петък, 21 май 2010 г.

Криминална България - 21.05.2010 г. !




Стара Загора. Вчера около 14 часа при акция на сектор “Борба с организираната престъпност” и ОДМВР – Стара Загора е установена незаконна игрална зала в кв. “Лозенец”. От помещение в къща на ул. “Беласица” били иззети осем хазартни автомата. Срещу собственика на къщата, който е устройвал хазартни игри, без съответното разрешение от Държавната комисия по хазарта е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.327, ал.1 от НК. Работата по случая продължава. /снимки/

На 19 май в районното управление в Стара Загора бил получен сигнал за извършена кражба на неустановено количество гориво от фирма в кв.“Индустриален”. При проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че кражбата е извършена от 34-годишния Н.И. /служител във фирмата/ и П.К./45г./ от Стара Загора, който предал доброволно 1000 литра гориво. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава.


Пловдив. Двама мъже от Пазарджик бяха задържани в Пловдив като заподозрени в съставяне и ползване на фалшиви документи. След получен сигнал от клон на банка на бул.”Цар Борис Трети Обединител” служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са заловили А.П./22г./ и Н.Т./20г./, които с неистински документи за самоличност били открили валутни сметки в банката и заявили издаването на банкови карти по всяка сметка. При проведените процесуално-следствени действия в лек автомобил и три апартамента в Пловдив и Пазарджик са били намерени и иззети 3 компютъра, 8 мобилни телефони, множество договори за открити банкови сметки и 6 издадени банкови карти на две чужди имена. А.П. и Н.Т. са задържани в ареста за 24 часа. Работата по случая продължава.

Кюстендил. Незаконно притежаван пистолет и боеприпаси са иззети вчера от дома на 48-годишен мъж в с.Жиленци. Пистолетът е “Валтер”, иззетите са 21 патрона за пистолета и други 10 ловни. Два дена по-рано при проведена специализирана полицейска операция за противодействие на търговията с акцизни стоки без бандерол на същия адрес бяха открити 2 384 кутии цигари от различни марки и с изтекъл срок на бандерола. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.


ОДМВР-София. Полицаи от Костенец заловиха баща и син, които за месец окрали кабелите на ел.инсталацията на девет новостроящи се вили в комплекс в Долна баня. Охранители на комплекса, установили липсата на ел.инсталация на новостроящи се къщи. След подадения в полицията сигнал, служителите започнали незабавно работа по случая. За два дни криминалистите влезли в следите на извършителите - Г.А. /51 г./ и синът му С.А. /27 г./, криминално проявени за кражби. Изяснено е, че синът вече е осъждан за подобни прояви. Установено е, че първото престъпление е извършено на 2 април от 27-годишния мъж. След като успял безпрепятствено да откърти кабелите от една къща, предложил на баща си да действат заедно. В продължение на повече от месец посред бял ден двамата прониквали във вилите и отнемали различни количества проводници, които предавали в три пункта за изкупуване на черни и цветни метали в Долна баня и Костенец. Предаденото от тях количество отпадъчна мед било около 40 кг. Полицаи иззели и клещите, с които си служели крадците. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Видин. В сектор “Икономическа полиция” са приключили две проверки, образувани по жалби на двама видинчани – 58-годишен мъж и 72-годишна жена, за изтеглени пари от банковите им сметки чрез фалшиви пълномощни. В хода на проверките било установено, че видинчанинът А.А./33г./ е съставил фалшивите пълномощни, с които на практика получавал правото да се разпорежда с банковите им сметки. Тъй като в с. Подгоре няма нотариус, пълномощните били заверени от кмета на в отсъствието на упълномощителите. После А.А. представил документите пред клон на видинска банка и изтеглил общо 10 430 лева от двете сметки. Материалите по преписките са изпратени в Районна прокуратура-Видин с мнение за образуване на досъдебно производство.


Ямбол. На 19 май около 22.30 часа в землището на стралджанското село Войника, в района на язовир в местността “Срещната курия”, неизвестен набил 38-годишния пазач на обекта и му отнел мобилния телефон. По-късно телефонът бил намерен изхвърлен в района на местопроизшествието. При проведените бързи издирвателни действия стралджанските полицаи разкрили извършителя - Ж.С./24г./, криминално проявен и осъждан, жител на с. Войника. Към момента същият се укрива и е в неизвестност. Работата по издирването му продължава.


Акцизни стоки. 3400 кутии цигари без бандерол бяха иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в Пловдив. На стоковото тържище „Родопи 2000” край село Първенец при проверка на лек автомобил „Мерцедес”, ползван от О.К./ 46 г./ от Асеновград, са били намерени 1000 кутии с цигари от марките „Jin Ling”, „Виктори лайт”, „Виктори Ексклузив” и „Марлборо”. При претърсване в къща на ул.”Ландос”, собственост на А.Р./ 43 г./, са били иззети 2370 кутии с цигари без бандерол „Jin Ling”. Двамата мъже са задържани в ареста на Трето РУП за 24 часа.

Ямболските полицаи
иззеха 3059 кутии цигари без бандерол от три частни домове. На 19 май в търговски обект в Елхово е установена продажба на цигари, облепени със стар бандерол. При последвалия обиск в дома на собственичката – Р.С. били иззети 1521 кутии цигари от различни марки. На следващия ден в Ямбол в жилището на 28-годишния М.М. полицаите открили 683 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол, а в дома на 23 - годишния С.М. - 845 контрабандни кутии цигари. Образувани досъдебни производства.

550 стека цигари без акцизен бандерол
укрил криминално проявеният столичанин Г.В. /41 г./ Част от тях били открити от врачанските полицаи при проверка на лекия му автомобил “Ауди”, а друга – в жилището му. Образувано е дознание.

От 33 търговски обекта на територията на Петрич са иззети други 58 кутии цигари без бандерол, а служителите на РУ- Разлог открили 42 кутии цигари в проверени 17 магазина. На търговците са съставени актове.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket