събота, 8 май 2010 г.

Крими - 06.05.2010 г. !

Пловдив. 33-годишен мъж е уличен в кражба на макет на черешово топче, станала миналата събота в Клисура. Случката се разиграла на първи май около 3,30 часа сутринта. Тогава Н.Г. /33 г./ решил да присвои оръдието от “Екокомплекс”-а на града. Стойността на откраднатото е около 80 лева.


Бургас. Само за едно денонощие, в резултат на бързите оперативно-издирвателни действия, е разкрито убийство на 74-годишна жена. Вчера малко пред 7 часа сутринта в полицията е получен сигнал от 51-годишен мъж, че след като се е прибрал от работа е открил тялото на майка си, а къщата била в безпорядък. Криминалсити незабавно са посетили мястото на произшествието и са направили оглед. Разследващите попаднали на следи от насилие по тялото на жертвата. Веднага са предприети оперитивно-издирвателни и заградителни действия. Бързата работа на полицейските служители дава резултат и те попадат в следите на предполагаемия извършителя. Оказва се, че това е 35-годишен мъж от кв. «Банево», който до момента не е бил криминално проявен. Събрани са достатъчно доказателства, че задържаният е автор на престъплението. Работата по установяване на причините за извършеното убийство, както и евентуалната съпричастност на други лица към него продължава. Назначени са различни експертизи.
Малко преди 3 часа тази сутрин в полицията е съобщено, че пред дискотека в “Приморски парк” лежи мъж с прободна рама в областта на крака. При извършената проверка е установено, че четвърт час по-рано пред дискотеката е имало сбиване между младежи. В мелето на 21-годишен младеж от Бургас е нанесена прободна рана с нож в десния крак. На пострадалия мъж е оказана амбулаторна медицинска помощ. След намесата на охраната на заведението и със съдействието на полицейски патрул е задържан извършителя на деянието – 24-годишният Г.П. При извършения оглед е иззет нож с текстилен калъф. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Кюстендил. 19-годишната Е.К. и 57-годишният й чичо са задържани вчера от служители на РУМВР-Дупница за притежание на наркотични вещества. У младата жена е открито прахообразното вещество с тегло 4.1 г, реагиращо на хероин. Последвал е обиск в дома й и в стая на чичо й са открити още 2.3 г хероин и 2 патрона - 9 мм. Двамата са задържани за 24 часа. Образувано е дознание.
Тази нощ в Кюстендил минути след извършване на кражба е задържан И.В. /39 г./. Той проникнал в магазин за хранителни стоки на пазара с подправен ключ и задигнал храни на стойност 102 лв. Ще остане в полицейския арест за 24 часа. Известен е на полицията с разнообразие от противозаконни деяния. Работата по установяване на съпричастността му и към други извършени кражби продължава.


ПБС. Трима възрастни пострадаха при пожари вчера. На обяд в бургаската пожарна е получено съобщение, че след взрив в апартамент на първия етаж в квартал “Славейков” е възникнал пожар. Два пожарни екипа веднага са посетили мястото на инцидента. От огъня те успели да извадят възрастни мъж и жена – на 72 и 70 години. Оказало се, че причината за взрива е техническа неизправност в газова бутилка. Унищожено е домашно имущество. Един час по-късно и пожарникарите в гр. Провадия получават сигнал, че гори апартамент на 8-я етаж в кв. “Север”. За броени минути на мястото на произшествието пристига един пожарен екип. Въпреки пламъците и задимяването на жилището пожарникарите успяват да помогнат на 80-годишен мъж. Според експерти причината за този инцидент е късо съединение в нощна лампа. Унищожено е домашно имущество.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket