сряда, 5 май 2010 г.

Крими - 05.05.2010 г. !

София. Син, пребил майка си до смърт, е задържан от служители на Първо РУМВР. Вчера 58-годишният Г.З. се почерпил солидно за рождения си ден, после нападнал и бил 84-годишната си майка. Възрастната жена била откарана в УМБАЛ “Царица Йоана” в крайно тежко състояние, където починала тази сутрин. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в СГП. На задържания е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по процесуално-следствените действия продължава.


Тази сутрин, около 5.00 часа, при провеждане на специализирана полицейска операция служители на Девето РУМВР предотвратиха кражба на телефонен кабел от колекторна шахта в столичния квартал “Люлин-10”. 300-метровия кабел, навит на три големи рула, бил открит в тревните площи в района. При вида на полицаите, двамата мъже - Ч.А./32 г./ и А.М. /26 г./ и 25-годишната В.Б., успели да се покрият, но след бързи заградителни действия белезниците щракнали на ръцете им. Работата по случая продължава.


Силистра. За притежание на наркотици в ареста е задържан П.А./28г./. Вчера при полицейска проверка у него било намерено пакетче с 1.73 грама кафеникаво прахообразно вещество. Изпробвано с полеви наркотест, то реагирало на хероин. П.А. е задържан, а по случая е образувано дознание.


Бързо производство е образувано в РУМВР-Дулово срещу 34-годишния С.М. Той бил засечен от полицията вчера в района на с. Руйно с ловна пушка, за която не притежавал съответното разрешително. С.М., който е известен на полицията с предишни криминални прояви, е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за незаконно притежаване на оръжие.


Благоевград. Извършител на палеж на 17 бунгала над Добринище е установен и задържан след проведени незабавни заградителни и издирвателни действия. На К.П./47г./ от Добринище е наложена мярка “задържане за 72 часа”, в РУМВР Банско е образувано полицейско дознание. Работата по случая продължава.


Полицаи от Петрич задържаха неправоспособен мотоциклетист, предизвикал ПТП и ограбил потърпевшия шофьор. Вчера, около 15.30 часа, на ул. „Хр. Чернопеев” в града, неправоспособният мотоциклетист Б.И./18г./, който се качил на мотор без регистрация, блъснал задната част на лек автомобил ”Форд”. След инцидента Б.И. вдигнал скандал на шофьора, придружен с удари по лицето и тялото. Наглият моторист измъкнал от ръката му мобилния му телефон, грабнал ключовете от таблото на автомобила и побягнал. Минути след инцидента Б.И. е задържан. Той е стар познайник на полицията, по случая е образувано полицейски дознание.


Плевен. Полицаи от Второ РУМВР задържаха рецидивист, непосредствено след извършена от него кражба. 39-годишният бил спрян за проверка в ранните часове днес на улица “Цар Калоян”. Мъжът мъкнел кабели и вещи, които малко преди това бил отмъкнал от тавански помещения на жилищна кооперация. В полицията се изяснило, че плевенчанинът и е осъждан четири пъти за кражби. Уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Плевен.


Негов “колега” - 23-годишен мъж с 28 заявителски материала за кражби, е задържан след поредния си “удар”. Рано тази сутрин при обход на район “Кнежа” патрулиращи полицаи го спрели за проверка. Те установили, че младият мъж е извършил кражби от необитаеми домове в града. При обиск у него са намерени водомер, рекордоман и ел. кабели. Вещите, предмет на посегателство, са иззети с протокол за доброволно предаване. Направената проверка изяснила, че извършителят има 28 заявителски материала за кражби и е осъждан. По случая е образувано досъдебно производство.


Велико Търново. Двама мъже са задържани по време на спецоперация, проведена на 3 май на територията на Горна Оряховица. Акцията е реализирана след получени множество сигнали за кражби от частни домове и гаражни клетки. След проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установена съпричастността на 19-годишният И.И. от Велико Търново и 21-годишният М.С. от Г. Оряховица. До този момент е установено, че в актива си са записали 6 кражби от гаражни клетки, от които откраднали два електрожена, 15-метров монофазен удължител, три велосипеда, моторен трион, CD-плеър, две тонколони и 30 кг медни отпадъци. Двамата са задържани за 24 часа. Част от вещите и предметите на престъпленията са установени и иззети. Образувани са досъдебни производства.


Пловдив. Мъж бе заловен непосредствено след извършен от него грабеж в Пловдив тази нощ. В 1.50 часа на ул. ”Вратцата” автопатрул на Шесто РУ засякъл С.С./22г./. Пловдивчанинът, който е известен на полицията и осъждан, току-що бил издърпал златен синджир от врата на 61-годишен мъж. С.С. е задържан в ареста за 24 часа.
Двама мъже, направили опит да откраднат дизелово гориво от товарен автомобил в складова база “Цигарена фабрика” на ул. ”Рогошко шосе”, са задържани от полицията. Д.С./56г./ от Скутаре и П.Д./51г./ от Рогош се придвижвали с л.а. “Ланчия Дедра”. В колата били намерени седем туби от 10 и 11 литра, 4 самоделни ключа тип “щперц” и гумен маркуч с дължина 150 см.


Полицията издирва мъж, извършил измама в Пловдив. Вчера непознат, представил се за директор на агенция “Митници”- Пловдив, посетил ректор на колеж в областния център, предложил му изгодна оферта за компютри на учебното заведение, които той щял да достави срещу капаро от 10 000 лева. След като получил парите мнимият митнически началник буквално изчезнал – не отговарял на телефоните, които оставил за връзка, не доставил и техниката в уречения час. Едва тогава ректорът се усъмнил и потърсил помощ в полицията.


Стара Загора. На 3 май около 17.00 часа, при проверка в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Казанлък, криминалисти заловили 56-годишния И.С. от Казанлък. той тъкмо предавал 17 кг оловни парчета, които изнесъл от “Арсенал” АД. Образувано е досъдебно производство и в хода на разследването е установено, че за период от около месец И.С. е изнесъл от дружеството оловни късове с общо тегло 136 кг, които предавал в пункта. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност и установяване на съпричастността на други лица към извършените кражби продължава.


На 3 май неизвестен извършител откраднал около 200 м меден проводник от телефонна мрежа в близост до кметството на с. Хрищени, общ. Стара Загора. При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия са установени П.С./24г/, Х.Й./22г./, В.Г./25г./, А.Т./27г./ и 12-годишно момче – всички от с. Хрищени. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на групата, както и съпричастността им към извършване на други престъпления продължава.


ПТП. Кюстендил. Вчера при пътен инцидент е загинал 22-годишен мъж от Дупница. Инцидентът е възникнал на пътя от с. Самораново в посока хижа “Отовица”. Сигналът за автомобил, паднал в дере, е подаден в полицията в Дупница от гражданин в 18.45 ч. Служителите на реда открили до автомобила “Рено Клио” тялото на млад мъж. Установена е самоличността му. По случая е образувано дознание, причините за инцидента се изясняват.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket