четвъртък, 13 май 2010 г.

Крими - 13.05.2010 г. !

Благоевград. Антимафиоти от Благоевград задържаха трафиканти на хероин при опит да преминат границата. Вчера на ГКПП-Кулата служители от териториалното звено на ГДБОП и “Гранична полиция” спрели за проверка “Сеат Толедо„ управляван от Б.Б.(22г.) от с.Първомай. Заедно с него пътувал и С.И.(28г) от същото село, известен на органите на реда. При щателния оглед на автомобила, в специален тайник антимафиотите открили два пакета, увити с тиксо. Прахообразното вещество, открито в тях, съответно 162 гр и 265 гр реагирало при полевия наркотест на хероин. Наркотикът е иззет от антимафиотите. Двамата мъже са задържани в РУМВР-Петрич с полицейски заповеди за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Полицаи от Разлог предоставиха полицейска закрила на 6 деца и майка им, жертви на домашно насилие. Вчера към 10 часа жителка на Белица се оплакала в РУМВР-Разлог от системно упражнявано върху нея и децата й физическо и психическо насилие. Незабавно на място е изпратен полицейски екип от ПУ-Белица, който установил, че Г.Г. (38г.) от Белица, известен на органите на реда и осъждан, с когото жената живее на семейни начала редовно тероризира нея и 6-те им деца. Инспектор от Детска педагогическа стая е извършил проверка и е предоставил полицейска закрила на 6-те малолетни деца и майката. Децата са изведени от семейството. За случая са сезирани социални работници и Отдела за закрила на детето. Бащата е предупреден с полицейско разпореждане. По случая в РУ МВР-Разлог се извършва проверка и е сезирана прокуратурата.


Сливен. Разкрит и задържан е дилър на амфетамин в областния град. Операцията на антимафиотите е проведена вчера в района на автогарата, където в момент на получаване на колетна пратка, транспортирана с автобус на частна фирма по линията София - Сливен – София, е задържан Д.П. /47г./ от Сливен, известен на органите на реда. При допълнителна проверка на лекотоварен “Фолксваген Канди” /сливенска регистрация/, с който се е придвижвал Д.П., са открити и иззети две пликчета с общо 40 хапчета екстази. В автомобила е открит и полиетиленов плик с прахообразно вещество - към 150 гр., за което също е установено, че е амфетамин. Според антимафиотите, задържаният е част от канал за разпространение на дрога от вътрешността на страната към Черноморието. Полицейската операция е координирана с наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Сливен, а по случая е образувано досъдебно производство. Д.П. е задържан за 24 часа в РУМВР – Сливен, като предстои постановяването на временно задържане за 72 часа с разпореждане на Окръжна прокуратура - Сливен. Работата по изясняване цялостната престъпна дейност на Д.П. продължава.


СДВР. След получен сигнал от граждани от с.Казичане за купуване на гласове за кметските избори в района на 15 ноември м.г., служители от “Икономическа полиция” - СДВР установиха и задържаха организатора – 41-годишният С.Б. В хода на проверката е установено, че С.Б. дал пари на свои приближени, които ден преди и в самия изборен ден давали на съгражданите по 15 или 20 лева за да гласуват с определената за С.Б. бюлетина. За купуването на гласове С.Б. раздал общо 1000 лева. По случая са разпитани свидетели. На С.Б. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 167 от НК и му е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.
Грабеж с нанесена средна телесна повреда разкриха криминалисти от Второ РУМВР. На 11 май 33-годишна столичанка била нападната пред дома й от непознат, който й нанесъл побой, счупил дясната й ръка и отскубнал златния синджир с медальон от врата й. Бързите оперативно-издирвателни действия довели до задържането на грабителя – 17-годишният В.М., от Стражица, пребивавал на територията на столицата без адресна регистрация. Задържаният е известен на полицията за кражби и грабежи. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Също 17-годишен грабител е задържан от служители на Трето РУМВР. Криминалистите установили, че на 11 май на алея в Западен парк той нападнал 13-годишно момче и му отмъкнал мобилния телефон. Инкриминираната вещ е намерена и иззета. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 500 лева е наложена на 43-годишният Ж.Д., за това, че на 8 май не се е подчинил на полицейско разпореждане да спре управлявания от него автомобил и дори е направил опит да прегази полицейските служители, след което избягал. Задържаният е привлечен в качеството на обвиняем.
Кражба от жилище в ж.к. “Младост” разкриха криминалисти от Седмо РУМВР. На 10 март собственикът заявил в районното управление, че намерил разбита входната врата на апартамента и установил липсата на златни бижута, 150 лева и два мобилни телефона. След задържането на извършителя – 33-годишният Й.К., откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


Пловдив. Полицаи задържаха младеж, задигнал колелото на дете. Около 18.30 часа вчера на ул.”Златорог” в Пловдив непознат заплашил 8-годишно момче и взел велосипеда му. След получения в Шесто РУ сигнал за случилото се, полицаите реагирали незабавно и заловили заподозрения в грабежа пловдивчанин Д.Й./19г./. Установено е, че той е известен на полицията и осъждан. Тийнейджърът е задържан в ареста за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Пенсионер бе измамен с 2200 лв. в с.Житница. В РУ-Хисаря вчера се оплакал 70-годишен мъж, че през нощта по телефона му се обадил непознат. Той съобщил, че дъщеря му, която е в Испания, се разболяла от свински грип. Тя се нуждаела от ваксина, която можело да се купи само в София. Необходимо било бащата да даде около 3000 лева. В 5 часа пенсионерът, който вкъщи имал само 2200 лева, предал сумата на непознат мъж пред църквата в центъра на селото.


Хасково. Четирима мъже са задържани в хасковския арест за отвличане и заплахи. Преди два дни мъжете нанесли побой на 20- и 29-годишни харманлийци в бар в центъра на Харманли. “Наказателната” група от осмина използвала юмруци по двамата. Четирима от тях завлекли 20-годишния мъж в лек автомобил “Сеат” и го откарали на разклона за с. Поляново. Там според тъжителя, продължили побоя и го заплашили с пистолет, който по-късно е открит и иззет от криминалистите. Похитителите твърдели, че момчето им дължи 10 000 лева за взети от тях контрабандни цигари, за които той увещавал полицаите, че не е получил. Нападателите му дали срок от 10 дни да събере сумата и го пуснали. След случилото се, заедно с приятеля си, битият подал сигнал в местното полицейско управление. След оперативно-издирвателна работа полицейските служители задържали двама мъже - на 29г. и 35г. от Хасково и двама от с.Орлово - на 26г. и 29г. Още двама 30-годишни от областния град и 23-годишен от с.Криво поле се издирват. Изяснява се и съпричастността на още двама, действали в престъпната група. Под контрола и наблюдението на Окръжна прокуратура в Хасково е образувано досъдебно производство по чл.213а ал.3 вр. Ал.2 т.1 и т.6 от НК. Работата по случая продължава.


Стара Загора. Трима непълнолетни от Чирпан са заподозрени за обир на апартамент. Набегът във временно необитаваното жилище е извършен в периода от началото на декември до 11 май т.г. Неизвестни атакували жилището на ул.“Иван Докузов” в Чирпан като взломили прозорец, проникнали в частния дом и присвоили около 1 кг златни накити, домакински уреди и покъщнина. Неканените посетители били улеснени от отсъствието на стопанката, която по това време била извън страната. По случая е образувано досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от три непълнолетни момчета от Чирпан – на 17 и 14 г. Част от вещите, предмет на престъплението са намерени и иззети. Работата за установяване и документиране на престъпната им дейност продължава РУ “Полиция” – Чирпан.
Чирпански полицаи разкриха и трима младежи, крали монети от кафе-автомати в града. До тях криминалистите стигнали след съобщение вчера за взломен автомат в с.Плодовитово, община Братя Даскалови. В хода на оперативно-издирвателната работа е изяснено, че кражбата е извършена от И.В. (18г.), Р.Г. (18г.) и 17-годишен – и тримата от Пловдив. И.В. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и в хода на разследването е установено, че тримата са автори и на четири кражби на монети от кафе-автомати в Чирпан. Работата по случаите продължава РУ “Полиция” – Чирпан.


Кюстендил. При опит да измами възрастна жена, вчера дупнишки полицаи са задържали 55-годишния С.К. – Говеждия, от с.Пороминово. Той поискал от жертвата си 35 лв. авансово, за да й достави хранителни продукти на ниска цена. Възрастната жена сигнализирала полицията, като съобщила, че преди месеци му е дала 50 лв. и все още не е получила обещаните храни. Предприети са незабавни издирвателни мероприятия, Говеждия е установен в района на гарата на Дупница. Той отказал проверка и оказал съпротива при задържането. Ще остане в ареста на полицията 24 часа. С.К. е известен на полицията като извършител на противозаконни деяния, предимно измами, осъждан е. Работата по случая продължава РУМВР–Дупница, изяснява се съпричастността му и към други деяния.


Монтана. За броени часове берковски полицаи разкриха водач, избягал от местопроизшествието след тежък сблъсък с велосипедист. На 11 май около 22,20 часа, на пътя от Берковица към с. Бързия възникнал пътен инцидент с автомобил, който ударил идващия насреща велосипедист /42г./. Колоездачът е настанен в болницата в Монтана с черепно-мозъчна травма и фрактури на левите крайници и ребра, с опасност за живота. Служители на РУМВР -Берковица за часове установили извършителя – 42-годишният С.С. от с. Бързия. Той напуснал местопроизшествието, след като блъснал велосипедиста с лек автомобил "Опел Кадет", сив металик. Извършен е оглед на автомобила, при който са установени счупени фар и лайстна и е одраскана боята. По случая е образувано досъдебно производство.
Служители на реда разкриха крадец, прекъснал телефонната връзка на три селища в района. Вчера в 11 часа в РУ-Берковица е подаден сигнал за незаконно проникване в кабелна разпределителна кутия в с. Мездрея, общ. Берковица. По “горещи следи" берковски криминалисти разкрили, че предната вечер, към 23 часа 32-годишният А.К. от с. Мездрея повредил разпределителната кутия и прекъснал съобщенията от и за три селища -Берковица, с. Мездрея и с. Песочница. В двора на къщата, в която живее 32-годишният А.К., са намерени в момент на обгаряне телефонни кабели. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работа РУ МВР Берковица.


ОДМВР-София. Криминалисти от РУ-Ботевград установиха авторите на взломна кражба от апартамент в ж.к. “Саранск”- единият от тях – М.М. /20 г./ е брат на жалбоподателката. Двамата младежи разбили апартамента, в който живеели родителите и сестрите на М.М. На 11 май около обяд те набързо грабнали телевизор, стереоуредба, лаптоп и други вещи като успели да ги заложат за 500 лв. в заложна къща в столицата. Полицаите заловили единият извършител – А.М. /22 г./ в Ботевград. Служителите на реда установили местонахождението на М.М., който се укрива в София. Част от откраднатите вещи криминалистите иззели от заложна къща в района на “Красно село”. Установява се съпричастността на младежите към други домови кражби. М.М. е стар познайник на полицията, известен за кражби и палеж на детска градина. Аверът му А.М. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket