събота, 22 май 2010 г.

Криминална България - 22.05.2010 г. !

Стара загора. Служители на РУ “Полиция” в областния град задържаха по “горещи следи” извършител на убийство на 69-годишен. Снощи, към 20.15 часа в районното управление е съобщено за открито окървавено тяло на мъж близо до жилищен блок в кв. “Самара – 3”. Полицаите от изпратеният на място екип незабавно предприели обход на района. Близо до мястото на произшествието те забелязали лице със съмнително поведение – във видимо нетрезво състояние и със следи от кръв по дрехите и обувките. При проверката е изяснена самоличността му - В.Т. /63г./от Стара Загора. В чантата му са намерени и иззети два сгъваеми ножа, с кръв по дръжката и по острието на единия, а при медицински преглед по тялото му са констатирани пресни следи от охлузвания. Тялото на 69-годишния старозагорец е откарано за аутопсия в “Съдебна медицина” – Стара Загора. По данни на съдебния лекар, смъртта е настъпила от кръвозагуба след пробождане в лявата надмишница. В.Т. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.


Монтана. В 0.12 часа днес, на кръстовището на улиците Х.Илиев” и “Николаевска” служители на КАТ в Берковица спрели за проверка лека кола “Рено Клио” /монтанска регистрация/ , управлявана от Л.Г./ 21г./ от областния град. При претърсването на автомобила, под задната седалка полицаите намерили найлонов плик с бяло прахообразно вещество /61г/, реагирало при наркотеста на хероин. По случая в РУ-Берковица е образувано досъдебно производство. Наркотикът е иззет. Младежът е задържан за 24 часа.
Хероин открили вчера и антимафиоти от звеното в Монтана при претърсване на дома на 24-годишен от Лом. Полицаите се насочили към дома му на ул.”Бор” вчера и при проверка на паркирания в двора на къщата му автомобил “Рено Клио” /монтанска регистрация/ намерили 18 найлонови топчета /7,5гр/ с белезникаво вещество на прах. Наркополевият тест разкрил съдържанието им – хероин. В друга кола в двора , “Опел Астра” /врачанска регистрация/ , ползвана от същия И.К. са намерени спринцовки и игли със слуди от хероин и едно хапче. По случая е образувано досъдебно производство. Младежът е задържан за 24 часа.


Пловдив. Цигари без бандерол бяха иззети от полицаи на РУП-Асеновград от лек автомобил в района на община Садово. Вчера около 16 часа е бил спрян за проверка лек автомобил „Рено Еспейс” с водач М.М./46г./ от Садово. У пътничката в колата Е.А./62г./ от Садово били открити 140 кутии с цигари без бандерол марка „Фаст”. Срещу жената е образувано досъдебно производство по чл. 234 ал. 1 от НК.
Още двама пенсионери станаха жертви на телефонни измами по схемата „катастрофа с роднина с убит”. Вчера 82-годишен мъж от Пловдив дал 1 100 лева, за да освободят от ареста негов близък, който при катастрофа уж предизвикал смъртта на човек. Същия ден в Четвърто РУП се оплакала 78-годишна пловдивчанка, че ден преди това непознат взел от нея 3 360 лева, за да помогне на зет й, който в Турция бил блъснал с колата си мъж, чието състояние било критично.


Бургас. Същата измамна схема опитали да плижат вчера двама младежи спрямо жител нас. Търноково, но са задържани. Около 18.30 часа служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас задържали 29-годишния Е.Х. от Бургас и 34-годишния П.П. от Айтос, за опит за телефонна измама. Те позвънили на 58-годишен жител на с.Тънково и му съобщили тревожните новини по класическата схема «катастрофа с жертва». Поискали от него 9 000 евро, но човекът се усетили съолщил в полицията. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.
Днес служители на «Икономическа полиция» при Районно управление «Полиция» – Несебър проверили търговски обект, пред хотел в курорта «Слънчев бряг» – изток, обслужван от 28-годишния Ю.М. от Сливен. Полицаите установили, че младежът осъществява търговска дейност без нужната документация, като продаява стоки без знанието и съгласието на притежателя на търговските марки - престъпление по чл.172 Б от НК. Иззети са 59 дънки от марките «Томи Хилфингър», «Долче и Габана», «Джи Стар» и «Армани» и 4 фанели с марката «Джи Стар». По случая е образувано досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket