския имот 20 купчини стръкове орязан канабис. Други 13 кг. суха маса канабис са намерени в нива в с.Самуилово, където в местността ”Кюлюко” полицаите открили разхвърляни за сушене стръкове от наркотичното растение. От имота, собственост на Г.Б. (30г.) от селото, са иззети 15 кг сух канабис. По случая в РУП-Петрич е образувано полицейско дознание.
Полицаи от Петрич разобличиха извършителите на крупна кражба на метални елементи от машини в дърводелски цех. В хода на оперетивно-издирвателната работа криминалистите установили група от седмина, които крадели от цеха в продължение на няколко дни. В РУП-Петрич са задържани с полицейска заповед и петимата, всички от Петрич. Работата по случая продължава .


Ловеч. Към 7 часа вчера, до бензиностанция в Ловеч, автопатрул на РУП-Ловеч спрял за проверка лек автомобил "Опел Астра" /плевенска регистрация/, управляван от Т.М./28г./ от плевенското с.Асеновци. При проверката в автомобила се намерени 99 кг. насипен тютюн и 141 кутии различни марки цигари без акцизен бандерол. В «Опел»-а пътували и Б.К./30г./, Е.И./31г./ и С.М./24г./, и тримата от с.Буковлък. По случая е образувано досъдебно производство.
Също вчера, към 3.10 часа в РУП-Ловеч е получен сигнал за прекъсване на телефонната линия между гр.Летница и с.Крушуна. Незабавно са предприети мерки и около 3.45 часа, полицаи спрели за проверка лека кола «БМВ», управлявана от З.С./39г./ и пътувалите на предната дясна седалка М.Г./26г./ и П.С./21г./, и тримата от Летница. При проверката на автомобила, на задната седалка и в багажника са открити навити на рула проводници и ножовка. На място е извършен оглед, а «БМВ»-то и кабелът са иззети. Извършен е оглед и на мястото, откъдето е проводникът - общо към 99 метра. Образувано е досъдебно производство, а тримата са задържани за 24 часа в РУП-Ловеч.


Кюстендил. Издирван от Интерпол-Словения автомобил са открили вчера дупнишки полицаи. Автомобилът “Фолксваген Транспортер” е обявен за издирване на 4 август т.г. Служителите на реда са го иззели от дупничанин, който наскоро станал собственик. Той не е известен на полицията с противозаконни деяния. Автомобилът е иззет в Районно управление “Полиция” в Дупница. Работата по случая продължава.
Тази нощ около 1.10 трима маскирани заплашили с нож служителка на бензиностанция в Дупница и отнели от обекта около 500 лв. и 10 ваучера за мобилен оператор. След като нападателите се изнесли от обекта, служителката сигнализирала в полицията, местопрестъплението е посетено от дежурна група на полицията, образувано е дознание по случая в Районно управление “Полиция” – Дупница.


Плевен. Преди 3 дни, в РУ «Полиция» - Кнежа е получен сигнал за кражба от частен дом в Кнежа, собственост на 45-годишна от града. Неизвестен откраднал 40 грама златни накити - дамски гривни, колие, обеци, златна монета и мъжки пръстени, на обща стойност около 2000 лв. След бързо издирване полицейски служители установили и задържали извършителя на кражбата – 41-годишен мъж от Кнежа. Той е разпитан пред съдия и е направил пълни самопризнания. Уведомен е дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай.


Хасково. Снощи към 21:15 часа в Симеоновград, при полицейска проверка на лек автомобил”Форд Ескорт”, управляван от Д.Д./22г./ от Симеоновград, е открито кило зелена листна маса, реагирала при наркотеста на марихуана. В автомобила пътувал и А.Ж./23г./ от Симеоновград. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата са задържани за 24 часа.
Също вчера, в Харманли, при проверка на търговски обект, стопанисван от С.С. /38г./ от града, полицаи установили продажба на дрехи със запазена търговска марка. Полицейските служители са иззели 37 панталона и 12 тениски. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. 24-годишна, откраднала портмоне с пари и лични документи от апартамент, бе установена и задържана от полицията. Д.Р. проникнала в незаключено жилище на бул.”Беломорски” в областния център. След като забелязали липсата, потърпевшите подали сигнал в РУ-Кърджали. При организираните издирвателни действия, полицаите стигнали до извършителката. Парите все още не са били похарчени. Документите и портмонето били изхвърлени в района на кражбата и също са открити. Образувано е досъдебно производство.


Пазарджик. Антимафиоти задържаха свой стар познайник, притежавал наркотици. Снощи около 20 часа, служители на ТЗБОП-Пазарджик засекли криминално проявения Й.Т.- Тафрата /31г./. При обиска у него било открито кафяво прахообразно вещество - общо 11 грама. Последвалият полеви наркотест реагирал положително на хероин. Малко по-късно спецполицаите извършили и претърсване в дома му, където са намерени още 20 хартиени пакетчета-тип писмо с хероин. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста. Срещу него е образувано дознание.
За пореден ден панагюрски полицаи иззеха цигари без бандерол. Снощи около 21 часа в Стрелча автопатрул спрял за проверка „Лада”, управлявана от А.Я./40г./ от града. Заедно с него пътували А.Д./48г./ от хисарското с.
Красново и С.А./34г./ от Пловдив. При направената проверка на возилото униформените открили 23 кутии с цигари без бандерол, както и чувал с нарязан тютюн, с общо тегло 8.5 килограма. Акцизната стока е иззета, а притежателите и задържани за срок от едно денонощие.


Видин. Акцизни стоки без бандерол откриха видински полицаи при проверки във видинския кв.”Нов път”. Досъдебно производство е образувано срещу К.К./27г./, след като в двуетажна постройка, Дебелянов", обитавана от него са намерени почти 1000 кутии цигари без бандерол с от марките "WINNER", "RAQUEL" и YES".
При полицейска операция всъщия квартал досъдебно производство е образувано и срещу Г.Г./32г./ от Видин. На тавана в дома му полицаите открили към 60 кутии цигари без бандерол, също от марките "WINNER"; и "RAQUEL", а също и "VICEROY", както и 100-литров бидон сжълтеникава течност и аромат на ракия намерен в двора на къщата.


Пловдив. Хиляда кутии с цигари без бандерол иззеха полицаи вчера в Пловдив. Около 16 часа при проверка в жилище на ул.”Ландос” служители от Шесто РУП установили , че 45-годишната С.Д. държи там на склад 500 кутии „Маrlboro” и 500 кутии „Bond”. Жената е задържана в ареста за 24 часа.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket