понеделник, 9 август 2010 г.

Крими - 06.08.2010 г.

Благоевград. Полицаи от Петрич иззеха 98 кг. канабис от землището на с.Самуилово. Вчера край селото са извършени проверки за противодействие на производството и разпространението на индийски коноп. В местността „Конлето”, в дере край водоем, полицаите открили телена мрежа с окачени за сушене стръкове тревиста маса. Проби от нея реагирали при наркотеста на марихуана. Иззети са 98 кг. полусух канабис. Предприети са мерки за установяване на стопанина на нивата. По случая в РУП-Петрич е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.

Ямбол. Ямболските криминалисти задържаха телефонна измамничка, докато получавала поредна сума. От 26 юли до 4 август Р.А./38г./ жителка на Бяла, област Русе събирала от 800 до 3000 лева, които измамени граждани й предавали уж за да отърве от отговорност техен близък, виномен за пътен инцидент с убито дете. За свое улеснение, Р.А. дори наела квартира в града. Проверява се съпричастността й към други подобни престъпления. Случаите се разследват в РУ “Полиция” – Ямбол.


Пазарджик. Със съвместни издирвателни действия на служители от районните полицейски управления в Септември, Ихтиман и колегите им от „Транспортна полиция”-Пловдив бе открит издирван столичанин. На 25 юли в РУП-Ихтиман бил получен сигнал от 66-годишната М.П. от София. Възрастната жена съобщила, че синът й З.С./42г./ на път от Бургас за София е напуснал влака, с който пътувал и от тогава е в неизвестност. Мъжът незабавно бил обявен за общодържавно издирване, но въпреки предприетите действия от страна на ихтиманските полицаи, не бил открит в района. Затова служителите потърсили съдействието на колегите си от съседното полицейско управление в Септември. Няколко поредни дни септемврийските полицаи също издирвали софиянеца, но безуспешно. По-късно, обаче криминалистите получили информация от няколко човека, че непознат мъж е засечен в землището на беловското с.Дъбравите. След анализ на получената до момента информация незабавно бил събран екип от служители на управленията в Септември и Ихтиман, участъка в Белово и РУ ”Транспортна полиция”-Пловдив. Вчера около 13.40 часа З.С. е бил открит в селото. Прегледан е, в добро общо състояние е. Изясняват се причините, подтикнали го да се укрие от близките си.


СДВР. Грабител бе установен и задържан от криминалисти на Първо РУМВР непосредствено след извършеното от него престъпление. На 4 август в 18,10 часа в районното управление е получен сигнал, че на ул. “Граф Игнатиев” столичанка е нападната от мъж, който издърпал от врата й златен синджир с три медальона. Бързите заградителни действия на служителите на реда довели до залавянето на грабителя – 30-годишния К.К., известен на МВР за кражби и грабежи. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Също за грабеж на златен синджир в Трето РУМВР е задържан 18-годишният Б.Р., известен на полицията. На 30 юли, в ж.к. “Западен парк” той е нападнал и ограбил 76-годишна столичанка. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Грабеж, извършен в края на юли разкриха криминалисти от Пето РУМВР. В ж.к. “Суха река”, на спирка на градския транспорт столичанин е нападнат от трима непознати, които със сила му отнели лична карта, два мобилни телефона и 7 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите влезли в следите на извършителите и при полицейска акция са задържани 20-годишният О.П. от с.Яна и 18-годишният М.Б. от Бухово, известни на МВР за кражби и грабежи. Съучастникът им – 18-годишният Ц.П. се издирва. Задържаните признали и за други престъпления, извършени на територията на столицата. Наложена им е мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Автокрадец бе установен и задържан от криминалисти на Пето РУМВР. На 1 август собственикът на лек автомобил “Рено Лагуна” заявил в районното полицейско управление, че я няма колата, паркирана пред дома му. Криминалистите бързо влезли в следите на крадеца и задържали 24-годишния Б.В. -Къртача, известен на МВР за кражби. Инкриминираният автомобил е намерен и иззет. На Къртача е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Кражба от къща-музей “Александър Стамболийски” разкриха криминалисти на Девето РУМВР. На 22 юли управителят заявил в районното управление, че в музея е проникнато с подбран или подправен ключ и е извършена кражба на телевизор и хладилник. Извършителят на кражбата 20-годишният С.К. е установен и задържан. Той е известен на полицията за множество кражби на територията на столицата. Откраднатите вещи предал в пункт за вторични суровини. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Сливен. Полицаи от РУП - Твърдица иззеха над 1300 кутии цигари без бандерол. Контрабандният тютюн е открит при операция вчера в местността “Баненски връх” край Твърдица. За проверка е спрян л.а. “Пежо” /софийска регистрация/, управляван от 49-годишния М.Т. от Твърдица, пътувал от Твърдица към Нова Загора. При огледа в автомобила са открити и иззети 1360 кутии цигари без бандерол от марките “Ева”, “Мурати”, “Парламент” и “Карелия”. От пежото са иззети и употребявани акцизни бандероли и полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество /метаамефетамин/ с тегло около 5 гр. М.Т. е задържан в РУП - Твърдица за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Общо 160 кутии с цигари без акцизен бандерол са били иззети от павилион в пловдивския кв. „Столипиново”. Вчера около 11 часа служители от Шесто РУП – Пловдив са извършили проверка в търговския обект, собственост на 40-годишната И.С., където били намерени папиросите от различни марки. По случая е образувано дознание по чл. 234 от НК.
Служителите на Второ РУП – Пловдив установиха извършителя на кражби от леки автомобили, паркирани в района на гребния канал в областния град. По първоначални данни за времето от 7 часа до 10 часа в началото на юни Г.Г. /30 г./ е разбил задни странични стъкла на „Рено Меган”, „Опел Астра”, „Фолксваген Голф” и „Рейндж Роувър”. Пловдивчанинът, който е известен на полицията, е взел оставените в колите чанти с пари на обща стойност около 1700 лева, лични вещи, накити и документи. В началото на месец юли по същия начин Г.Г. е извършил кражба на преносим компютър и два мобилни апарата от лек автомобил „Ситроен”, паркиран пред УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.
59-годишен мъж от Карлово е задържан за 24 часа в ареста, като уличен в палеж на офис. Вчера в РУП – Карлово бил получен сигнал от Г.Г. /33 г./, че около 16 часа баща му К.Г. /59 г./ е запалил офис оборудване на стойност 1000 лева в базата на фирмата им в Сопот. По първоначални данни малко преди това двамата се били скарали. Разгневен, бащата разлял бензин в стаята и драснал клечката. Пристигналите незабавно на място пожарникари са успели да потушат огъня и да спасят разрастването на пожара в цялата сграда. Работата по случая продължава.
Незаконно оръжие и боеприпаси са били иззети от дома на 52-годишен мъж в Сопот. Вчера при проверка в къщата на Б.М. са били намерени самоделно изработен пистолет и общо 12 бойни и ловни патрони, както и 20 см огнепроводен шнур. Работата по случая продължават служители от РУП – Карлово.


ПТП. Към 7.05 часа днес по пътя Нова Загора – Стара Загора се движел лек автомобил “Шкода Октавия”, управляван от израелския гражданин Ш.В. (53г.). На около 150 м западно от разклона за с.Братя Кунчеви, при неправилно изпреварване на товарен автомобил, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движещия се в нея лек автомобил “Опел Корса”, управляван от К.П. (22г.) от Белозем. Изпратените на място екипи на Областно управление „Гражданска защита и РУ “ПБС” са оказали помощ за изваждането на пострадалите при инцидента водачи и пътници. В МАЛ – Стара Загора са откарани водачът на “Опел Корса” и израелското семейство - водачът на “Шкода Октавия”, 52-годишната му съпруга, 19-годишния им син и 16-годишната им дъщеря, която по-късно е починала в болницата. В тежко състояние, с опасност за живота в болницата е настанена 20-годишната пътничка в леката кола “Опел Корса”. Извършен е оглед на местопроизшествието. За времето от 7.10 до 9.45 часа движението по път ІІ-66 бе отклонявано по обходни маршрути през селата Оряховица и Братя Кунчеви. За нормализирането му в района е организирано засилено полицейско присъствие, което ще продължи и през почивните дни.
Трима загинаха при тежък пътен инцидент край с.Борово. Инцидентът е станал снощи към 21.30 часа, на неосветен участък на пътя от селото към Гоце Делчев. Правоспособният водач Д.Т.(49г.) от с. Сатовча управлявал лек автомобил ”Фиат” и при движение с несъобразена скорост ударил движеща се пред него каруца, управлявана от Ж.А.(64г.) от ГоцеДелчев. От удара двете превозни средства излезли от пътното платно и се блъснали в метална табела край пътя. При инцидента на място е загинала пътуващата с каруцата Н.А.(62г.) от Гоце Делчев. Двамата й спътници Ж.А(64г.) и В.А.(19г.) са откарани в болница в тежко състояние с множество травми и по-късно са починали. Пътуващите в лекия автомобил Д.Т., А.Р. и Ц.Р.. са приети в МБАЛ с контузни рани и фрактури, без опасност за живота. На шофьора е взета кръвна проба за алкохол. По случая в РУП-Гоце Делчев е образувано полицейско дознание.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket