сряда, 26 май 2010 г.

Криминална България - 26.05.2010 г. !

СДВР. Непосредствено след извършен грабеж, криминалисти от Първо РУМВР задържаха грабителя. Вчера, към 10.30 часа в районното управление е получен сигнал, че възрастна жена е нападната в дома й от непозната, която отнела портмонето й със 100 лв. С бързата реакция на служителите на реда при заграждането на района е задържана извършителката – 29-годишната М.Л., известна на полицията за кражби. Работата за установяване и на други извършени от нея престъпления продължава.
За броени часове криминалисти от Четвърто РУМВР разкриха кражба от офис на фирма. Около 5.30 часа на 23 май служител заявил, че е установил липсата на 7 компютъра и 4 плазмени монитора. С бързата професионална работа служителите от участъка в Л успели да установят и задържат – 36-годишният А.М., известен на МВР за кражби. Всички откраднати вещи са намерени в дома м,у и са иззети. Наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.
Кражба от магазин на бул. “Мария Луиза” разкриха криминалисти от Трето РУ. На 15 май управителят на магазина заявил липсата на 2 лаптопа и мобилен телефон. В хода на работата извършителите – 21-годишният М.П. и 22-годишният И.Н. са установени и задържани. И двамата живеят в столицата без адресна регистрация. На И.Н. е наложена мярка “задържане под стража”, М.П. е освободен срещу подписка. Материалите по случая за докладвани в СРП.

Велико Търново. Наркотици и фалшиви дипломи откриха служители на РУП–Павликени при претърсване в жилищата на трима криминално проявени от града. Вчера с разрешение на съда е проверен домcът на Д.И. (25г.), където при претърсването, в помещение до къщата са намерени и иззети около 200 гр. суха зелена листна маса, реагирала при наркотеста на канабис. “Тревата” била разпределена в 4 найлонови плика. Срещу Д. И. е образувано бързо полицейско производство по чл.354 А, ал.3 от НК. При претърсване в дома на С.С. (32г.) са намерени и иззети 3 лични карти, издадени на реално съществуващи хора, но обявени за невалидни. Д.И. и С.С. са задържани за 24 часа. В жилището на С.С. (25 г., по-малък брат на първия С.С.) са намерени и иззети невалидна лична карта, издадена на негово име, две международни свидетелства за управление на моторни превозни средства, две дипломи за завършено основно образование, издадени от основно училище във Велико Търново, като тепърва предстои да бъде изяснено дали са фалшиви, диплома за завършено основно образование, издадена на името на С.С. от столично основно училище. Последният документ е обект на оперативно-издирвателни действия по преписка на Районна прокуратура – Павликени. Работата по случая продължава. За 24 часа са задържани С.С./25г./ и Д.И.


Кюстендил. Канабис са иззели снощи дупнишки полицаи от двама софиянци. Проверката на лека кола «Деу» е извършена около 20 часа на главния път Е 79. Шофьорът Н.Л. е 30-годишен, а спътникът му Х.С. – на 20г. Найлоновият плик със сухата листна маса е открит в купето на автомобила. Съдържанието реагирало на канабис при полевия наркотест, общото му тегло е 115 г. Двамата мъже са задържани в полицейския арест в Дупница. Образувано е дознание по случая в РУМВР – Дупница.
Бързо полицейско производство е започнато в РУМВР – Рила срещу пиян шофьор на «Ауди». 41-годишният дупничанин В.И. не спрял за проверка след подаден сигнал със стоп палка в Рила и продължил с висока скорост в посока Кочериново. Там ударил лека кола «Рено Еспейс», като няма пострадали хора, но са нанесени щети на реното, после напуснал местопроизшествието и след около 15 минути е спрян от дупнишки полицаи. Те установили, че алкохолът в издишания от него въздух е 3.60 промила. Взета му е и кръвна проба.


Ямбол. След проведени оперативно-издирвателни действия ямболските криминалисти разкриха непълнолетен извършител на серия кражби на мобилни телефони в областния град. Той е 17-годишен, жител на ромския квартал в града. Потърпевши от престъпните му посегателства са малолетни и непълнолетни. Установено е, че на 8 май по обяд, в района на градски парк младежът откраднал мобилен телефон на стойност 406 лева. На 11 май около 10:30 на същото място той откраднал мобилен телефон марка и портмоне с лични документи и вещи, като е нанесъл щета в размер на 400 лева. На 15 май непълнолетният извършил поредна кражба до читалище “Съгласие” в Ямбол като отнел пак мобилен телефон. Случаите се разследват в РУ “Полиция” – Ямбол.


Пловдив. Незабавно производство е образувано в Трето РУП срещу Р.Б./ 30г./ от Пловдив. Мъжът бил задържан в 8.20 часа от охранители на магазин непосредствено след извършена от него кражба на три колектора за водна инсталация. Той е криминално проявен и е бил обявен за общодържавно издирване от РУП-Чирпан на 13 януари т.г. Р.Б. е задържан в ареста за 24 часа.


ОДМВР-София. За броени часове криминалисти от Ботевград стигнаха до извършителя на палеж на автомобил. 23-годишният автор на деянието бил задържан с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Вчера в 5.50 часа в РСПБС-Ботевград бил получен сигнал за горящ автомобил на ул. “Свобода” в центъра на града. Пристигналите на местопроизшествието пожарникари потушили огъня. Пристигнала и дежурната оперативна група от РУП-Ботевград като при огледа се установило, че се касае за палеж. За щастие, нанесените материални щети не били големи – изгорял предният капак и предната броня на лека кола “Форд Фиеста”, ползван от местен младеж за доставка на храна по домовете. В хода на разследването станало ясно, че автор на деянието е 23-годишният П.Ц. /23г./ от с.Трудовец. В нощта на инцидента в бар в Правец собственикът на колата и братовчед на П.Ц. се сбили след употреба на алкохол. П.Ц. решил да отмъсти като подпали колата на опонента на роднината. Младежът полял с два литра бензин колата, подпалил я, взел такси и се върнал в Правец. П.Ц. бил задържан в ботевградското РУ за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.


Перник. 10-годишно момче е с опасност за живота след като се натровило с метадон. Вчера във Второ РУМВР-Перник е получено съобщение от Института “Пирогов” за прието 10-годишно момче със съмнение за натравяне. Служителите на реда установили, че момчето и родителите му, жители на столицата, предния ден посетили имота си в с.Кралев дол. Докато си играело на двора, 10-годишното момче влязло в семейния автомобил и от джоба на една от седалките взело шише от минерална вода и отпило от него. Оказало се, че това е метадон, ползван от сестрата на бащата на момчето, която се лекувала с препарата. Малчуганът е настанен в реанимация на института “Пирогов” с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
Кражба на голяма сума пари била извършена от дома на възрастен жител на радомирското с. Горна Диканя. Вчера около обяд 87-годишния П.А. и съпругата му били посетени от амбулантни търговци, които им предложили да купят 10 чувала въглища и да им доставят дърва. Непознатите били допуснати в къщата на потърпевшите, където вървял пазарлъкът. Възрастните хора се съгласили да вземат 10-те чувала и на другия ден да им бъдат доставени дървата, като дали 260 лв. за услугата. Доволните търговци си тръгнали, но под предлог, че са си забравили нещо се върнали. Като знаели вече къде стопаните държат парите си, за ловките мошеници не било никакво препятствие да откраднат остатъка от 7 000 лв. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. Благоевградски полицаи задържаха двама пияни, които пречели на абитуриентите да се придвижват към ресторанта за балната им вечер. Вчера пред хотелски комплекс в центъра на областния град двама видимо пияни мъже пречели на преминаването на зрелостниците. Полицейски служител им отправил устно разпореждане да не нарушават обществения ред и да не развалят празника на младежите. В отговор получил ругатни и закани, като единият от пияните му посегнал. Двамата мъже са доведени в Първо РУМВР, където е установена самоличността им и са им направени алкохолни тестове. Дрегерът отчел 2,04 промила алкохол при Г.Б.(44.) от с. Илинденци и 1,33 - при С.С.(40г.) от Благоевград. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. След задържането Г.Б. нанесъл увреждания на помещението за задържане в управлението. Нанесените щети са в процес на изясняване По случая ще бъде образувано дело по УБДХ.


ГДГП. Продължават засилените мерки на ГД "Гранична полиция” по пресичане на контрабандата с акцизни стоки. На 2 май на ГКПП-Капитан Андреево, по искане на граничните полицаи е извършена щателна митническа проверка на автобус по линията Истанбул – София, при която в турски гражданин са открити 40 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. На турският гражданин е съставен акт за митническо нарушение. Вчера сутринта във влака Белград–София при проверка от мобилна група за контрол и наблюдение, сформирана със заповед на директора на РД “Гранична полиция” – Драгоман, в багажа на сръбска гражданка са открити 18 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. В тавана на втория вагон срещу петото купета са открити 70 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Съставен е акт за митническо нарушение срещу неизвестен извършител.
На 26 май на ГКПП-Кардам, при проверка на товарното помещение на влизащия в страната украински автобус служители на ГДГП открили 50 кутии цигари с украински бандерол. Съставен е акт за митническо нарушение срещу неизвестен извършител. Днес на ГКПП-Лесово по искане на Гранична полиция е извършена щателна митническа проверка на излизащия от страната лек автомобил “Опел зефира”, управляван от български гражданин в резервоара на автомобила са открити 70 кг. телешко месо. На българската гражданка е съставен акт за митническо нарушение.


ПТП. Неправоспособен шофьор-рецидивист пострада в пътен инцидент. Към 1:15 часа днес в районното управление в Нови пазар е получен сигнал от тел. 112 за злополукеа на главен път Русе–Варна край Нови Пазар. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип, установено е че лек автомобил “Фолксваген Голф” /шуменска регистрация/, управляван от 24-годишния шуменец Р.А. е излязъл вдясно от пътното платно и се е ударил в дърво. Водачът и 23-годишен мъж от Шумен, който е пътувал в автомобила, са настанени за лечение в градската болница със сериозни наранявания. Шофьорът не е изпробван за употреба на алкохол, взета му е кръвна проба. Образувано е досъдебно производство. При справката е установено, че той е неправоспособен. През януари 2009г. Р.А. е установен да управлява МПС като неправоспособен и с наказателно постановление му е наложена глоба от 200 лева. През юли 2009г. в Шумен той управлявал МПС като неправоспособен водач в едногодишен срок от наложеното му административно наказание, за което срещу него е водено досъдебно производство по чл. 343 В, ал.2 от НК.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket