петък, 14 май 2010 г.

Крими - 14.05.2010 г. !

Сливен. Сливенските антимафиоти са задържали престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотични вещества. При проведена вчера специализирана полицейска операция са задържани Р.И./41г./, С.Н./36г./ и Б.И./26г./ от Сливен. В хода на разследването станало ясно, че тримата синтезирали и разпространявали наркотици на територията на Сливен, Ямбол и Варна. В дома на Б.И. били открити и иззети метамфетамин, подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици и прекурсори /ефедрин, червен фосфор, основи, киселини и др./, използвани за направата на "пико". При извършената проверка на лек автомобил “Алфа Ромео”, използван от членовете на групата, били иззети везна, мобилни телефонни апарати и стъкленица с кафеникаво вещество, реагирало на метамфетамин. Общото количество на иззетите наркотици е около 50 грама. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Бургас. Криминално проявен мъж опита да прегази с автомобила си полицаи в Бургас. Вчера, около 16 часа, на кръстовище „Битака” в бургаския комплекс „Меден рудник” между двама шофьори - на автобус и лек автомобил „Фолксваген Голф”, възникнал скандал, прераснал в сбиване. На място веднага бил изпратен полицейски екип. Един от полицаите забелязал, че водачът на “Голф”-а има в ръцете си нож. Виждайки полицаите, той се качил в колата си и потеглил срещу органите на реда. След кратко преследване в комплекса, автомобилът бил спрян, а водачът му – 52 годишният К.П. от Бургас, задържан. Установено е, К.П. е криминално проявен. Работата по случая продължава.


София-област. Полицаи от РУ-Своге задържаха софиянец за кражба на 2200 лв. от колата на техник, който монтирал антена на кабелна телевизия в село Томпсън. Срещу него се води и бързо полицейско производство за шофиране в нетрезво състояние. В следобедните часове на 12 май потърпевшият поставял антена в къща в селото, а колата му била паркирана отвън. Когато свършил с монтажа, П.Г. видял, че жабката на автомобила била отворена, а на задната седалка забелязал, че от коженото му яке са изпаднали телефони, документи и липсвали 2000 лв. След подадения в полицията сигнал, полицаи спрели за проверка “Рено Клио”, управляван от Б.К./38г./ от София. Водачът, който шофирал пиян, бил доведен в районното управление. При обиск на автомобила, под една от седалките били открити 2200 лв. Установен и доведен в полицията бил и другият возещ се в колата младеж. В хода на разследването станало ясно, че непълнолетният работел като строителен работник на къща в селото, заедно с Б.К. Пред полицаите непълнолетният признал, че Б.К. го накарал да отвори колата на техника и да вземе всичко ценно от нея. Момчето бръкнало в якето, оставено на задната седалка, и взело пачка с пари, които предало на Б.К. Той бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е Районната прокуратура.


Монтана. 3,2 грама хероин са открити в 25-годишен монтанчанин при акция на криминалисти в града. Снощи, около 19.30 часа, при провеждане на специализирана полицейска операция са задържани 25-годишният Л.Р. и 30-годишният Д.П., от Монтана. Двамата се движели в таксиметров автомобил "Шевролет Авео", управляван от Н.В./44г./ от същия град. При извършения обиск от 25-годишния Л.Р. били иззети седем найлонови топчета хероин, с тегло 3,2 грама. Работа по случая продължава.


РУ МВР Лом разследва стоков експерт, заподозрян в присвояване на 35 000 лв. След получени сигнали служители на районното управление провели оперативно-издирвателни действия, при които са установили, че за периода от 1 август миналата година до 25 март 2010 г. 38-годишният С.Х. от крайдунавския град, в качеството си на длъжностно лице - стоков експерт към русенско дружество, е отклонявал оборотни средства от продажба на въглища в склад на Пристанищен комплекс в Лом. Така мъжът нанесъл имотна вреда на дружеството в размер на около 35 000 лв. Образувана е преписка. Работата по случая продължава.


София. Грабеж от денонощен магазин в ж.к. “Дианабад” разкриха криминалисти от Първо РУМВР. Рано сутринта на 28 март в магазина нахлул непознат, заплашил продавачката и отмъкнал 65 лева и 21 кутии цигари. В хода на разследването извършителят бил установен и задържан. М.И./20г./ е известен на полицията за кражби. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 500 лева.


В Шесто районно управление и задържан Н.А. /21г./, който на 3 март вечерта нападнал столичанка от кв. “Овча купел” и отмъкнал дамската й чанта с 500 лева, документи и мобилен телефон. 21-годишният мъж е от Враца, криминално проявен за кражби и грабежи, живеел в столицата без адресна регистрация. Наложена му е 72-часова мярка “задържане под стража”. Работата по установяване и на други, извършени от него престъпни посегателства продължава.


Стара Загора. В резултат на бързите действия на полицейските служителите в Чирпан са установени 41-годишният Б.А. и синът му И.И./18г./ от с.Свобода. На 12 май двамата направили опит да откраднат 105 метра ел. проводници от три междустълбия в селото. Работата по цялостно установяване на престъпната дейност на мъжете продължава.


Цигари без бандерол иззеха полицаи в страната. 162 кутии цигари без бандерол са иззели плевенските полицаи. Те извършили проверка на улични търговци на пазар в града. Установено било, че две жени на 17 и 20 години, непълнолетно момиче и шестима мъже – на възраст от 14 до 47 години от с.Буковлък, продавали цигари без бандерол. Иззетите цигари са с марки “Вегас”,“Гулфа”, “Валентино”, “Марлборо”, “Ориент Експрес”, “Вива”, “Виктори”. Съставени са им протоколи, предстоят експертизи. Над 756 са кутиите без бандерол иззети от магазини в Лясковец и Горна Оряховица. Най-голямо количество е намерено в магазин за хранителни стоки в Лясковец - 609 кутии с цигари от различни марки. Срещу 48-годишния собственик е образувано бързо полицейско производство по чл. 234 от НК. От друг магазин са иззети 74 кутии. 11 кутии „Слимс” са установени в павилион за закуски в района на кооперативния пазар в Г. Оряховица. Други 62 кутии били открити в магазин за дрехи в града. Образувани са досъдебни производства.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket