понеделник, 9 август 2010 г.

Крими - 07.08.2010 г.

ГДГП. Гранични полицаи откриха над 45 кила канабис .На 6 август служители на Гранично-полицейски участък – Петрич и на териториалното звено на ГДБОП в Благоевград извършиха проверка на къща в Петрич. В помещение на тавана и на различни места на втория етаж от къщата екипът открил много и различни найлонови торбички и полиетиленови чували със сухи зелено - кафяви съцветия. 5,3 кг. е общото тегло на сухите цветове, реагирали при тестване с полеви наркотест на канабис. В дворното място северно от къщата полицаите открили и иззели 5 броя зелени растения канабис с общо тегло 40 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

Стара Загора. Непълнолетен е задържан за грабеж. Вчера, към 10.30 часа в РУ “Полиция” – Казанлък 60-годишна казанлъчанка съобщила, че в междублоково пространство в кв. “Изток” е била нападната от неизвестно лице, което чрез сила й отнело полиетиленова чанта с мобилен телефон и портмоне с 6 лв. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия, при които е установен и задържан за 24 часа извършителят на престъплението – 16-годишен младеж от Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.


Търговище. Четирима жители на областния град са задържани, след като източили 2 тона гориво от цистерна. След сигнала за случилото се, полицията предприела издирване и в районното управление са доведени четирима - Г.Д./22г./, И.С./21г./, Б.Б./20г./,М.В./19г./ и Д.В./22г./, всичките от Търговище. Установено е, че те са извършители на кражба на 2 000 л дизелово гориво от специализиран товарен автомобил “МАН” /цистерна/ с търговищка регистрация, фирмена собственост, който е бил паркиран в двора на бивше предприятие в кв. “Въбел”. Преточването те организирали в нощта на 25 срещу 26 юли. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. 45-годишна жена е заподозряна в унищожаване на лозе в землището на Куклен. Вчера в Първо РУП – Пловдив е получен сигнал от К.К. /42 г./, че около 18 часа в четвъртък са унищожени около 1 000 кг грозде от лозовите му насаждения. При проведеното издирване е установено, че С.Х. /45 г./ от Куклен е отрязала гроздовите чепки. Срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК.

Служители на РУП – Труд заловиха двама мъже, уличени в кражба на кабели от електропреносната мрежа в Борец. Вчера около 1.30 часа при на полицейска операция на територията на районното управление са задържани Ш.О. /38 г./ от Голям чардак и И.К. /26 г./ от Пловдив. При последвалото претърсване в дома на по-възрастния мъж са намерени клещи, ръкавици и около 300 метра меден проводник. След проверката е установено, че кабелът е откраднат в четвъртък срещу петък от две междустълбия на ул. „1-ва” и ул. „4-та” в Борец, като са нанесени щети на електроразпределителното дружество за около 750 лева. Двамата извършители са задържани за 24 часа в ареста на РУП – Труд.
88-годишна пловдивчанка се раздели с 12 600 лева, след като бе измамена по телефона. По първоначални данни, в сряда около 15 часа на домашния телефон на П.И. се обадил непознат, който й съобщил, че синът й е причинил тежка катастрофа с убит човек. За да бъде „освободен” от ареста, жената трябвало да плати 200 000 лева. Бабата се разтревожила и обяснила на „доброжелателя”, че имала само 12 600 лева. Малко по-късно измамникът дошъл в дома на пенсионерката на бул. „Христо Ботев” и тя му предала парите без да се колебае.


ПТП. Мъж загина, а друг е с опасност за живота след жестока катастрофа, станала днес на пътя Пловдив – Пещера. Днес около 4.10 часа на завой край Кадиево лек автомобил „Сеат Ибиза” с водач И.Г. /30 г./ навлязъл изцяло в лентата за насрещно движение и се блъснал с движещия се насреща лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от Ф.А. /59 г./ от Пловдив. Двамата водачи са били откарани в болница, където по-късно И.Г. е починал. Причината за инцидента е отнемане на предимство при разминаване.
Към 10,50 часа вчера, в община Търговище, на пътя София – Варна, правоспособната 54-годишна водачка С.К. от софийското с. Бистрица, управлявайки лек автомобил “Фиат Пунто” /софийска регистрация/, посока Варна, не е съобразила скоростта на движение и на ляв завой, при спускане изгубила контрол над управлението на автомобила. Навлязла е в лентата за насрещно движение и е блъснала последователно движещите се там лек автомобил “Шкода” /добричка регистрация/, управляван от 35-годишен от Добрич и товарен автомобил “Фолксваген” /плевенска регистрация/, управляван от 27-годишен от ловешко село. След ударите лекият автомобил “Фиат” е ударен странично от попътно движещ се лек автомобил “Форд” /софийска регистрация/, управляван от 54-годишната правоспособна водачка И.С. от Луковит. В резултат от пътно-транспортното произшествие е пострадал возещият се на предна дясна седалка във фиата - а 56 г. от с. Бистрица, който е настанен в МБАЛ-Търговище с тежка черепно-мозъчна травма, с множество фрактури на гръден кош и дясна ръка, с опасност за живота. Всички участници в пътно-транспортното произшествие са били с поставени обезопасителни колани. По случая е образувано досъдебно производство.
5-годишно момченце е настанено в болница след пътен инцидент, станал вчера в Сопот. Около 20 часа в междублоково пространство в ЖК „Сарая” мотоциклет „Ямаха”, без регистрационни табели, с водач неправоспособния А.В. /19 г./ ударил велосипедиста И.В. /5 г./ от Сопот. Детето е с охлузвания и контузни рани без опасност за живота. Причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост.
Двама мотористи пострадаха през изминалото денонощие в Пловдивска област. Десет минути преди 15 часа на зелена площ в Горни Домлян Г.Т. /31 г./ загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Ямаха” и паднал. Пострадалият е настанен в болница със счупен крак и охлузни рани по ръцете. Днес двадесет минути преди 1 часа в Царимир се блъснали мотоциклет „Ямаха”, без регистрационни табели, с неправоспособен водач Н.Г. /20 г./ от същото село и каруца, управлявана от Г.П. /40 г./ от Калояново. Младият мъж е настанен в болница със счупени пръсти на лявата ръка. Причините за инцидента са навлизане в лентата за насрещно движение на каруцата, липса на светлоотразители и употреба на алкохол от водача й. Проверката с дрегер е установила 1,33 промила в кръвта на Г.П.
76-годишен шофьор блъсна велосипедист и напусна местопроизшествието вчера в Първомай. Около 9.10 часа на ул. „Стефан Стамболов” лек автомобил „Мерцедес” с неизвестен водач се движил с несъобразена скорост и ударил велосипедиста пред него М.Я. /72 г./. След удара шофьорът избягал от мястото на инцидента, като по пътя си блъснал лек автомобил „Фиат”, чийто водач - Н.Ж. /31 г./, бил спрял за да окаже помощ на пострадалия мъж. Велосипедистът е настанен в болница с комоцио и охлузни рани по ръцете и краката. При проведеното издирване е установен шофьорът на „Мерцедес”-а – З.З. /76 г./ от Първомай, на когото е издаден талон за медицинско изследване и му е бил съставен АУАН по ЗДвП.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket