понеделник, 16 август 2010 г.

Крими - 15.08.2010 г.

София. 14-годишен младеж е задържан в столичното Пето районно управление. На 6 август около 14 часа на последната спирка на автобус №85 в жк:”Х.Димитър” двама неизвестни блъснали на земята 10-годишно момче и му отнели телефона. След проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили извършителя и го задържали. Образувано е дознание, работата по случая продължава.


В Първо районно управление са задържани И.Б./36г./ и Х.Д./24г./, криминално проявени. Двамата нападнали софиянец на бул.”Шипченски проход” срещу входа на пазар „Ситняково” и му отнели портфейла. В него имало пари и лични документи. След проведените оперативно-издирвателни действия мъжете са установени и са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.


Кърджали. Полицейски служител е бил наранен в областта на лицето, след като 37-годишен е насъскал куче срещу него. Инцидентът е станал снощи в 20.45 часа в района на автогарата в областния център. Двама служители на реда са реагирали на сигнал за скандал в заведение, където мъж се скарал с приятелката си и се държал агресивно. Когато полицаите пристигнали на място, авторът на свадата бил напуснал заведението. Издирен е и при опит да бъде изяснена ситуацията, Н.Е. насъскал срещу служителите, кучето, което водел със себе си. Животното се нахвърлило върху единия полицай и го ухапал по лицето. Мъжът е задържан в районното управление в Кърджали. Образувано е досъдебно производство.


Стара Загора. 27-годишен мъж опитал да подкупи полицаи е задържан в районното управление в Гълъбово. Вчера около 6 часа около 100 м от път ІІ-55 бил спрян за проверка лек автомобил “Рено 19”, управляван от М.С./27г./ от Хасково. Полицаите забелязали, че водачът е във видимо нетрезво състояние и го тествали за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2.04 промила алкохол в кръвта. При съставяне акта за установяване на нарушението, М.С. предложил подхвърлил банкнота от 20 лв. в купето на патрулния автомобил. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, срещу него са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 304, ал. 1 от НК и чл.343б ал.1 от НК.


Пловдив. Пловдивчанин бе задържан в ареста на районното управление в Раковски за 24 часа, след като направи опит да осуети полицейска проверка. Тази нощ около 1 часа на кръстовище в Брезово е бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от М.Т./ 43 г./. Мъжът отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол и не пожелал да получи издадения му талон за медицинско изследване. При излизане без покана от колата си той блъснал в лицето единия от проверяващите го полицаи, след което побягнал по улицата. М.Т. е бил настигнат от униформените служители и отведен с белезници в районното управление в Раковски.


Пазарджик. Извършител на серия от взломни кражби бе задържан след сигнал на собственик на кафене. В петък около 3 часа неизвестен успял за проникне в кафене в с.Ветрен дол. Там обаче мъжът бил изненадан, тъй като попаднал на 43-годишния собственик, който незабавно сигнализирал в районното управление в Септември. Пристигналият веднага дежурен автопатрул заловил неканения гост. Оказало се, че това е М.З./37г./ от велинградското село Драгиново. Наложена му е 24-часова мярка „задържане под стража”. В хода на разследването било установено, че той е извършил още две кражби, съответно от пенсионерски клуб в пазарджишкото село Братаница и от павилион за бърза закуска в областния град. От там той отмъкнал кафе-машина и целия наличен оборот. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.


Панагюрски полицаи заловиха криминално проявен извършил кражба. В петък следобед в дежурната част на районното управление в Панагюрище бил получен сигнал от 69-годишен мъж, служител в Здравната каса. По негови думи неизвестен незабелязано влязъл в кабинета му, намиращ се на първия етаж в местната поликлиника. От чантичката му била извършена кражба на 180 лева. При проведените оперативно-издирвателни действия „по горещи следи” панагюрските криминалисти бързо влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е стария им познайник И.П./22г./ от средногорския град. Той е задържан в ареста, а по случая е образувано бързо полицейско производство.


Пътни инциденти. Мъж загина на място при катастрофа, станала тази сутрин на пътя Карлово – село Васил Левски. Около 7 часа лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от Т.К./ 26 г./, се блъснал в крайпътно дърво. Пътуващият в колата 23-годишен мъж е загинал на място. Шофьорът на алфата е настанен в болница в Пловдив с опасност за живота. Двамата мъже са от Казанлък.


Момиче загина, а водач и пътник са с фрактури след удар на кола в стълб в село Каран Върбовка. Сигналът за инцидента е подаден на тел.112 в 4.13 часа. Лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 23-годишен мъж, при ляв завой изгубил управлението над колата, напуснал платното и се блъснал челно в железобетонен стълб. В резултат на удара на място е починала 19-годишна девойка, а водачът и возещия се на задната седалка 19-годишен младеж, са настанени в русенската болница, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket