понеделник, 24 май 2010 г.

Крими България - 23.05.2010 г. !

Стара Загора. Трима мъже са задържани при опит за телефонна измама вчера. Снощи към 19.45 ч на домашния телефон на 59-годишна жена от Гълъбово се обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Мнимият полицай казал, че дъщеря й е задържана, тъй като по време на пътен инцидент в Стара Загора е блъснала и убила дете. В подкрепа на твърденията си, той дал възможност на жената да чуе “дъщеря си”, която плачейки я молела за помощ и поискал сумата от 15 000 лв. “за да оправи нещата”. Веднага след получаване на обаждането, 29-годишният син на жената, който в момента се намирал в жилището, позвънил в РУ “Полиция” – Гълъбово. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия и два часа по-късно, служители на районното управление са задържали - в момент на получаване на сума от 6 000 лв. - 46-годишният К. Г. от с. Трояново, общ. Раднево и синовете му Г.К. (22) и В.К. (19) – с постоянен адрес в с. Сърнево. В хода на разследването е установена съпричастността на лицата и към други измами на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора. Тримата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


72-годишна жена е била намушкана с нож, след скандал за пари, от 30-годишния си внук. Веднага след извършване на деянието той избягал и се укрил. Вчера сутринта към 8.15 ч. в дома й, 72-годишната А.И. е била намушкана в областта на лявата ръка, на шията и на бедрото от внука си – С.А., след като отказала да му даде пари. Тя е настанена в болницата, без опасност за живота. В резултат на бързите действия за издирването му, снощи около 20.55ч. полицейски екип е задържал извършителя. Работата по случая продължава.


Малко след полунощ на бул. Република в Гълъбово полицейски екип на РУ “Полиция” е спрял за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”. В джоба на пътуващия в автомобила Д.Й. (22) от Гълъбово е намерен полиетиленов плик с 9 топчета от суха растителна маса - всяко увито с полиетиленово фолио. При направения полеви наркотест растителната маса – с общо тегло около 4,5 грама - е реагирала на марихуана. Срещу Д.Й. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. чл.354 а, ал.3 от НК. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.


Пловдив. Трима мъже и жена бяха заловени при специализирана полицейска операция за задържане на лица, разпространяващи наркотици, на територията на Шесто РУ “Полиция” в Пловдив. В апартамент на ул.”Батак” полицаите са задържали криминално проявените З.А./38 г./ и А.М./ 25 г./, както и Н.И./ 26 г./, и 36-годишната А.М. В жилището са били намерени и иззети 36.853 грама хероин. З.А. е и осъждан. Четиримата пловдивчани са задържани в ареста за 24 часа.


Мъж, заплашил с пистолет непълнолетно момче в гр. Стамболийски, бе заловен от полицията. Тази нощ на ул.”Търговска” пред игрална зала „Лотос” 16-годишно момче е било заплашено с пистолет от непознат. След получения в районното управление сигнал за случилото се, полицаите са задържали заподозрения за деянието мъж – И.И./ 54 г./ от същия град. У него униформените служители намерили незаконно притежаван пистолет „Маузер Верке” с пълнител и 6 патрона в него. И.И. е в ареста за 24 часа. Причините за инцидента са в процес на изясняване.


Враца. Вчера в 06.10 часа е получено съобщение за възникнал пожар в къща във врачанското село Гложене, собственост на 68-годишния Т.М. На мястото веднага са пристигнали два пожарни автомобила с шестима пожарникари. При извършването на огледа е намерен обгорял труп, завързан със синджир и катинар за металната табла на леглото. Върху същото легло са намерени още два обгорели трупа на жена и дете. След проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че откритите трупове са на 68-годишния Т.М., на 50-годишната му съпруга Б.М. и 13-годишното им дете. Вследствие на пожара е изгоряла покривната конструкция на къщата и цялата покъщнина. Спасени са съседни сгради. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket