понеделник, 10 май 2010 г.

Крими - 10.05.2010 г. !

СДВР. Непосредствено след кражба на оборота от магазин на бул. “Мария Луиза”, служители на Второ РУМВР задържаха извършителите. Крадците са заловени минути след заявената от продавачката на магазина кражба, Задържаните – 28-годишният Г.М., 24-годишната С.И. и 17-годишна са криминално регистрирани за кражби. И тримата пребивават на територията на столицата без адресна регистрация. Откраднатите пари са намерени и иззети. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Кражба на оборотни пари от букмейкърски клуб на бул. “Васил Левски” разкриха криминалисти на Пето РУМВР. Ден преди посрещането на Нова година, от мястото бе извършена кражба на кутия със 1000 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите влезли в следите на извършителя и задържали 41-годишният Н.Д., известен на полицията за кражби. В снетите обяснения задържаният признал за извършеното. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Мярка “задържане под стража” за 72 часа е наложена на 59-годишният С.И. и 28-годишният А.А. след като служители на Седмо РУМВР ги задържали за кражба на метални оградни платна на 145 СОУ в ж.к. “Младост”. И двамата са от Ихтиман и са известни на МВР за кражби. Откраднатите платна са намерени и иззети. По случая е образувано досъдебно производство.


Пазарджик. Млад мъж, намушкал с нож свой съгражданин след скандал, е задържан в ареста на РУП-Велинград. Около 2.15 часа вчера във велинградски нощен бар възникнал скандал между жителите на курорта И.К./19г./ и М.К./28г./. Обилната почерпка с алкохол разгорещила страстите и разпрата бързо прераснала в сбиване, при което по-младият мъж намушкал с нож опонента си в бедрото. Пострадалия е настанен в МБАЛ-Велинград, а на местопрестъплението е извършен щателен оглед. Иззет е ножът, с който бил ранен М.К., а нападателят е задържан в ареста за 24 часа. По случая е образувано полицейско производство.


Пловдив. Неизвестни направиха опит да оберат банков клон в Пловдив тази нощ. Около 4 часа с взлом е било проникнато в офис на банка на ул.”Свобода”. Сигнално-охранителната техника се задействала и извършителите избягали, без да довършат деянието си.
Граждани заловиха крадец, проникнал в апартамент в Асеновград миналата нощ. Около 1 часа 45-годишен мъж заварил непознат в жилището си на ул.”Георги Ковачев”. Като видял стопанина на дома, неканеният гост го избутал и побягнал. Съседи от блока реагирали на виковете за помощ и заловили непознатия. При последвалите оперативни действия полицаите от районното управление установили, че заловеният е А.И./30г./ от Пловдив, известен на полицията и осъждан. Той е задържан в ареста за 24 часа.


Бургас. Към 3.54 часа днес диспечер на СОД-ОДМВР-Бургас съобщил в Пето РУ за получен сигнал от паник-бутона на бензиностанция на ул. «Транспортна». Установено е, че малко по-рано маскиран мъж е влязъл в търговската част на бензиностанцията, обслужвана от касиерка и служител на помпите. Той насочил към тях пистолет и ограбил оборотната сума пари. Нпосле заключил служителите в офис-помещението, но мъжът успял да разбие вратата и подал сигнал до полицейските служители чрез паник-бутона. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.


Кюстендил. 42-годишна жена от с.Трекляно и двама нейни приятели от Разград са задържни в ареста на РУМВР–Кюстендил за кражби на църковни камбани. Тримата демонтирали камбаните от параклиса в с. Габрешевци и от камбанарията на черквата в с.Трекляно, после ги закарали в пункт за изкупуване на метали в Перник. Камбаната от черквата в Трекляно е от 1894 г. Триото се придвижвало с лекия автомобил на жената. Задържани са със съдействието на пернишки полицаи. При последвалите процесуално-следствени действия е установено, че тримата са извършители на множество кражби от необитаеми къщи в община Трекляно – докадзателство за това са иззетите от квартирата им в Перник чужди домакински прибори и посуда. По случая е образувано досъдебно производство в РУМВР – Кюстендил.


Монтана. Служители на сектор “БОП” откриха 33 грама хероин в частен дом в Монтана. На 6 май след сигнал за притежаване на наркотични вещества, антимафиоти предприели действия. Претърсен е домът на Н.Ж. от Монтана и от жилището му са иззети намерените 49 малки пакетчета с бяло прахообразно вещество /общо 33 гр/, които при полеви наркотест реагирали на хероин. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.3 от НК и продължава работа РУ МВР Монтана.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket