четвъртък, 13 май 2010 г.

Крими - 12.05.2010 г. !

София. Брутален грабеж от склад за строителни материали в кв. “Малинова долина” разкриха криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. През нощта на 11 октомври м.г. в обекта нахлули група маскирани, ударили охранителя по главата и го заключили с белезници. След като изнесли макари с кабели, отмъкнали и два мобилни телефона и компютър за видеонаблюдение на обекта. След случилото се на местопроизшествието е направен оглед и са иззети веществени доказателства. Впоследствие е установено, че отнетото имущество е на стойност около 70 000 лева. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия криминалистите установили, че автори на престъплението са: братята К.Б./41г./-Гущера и Д.Б./36г./-Карачака, 27-годишният П.С. - Пръта, 37-годишният Б.Б. - Кокалара, 25-годишните П.Ц. и Х.М., всички известни на полицията за кражби и грабежи. Така вчера били предприети действия по задържането им и в полицейския капан попаднали трима от групата – двамата братя и П.Ц.. На К.Б. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” от 1000 лева, а след разпит Д.Б. е освободен.П.Ц, който преди време бил обявен за общодържавно издирване за извършен грабеж на територията на Седмо РУМВР, е предаден на управлението. Работата по издирване и установяване местонахождението на останалите членове на групата продължава.

Криминалисти от Първо РУМВР разкриха грабеж, извършен на 21 април в столичния квартал “Яворов”. Пред блока в комплекса двама непознати нападнали 14-годишно момче. След като му нанесли побой отмъкнали раницата му, маратонките, шапката и мобилния телефон. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия единият от извършителите – 17-годишният Д.Г., е задържан. Той е известен на МВР за кражби и грабежи. Наложена му е мярка за неотклонение “подписка”. Работата по установяване на съучастника продължава.

Монтана. При поредната акция за пресичане на незаконна търговия с черни и цветни метали ломски криминалисти заловиха двама видинчани, откраднали ел. проводници от селата Смирненски и Василовци. На 11 май през нощта в с. Смирненски, неизвестен отнел от 2 междустълбия меден проводник с дължина 140 метра от уличната електропреносна мрежа, а в с. Василовци - от 2 междустълбия - 180 м меден ел. проводник. По “горещи следи" служители на Полицейския участък в Брусарци задържали извършителите – Р.И./41г./ и М.М./22г./. Първият е осъждан многократно за умишлени престъпления от общ характер. В управлявания от него лек автомобил "Опел Вектра" са открити крадените проводници, както и две ножовки, лост "кози крак" и други инструменти. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по изясняването на случая и документирането на престъплението продължава.

Плевен. Служители на Първо РУМВР и разследващ полицай от “Икономическа полиция” извършили вчера проверка на жилище в с. Буковлък. В дома, собственост на 41-годишен мъж, били намерени и иззети 420 стека цигари без бандерол. За престъпление по чл.234, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство.

На 11 май в рамките на процесуално-следствени действия по досъдебно производство служители на териториално звено “БОП” и Първо и Второ РУМВР извършили претърсване в апартамент в кв. ”Дружба”, обитаван от 29-годишен криминално проявен и осъждан плевенчанин. Полицаите открили 15 топчета с полиетиленова обвивка в неправилна форма, съдържащи кафяво прахообразно вещество, което реагирало на хероин при направения наркотест. От жилището са иззети спринцовка с кафява течност, една везна и полиетиленови пликчета. Работата по случая продължава. Сезирана е прокуратурата.

Кюстендил. Двама притежатели на наркотични вещества са задържани снощи от дупнишки полицаи. Проверката била извършена около 19.00 часа на главен път Е 79 в близост до разклона за гр. Бобошево. В автомобила на 29-годишните дупничани Г.Н.-Малкия Лапач и Г.Н. служителите открили спринцовка с течност и 2 пакетчета с прахообразно вещество, реагирали на хероин при направения полеви наркотест. Двамата мъже са известни на полицията като извършители на противозаконни деяния. Преди няколко месеца Малкия Лапач е изтърпял ефективна присъда за извършено престъпление, свързано с наркотици. Те са задържани в ареста на РУМВР–Дупница. Па случая е образувано дознание.

Русе. За броени часове полицаи от Сливо поле задържаха телефонни измамници след подаден сигнал от гражданин. На 10 май около 22.45 часа той позвънил в полицията. Обяснил, че на телефона му позвънил непознат с вече известни сценарий, че синът му е катастрофирал и за да бъде освободен трябва да плати 500 лв., които бащата трябвало да остави до табелата на с. Ряхово. Така били организирани заградителните действия и около 1.00 часа на уговореното място се появил лек автомобил "Опел Вектра" с русенска регистрация. От нея слязъл мъж и докато се насочвал към табелата, чул разпореждане "Полиция, стой!" . Непознатият не се подчинил, бързо се качил обратно в автомобила и потеглил с висока скорост в посока Сливо поле. Служителите стреляли в гумите на опела, но мъжът отново не спрял. Последвало преследване и след около 4 км., непосредствено преди Сливо поле, те застигнали и спрели бегълците - 22-годишния шофьор И.С. и пътуващите с него И.Д./22г./, двама 17-годишни и един 16-годишен, всички от Ветово. За случая е уведомен дежурен прокурор от РРП. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл.210, ал.1, т.1, вр. с чл.209, ал.1, вр. с чл.18, ал.1 от НК. С изключение на 16-годишния, на останалите са повдигнати обвинения и те са задържани за 72 часа. Работата по случая продължава.

Пловдив. Полицията залови мъж, откраднал и източил дебитна карта. Преди няколко дни в Пето РУ 24-годишна пловдивчанка се оплакала, че от дома й в ж.р.”Тракия” била извършена кражба на 100 лева и дебитна карта. След кражбата жената установила, че от картата й са били изтеглени 190 лева. В резултат на извършените професионални действия на служителите на районното управление заподозреният в кражбата - К.Д./27г./ от село Леново, бил заловен. Той е задържан в ареста за 24 часа.

Жена бе задържана в ареста за 72 часа след битов съседски скандал в Пловдив. Във Второ РУ бил получен сигнал, че около 18 часа на стълбищна площадка в жилищен блок на ул. ”Иван Вазов” възникнал спор между 30-годишната Д.Б. и 69-годишна пенсионерка. Възрастната жена обвинявала комшийката си, че много често вдигала шум. По време на препирнята Д.Б. блъснала опонентката по стълбите. От удара възрастната жена е с фрактури на двете ръце и натъртвания и охлузвания по тялото.

Благоевград. Полицаи задържаха 27-годишен побойник от с. Дебрен след подаден в районното управление в Гоце Делчев сигнал за битов скандал, прераснал в побой. Изпратеният в селото полицейски автопатрул установил, че разправията е между живеещите на семейни начала С.М./27г./ и Т.М./20г./. Служителите на реда прекратили боя. 20-годишната жена била настанена в Гоцеделчевската болница с комоцио, без опасност за живота, а „съпругът” - отведен в районното управление, където са му снети писмени обяснения. Той е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Работата по случая продължава.

Полицията издирва трима мъже, измамили жител на с. Осина. Жертвата се оплакала вчера в Първо РУМВР, че по-рано същия ден, след като изтеглил пари от клон на благоевградска банка, бил догонен от непознат мъж, който се представил за банков служител. Той обяснил, че е станала грешка и изтеглените пари трябва да бъдат подменени. Мъжът доверчиво се съгласил. Към тях се присъединил друг непознат, който уж имал същия проблем. Пред сграда на ул. ”Т.Александров” ги посрещнал и третият измамник, който също се представил за банков служител и прибрал сумата от 7000 лв. Тримата изчезнали в сградата, а жертвата останала да чака отвън. След половин час чакане той разбрал, че е бил измамен и сигнализирал в полицията.По случая е образувано полицейско дознание.

Велико Търново. Пет игрални автомата бяха намерени и иззети от кафе-аператив в Свищов по време на съвместна проверка на служители на РУМВР–Свищов и Държавната комисия по хазарта. Констатирано е, че заведението не притежава лиценз за автомати от клас, даващ печалби. По първоначална информация собственикът - И.И./43г./ от Свищов , е вкарал автоматите в заведението преди около седмица. Предстои да бъдат извършени експертизи за изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket