вторник, 11 май 2010 г.

Крими - 11.05.2010 г. !




Разград. При спецоперация тази нощ е задържана шест-членна престъпна група, разкопавала и задигала кабели, собственост на БТК в местността “Пчелина”. В хода на операцията е установено, че мъжете са от Славяново. Те се придвижвали с лек автомобил “Мерцедес 190”, в който превозвали инструментите /ножовки и лопати/ и с микробус “Мерцедес” на хлебозавод в Гуланци. В него, между щайгите с хляб, те превозвали крадената жица. Четиримата от групата са криминално проявени и осъждани за кражби – К.М./24г./, Т.М./20г./, К.К./22г./ и Б.В./35г./. Другите двама са Р.Б. /29г./ и неговият чичо Р.Б. /52 г./ При задържането им в буса са намерени повече от 600 кг кабел. От него те извличали мед и олово, които предавали на пунктове за изкупуване на цветни метали.
По информация на областната дирекция, членове от задържаната група са участвали и в извършени през миналата година 5 кражби на телефонен кабел на територията на Разград, но успели да избягат. Тогава нанесените щети били за над 800 000 лева. Групата е задържана аза 24 часа, предстои удължаване на мярката, образувано е досъдебно производство.


Добрич. Продължават оперативните действия на криминалисти и спецполицаи в областната дирекция по разкриването на авторите на тежко престъпление през септември м.г., когато на територията на областта бе намерен човешки скелет и череп. Близо до тях бяха открити следи от огнище. Бе установено, че там са изгорени част от дрехите на мъжа и други вещи. По случая бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.115 от НК и бе назначена ДНК експертиза в НИКК-МВР. Според направения анализ и заключение на експертите от института е установена самоличността на мъжа – Марьо Кръстев от Балчик, обявен за общодържавно издирване през декември 2008 г..Съдебно-медицинска експертиза безспорно е установила, че смъртта е настъпила от кръвозагуба вследствие на нанесени множество травми по тялото му. На базата на експертните оценки е извършен задълбочен анализ на събраните данни за личността и начина на живот на безследно изчезналия, изградени са и няколко версии, по които криминалистите работят. Всички оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия се извършват под прякото ръководство и контрол на Окръжна прокуратура – Добрич.


София - област. Криминалисти на областната дирекция разследват тежко криминално престъпление, извършено на територията на с. Бели Искър в късните часове вчера. Безжизненото тяло на 43-годишен мъж било открито в двора на къщата му, а при извършения първоначален оглед са констатирани огнестрелни рани по него. За случая е уведомена Софийската окръжна прокуратура. Извършва се повторен оглед.


Хасково. Трима мъже са задържани в районното управление в Харманли за съхранение и разпространение на наркотични вещества. Случаят бил разплетен, след като вчера, минути преди да се качи в автобус, служителите на реда спрели за проверка 56-годишен пловдивчанин. При извършения обиск от джоба му бил иззет найлонов пакет със 70 грама хероин. Криминалистите изяснили, че мъжът се снабдил с дрогата от двама жители на Харманли - на 28 и 40 години. При претърсвания в жилищата им били намерени 4 таблетки амфетамин, 9 грама хероин, 52 патрона, а при проверка в дома на пловдивчанина криминалистите иззели 65 грама канабис, флаш памет с неидентифицирано съдържание и 4 лични карти. В хода на извършените процесуални действия бил проверен и лек автомобил “Нисан Примера”, собственост на 25-годишен харманлиец, с който мъжете се придвижвали. Образувано е досъдебно производство, а работата по изясняването и документирането на случая продължава./снимки/


Русе. Криминалисти задържали 24-годишен мъж с шест пакетчета хероин. Те засекли Д.С. /24 г./ вчера в района на жк “Дружба -1” до жилищна кооперация. Той е криминално проявен, наложена му е 72-часова мярка “задържане под стража” и е образувано досъдебно производство по чл. 354 а от НК.


СДВР. Малолетна е задържана вчера от служители на сектор “Улична престъпност”. Това станало минути след извършената от нея кражба. На спирка на градския транспорт 11-годишната откраднала портмоне с пари и документи от дамската чанта на столичанка. Момичето е известно на полицията и за други кражби на територията на страната. Работата по случая продължава.


19-годишният С.К, криминално проявен за кражби и грабежи, е задържан за 72 часа. На 27 април вечерта, пред столично училище той заплашил с нож 68-годишен мъж и го принудил да му даде наличните 100 лева. Работата по установяване и на други престъпления, извършени от задържания, продължава.


В Девето районно управление е задържан 41-годишен мъж. На 6 април в Банкя, след възникнал скандал, С.М. пребил по-възрастния си съсед. Пострадалият бил приет в Пирогов с черепно-мозъчна травма. Установени са и свидетели на побоя, от които са снети обяснения. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.


Плевен. По горещи следи криминалисти от Плевен задържаха извършителите на побой и грабеж в с. Буковлък. Тази сутрин около 3 часа в полицията позвънил 73-годишен мъж, който обяснил, че бил нападнат в дома си от двама мъже. След нанесен побой непознатите му отнели документи и 1000 лева и изчезнали. Последвали незабавни оперативно-издирвателни действия, при които криминалистите влезли в дирите на злосторниците - на 18 и 29-години. Те са от селото, регистрирани в полицията за кражби и грабежи. В хода на разследването е установено, че двамата предварително планирали престъпното деяние. По случая е уведомена прокуратурата.


Ямбол. След проведени оперативно-издирвателни действия ямболските криминалисти разкриха извършител на кражби. Г.Ц./50г./, криминално проявен и осъждан, на 11 април откраднал 3000 лева от магазин на ул.“Витоша”, а три дни по-късно през прозорец на тераса проникнал в апартамент на комплекс ,,Г. Бенковски” и оттам отмъкнал килими, прахосмукачка, кухненски бойлер, пералня, два телевизора, електрическа печка. Образувани са досъдебни производства.


Монтана. Ломски полицаи заловили автори на кражба на телефонен кабел, извършена в района на с. Септемврийци. Вчера полицаи от Лом започнали проверки на пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали на територията на Козлодуй. Поводът бил зачестилите сигнали за кражби на телефонен кабел от землището на с.Септемврийци, В единия от тях, в момент на предаване на обгорен многожилен телефонен кабел и оловни отливки с тегло 80,5 кг. мед и 40 кг. олово, са заловени 19-годишният И.Д. и 16 – годишен младеж, и двамата от с.Септемврийци. Те признали за извършеното престъпление и обяснили, че кабелът изкопали от землището на селото. Работата по документирането на случая продължава.


Кърджали. Двама мъже са задържани в полицейския арест като заподозрени за извършени кражби от мазета в областния център. В районното управление са П.И./20г./ и Л.А./50г./. Установява се тяхната съпричастност към две престъпни посегателства в избени помещения в жилищен блок в кв.”Възрожденци”, откъдето са изчезнали медни проводници, дрехи, буркани със зимнина. По случая е образувано досъдебно производство.


За хулигански действия в районното упрвление в Кърджали снощи в 21 часа е задържан С.Х./45г./. Той е предизвикал скандал в заведение в с.Жинзифово и при намесата на полицаите отправил ругатни и към тях. Проверката по случая е по чл.325, ал.2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта.


Bг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket