събота, 8 май 2010 г.

Крими - 07.05.2010 г. !

Бургас. Вчера, около 20.10 часа, в районното управление в Несебър бил получен сигнал за самостоятелна катастрофа по пътя за с. Кошарица. Изпратеният на място автопатрул установил катастрофирало “БМВ” с бургаска регистрация. Водачът на автомобила – В.В./33г./ от Бургас, бил във видимо нетрезво състояние. Той отказал да му бъде направена проба за алкохол и се опитал да осуети и възпрепятства полицейската проверка, което наложило задържането и отвеждането му в РУМВР-Несебър. При пристигане на паркинга на управлението В.В. пуснал две банкноти от по 100 лева между двете предни седалки на служебния автомобил. Своевременно е извикана оперативна група, която извършила оглед и иззела от полицейската кола двете банкноти. Работата по случая продължава.


В ранния следобед на 6 май 35-годишен бургазлия подал сигнал във Второ РУМВР, че трима непознати са взломили вратата на апартамента му. Мъжът обяснил на полицаите, че мъжете първо позвънили на входната врата, но той не им отворил. Тримата нахлули в жилището, и след като установили, че там има човек, единият от мъжете нанесъл няколко удара с юмрук на 35-годишния мъж. Злосторниците се опитали да отмъкнат лаптоп, но съсед на жертвата се отзовал на виковете за помощ. Той задържал единия от грабителите, двамата му съучастници обаче успели да избягат. Заловеният - М.К./20г./ от Бургас – е задържан със заповед за 24 часа. Полицията издирва аверите му - М.П./25г./ и 17-годишен младеж. Работата по случая продължава.


Силистра. 29-годишен силистренец бе заловен със семена от канабис. П.И. бил засечен от полицията тази нощ, докато правил опити да взломи избени помещения на жилищен блок. При извършване на личен обиск у него били намерени 30 семена от наркотичното растение, които са иззети. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано е дознание.


Кърджали. Саксия с канабис откриха криминалисти в дома на Ю.А./22г./. Младият мъж е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за незаконно отглеждане на наркотично вещество.


Пловдив. Млад мъж и непълнолетно момче са уличени в извършването на грабежи на територията на Пето РУМВР. В петък, около 20.00 часа, във входа на блок в ж.к. “Тракия” 23-годишна пловдивчанка била нападната от непознат. Грабителят ударил жертвата си и дръпнал едната й златна обица. После побягнал в неизвестна посока. При проведените издирвателни действия бил заловен 25-годишният П.С. от Батак.
Вчера, около, 19.30 часа, на спирка до бинго-зала в Ягодово 17-годишен младеж от селото дръпнал от ръцете на малолетно момиче мобилен телефон и избягал. Двамата извършители са задържани в ареста за 24 часа.


Шумен. Около 12.00 часа вчера в полицейския участък в Каспичан бил получен сигнал от 41-годишен мъж от града, че час по-рано от дома му е откраднат мобилен телефон, ползван от 14-годишната му дъщеря. Пред полицаите момичето обяснило, че в дома им бил влязъл непознат млад мъж, който на въпроса какво прави в жилището, обяснил, че не краде, а иска стопаните да му дадат парче хляб. Девойката го помолила да излезе на двора, където била баба й. Възрастната жена обещала на непознатия да му даде хляб, но изрично го помолила да изчака на двора. Когато жената донесла храната обаче, мъжът вече си бил тръгнал. В този момент внучката й установила, че от стаята й липсва мобилен телефон. Служителите на реда предприели действия за установяване на извършителя. В двора на детска градина на ул. “Димитър Благоев” в града те забелязали криминално проявения Д.Д./26г./ от с. Стоян Михайловски. Виждайки полицаите, мъжът свалил от ръката си часовник и го прибрал във вътрешен джоб на дрехата си. При извършения личен обиск у Д.Д. бил открит мобилния телефон на 14-годишната девойка. Намерени били и още един мобилен телефон и дребна сума пари, за които в хода на разследването било установено, че са отнети от друго жилище в Каспичан. Срещу 26-годишния мъж са образувани бързи производства.


В 23.20 часа вчера в районното управление в Шумен бил получен сигнал за скандал пред жилищен блок на ул. “Висока поляна”. В хода на първоначалните действия по изясняване на случая изпратеният на място полицейски екип установил, че скандалът е възникнал между двама братя – на 20 и 29 години. М.М. в явно нетрезво състояние отправил обиди и закани към по-малкия си брат. 20-годишният младеж повикал на помощ баща си. 63-годишният мъж дошъл на място и се опитал да прекрати скандала, но М.М. се нахвърлил с обиди и срещу него и го прострелял в ръката с газов пистолет. Пред пристигналите на място полицейски служители М.М. продължил да се държи дръзко и агресивно. 29-годишният мъж, който е криминално проявен, е задържан за срок от 24 часа. Съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство.


Русе. Сигнал за задушлива миризма в дискотека в центъра на Русе вдигна на крак екипи на полицията, центъра за спешна медицинска помощ и РИОСВ. Сигналът е получен та тел. 112 в 2.16 часа днес. Незабавно в заведението са изпратени екипи на областната дирекция. При пристигането им не е имало видими признаци за обгазяване. Полицаите са предприели действия по евакуиране на намиращите се в заведението хора. Всички са прегледани от екипи на ЦСМП. Пострадали няма. При последвалата проверка в помещенията на клуба, в едно от сепаретата, било забелязано петно от разлята течност. Иззети са образци и проби за лабораторен анализ. Мястото е посетено и от екипи на “Гражданска защита”. Дежурният спасителен екип е извършил замерване, при което не са установени данни за наличие обстоятелства, застрашаващи живота и здравето на хората. По случая е образувано досъдебно производство.


ПТП. Мъж загина, а двама са ранени след удар на кола в скат и дърво. Инцидентът е станал тази сутрин, около 6.45 часа, по пътя Русе – Силистра в района на 10-и километър, когато лек автомобил „Ауди” при суха настилка и прав участък излязъл от пътя и се блъснал в скат и крайпътно дърво. В резултат на удара е загинал водача на автомобила – 31-годишен мъж от Мартен. Двамата му спътници – на 28 и 30 години, са настанени в болница с контузии, без опасност за живота. Взети са кръвни проби от тримата, пътували в колата. На местопроизшествието е извършен оглед от екипи на ОДМВР – Русе, заведено е дознание за изясняване на причините за инцидента.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket