понеделник, 17 май 2010 г.

Крими - 16.05.2010 г. !








Плевен. Беленските полицаи задържаха сърдечно болен мъж, който пробол бившата си съпруга. Инцидентът станал вчера в семейното им жилище в крайдунавския град. Пострадалата – 55 годишна жена, била открита от съседка около 18.45 часа в тежко състояние – била на пода в коридора с прободна рана в областта на корема. Съседката незабавно подала сигнал в полицията. Пострадалата била приета в плевенската болница, където и е направена спешна животоспасяваща хирургическа операция. В хода на разследването криминалистите установили, че извършител е 57-годишен мъж от с.Драгаш войвода, бивш съпруг на жертвата. Сериозното му здравословно състояние не позволило той да бъде задържан за 24 часа. Настанен е в кардиологичното отделение на болницата в Плевен, с диагноза “тахиаритмия”. Образувано е досъдебно производство по чл.129, ал.1 от НК. Сезирана е прокуратурата. Криминалисти изясняват причините за инцидента.


Габрово. Вчера около 12 часа, на бул.”Могильов”, след проведени оперативно-издирвателни действия от служители на Териториалното звено “Борба с организираната престъпност” бил спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра”, управляван от Й. Й./67г./ от Севлиево. При извършената проверка в багажника на колата били открити множество незаконно притежавани културно-исторически ценности. Сред находките са 200 монети /римски, византийски и османски/ и антични предмети от различни епохи /фибули, пръстени, ключалки, върхове на стрели и др./. Намерените вещи са иззети. Й.Й. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. За случая е уведомена окръжната прокуратура, образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.6 от НК. /снимки/


Пловдив. Мъж бе уличен в опит за грабеж, станал вчера по пътя между селата Любен и Неделево. По първоначални данни около 10.30 часа 24-годишна британска туристка карала велосипеда си, когато била застигната от лек автомобил “Мерцедес”. Колата препречила пътя на жената и тя била принудена да спре отстрани на пътното платно. От автомобила изскочил непознат мъж и започнал да дърпа раницата на чужденката, в която били парите, личните й документи и кредитните й карти. След като не успял, нападателят потеглил с колата си в неизвестна посока. При проведените издирвателни действия полицаите заловили 45-годишния Я.С. от Царимир. Мъжът е известен на полицията и осъждан. Той е задържан в ареста за 24-часа.


Барман бе настанен в болница след сбиване снощи в комплекс “Ескалибур” в Пловдив. Около 3.30 часа бил възникнал скандал между един от съдружниците на заведението И.Ц./41 г./ и Р.Р./32 г./, който е служител в комплекса. Пререканието между двамата прераснало в сбиване, при което 32-годишният мъж е получил фрактура на черепа. Пострадалият незабавно е бил откаран в болница. И.Ц. е бил задържан за 24 часа в ареста на Пето районно управление. Работата по случая продължава.


39-годишен пловдивчанин е в ареста след като буйствал в хотел “Дунав” в града. На 14 май около 9.30 часа П.К./39г./ посетил дирекция “Социално подпомагане”, която се помещава в хотела. Мъжът имал лични взаимоотношения с една от служителките и искал да си поговори с нея. В коридора двамата се скарали. П.К. бил помолен от директорката на службата да напусне сградата. Той се разгневил и започнал да отправя обиди и заплахи към социалните служители. На тръгване успял да повреди една от вратите на етажа. На П.К е наложено административно наказание задържане за седем денонощия в поделенията на МВР по Указа за борба с дребното хулиганство.


Кюстендил. Три самоделно направени пистолета – 22 калибър, гладкоцевна пушка – 16, неустановена марка, и 200 патрона от различен калибър и за различни оръжия иззели вчера кюстендилски полицаи от дома на 63-годишния А.М. в с.Слокощица. Проверката била извършена след подаден сигнал от кюстендилската болница за постъпил пациент с огнестрелно нараняване. Той се е самопрострелял в левия крак, без опасност за живота. Арсеналът е иззет, образувано е дознание.


40-годишна жена е задържана вчера, минути след подаден сигнал за извършена от нея кражба. 70-годишна жена установила липсата на портфейла си преди плащане в магазин и веднага сигнализирала полицията. Извършителката била задържана в близост до магазина, в нея бил открит и портфейла. С.Р. е криминално проявена, известна е като “майсторка” на джебчийските кражби, жертвите й са предимно възрастни хора. Образувано е дознание.


Гранична полиция. Тази сутрин в 5 часа на ГКПП -Дунав мост, по искане на служители от “Гранична полиция”, при щателна митническа проверка на влизащия в страната автобус “Сетра”, с гръцки водач, са открити недекларирани 232 бутилки водка “Хлебний дар” и 100 кутии цигари “Карелия”, без акцизен бандерол. Стоката е иззета, на водача е съставен акт за митническо нарушение.


При проведена спецакция тази сутрин на ГКПП -Дуранкулак, служители от гранично полицейски участък в Генерал Тошево са проверили 23 моторни превозни средства и 144 души. В два автобуса с украински водачи били открити 79 кутии цигари от различни марки. 40 опаковки витамини “Centrum” и 100 опаковки “Escapelle”, на приблизителна стойност 4100 лв. пък били открити в друг автобус. Откритите цигари и лекарства са иззети с протокол и са предадени на МБ Добрич.


Снощи, при извършена проверка на международен влак на ГКПП- Драгоман, били открити 90 кутии цигари от различни марки със сръбски бандерол. В купетата пътували четирима сърби и две българки. Снети са им писмени обяснения. Цигарите са иззети, уведомена е районната прокуратура в Сливница. /снимки/


Стара Загора. Старозагорските антимафиоти и служители на Агенция “Митници” иззели 448 кутии цигари без бандерол. Проверката била извършена в обект на ул.”Ком”. Цигарите са от марките “Виктори уайт”, “Виктори блу”, “Карелия слимс” и “Ева слимс”. Образувано е досъдебно производство.


Пожарна безопасност и спасяване. От началото на деня до 12 часа служителите на пожарната служба са реагирали на 32 сигнала за произшествия, от които 15 пожара и 16 аварийно – спасителни дейности.


Помещение в Централното управление на БАН горя рано тази сутрин в Пловдив. Сигналът е получен в 7.45 часа. Няма пострадали. Пристигналите на място огнеборци са успели да потушат навреме пожара. Изгорели са дърводелски инструменти, настолна бормашина, 2 винтоверта и друго имущество на охраната на управлението. По първоначални данни причината за пожара е късо съединение в ел. инсталацията.


Към 12 часа обстановката в гр. Банско се нормализира. Огнеборците участват в отводняването на обекти с 4 пожарни автомобила, 10 мотопомпи и над 25 служители. Дигата на р.Глазне над Банско е изградена.
За осигуряване на дежурството в РУПБС -Банско в момента дежури пожарен автомобил от Гоце Делчев.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket