вторник, 25 май 2010 г.

Криминална България - 25.05.2010 г. !

Пазарджик. Млад мъж, отглеждал насаждения от марихуана, бе задържан от служители на РУМВР-Пещера. В петък сутринта криминалисти засекли в гориста местност 19-годишния И.Ч. докато поливал засадените от него седем млади растения канабис. Младият мъж е задържан в ареста, а дрогата е иззета. По случая е образувано дознание.

Двама пловдивчани са задържани, след като направили опит да подкупят пътни полицаи от полицейските управления във Велинград и Панагюрище. В петък, около 13.45 часа, на пътя между Велинград и Ракитово екип на „Пътна полиция” спрял за проверка микробус „Форд Транзит”, управляван от Н.Б./55г./. Униформените констатирали нарушение. Като разбрал, че ще му бъде съставен акт, Н.Б. подхвърлил на предната седалка на служебния автомобил “Опел Астра” банкнота от 10 лева. Аналогична ситуация се разиграла и в неделя, около 23.00 часа, на улица в Стрелча. Служители на РУМВР-Панагюрище установили, че Г.М./26г./ управлява автомобила си с няколко наказателни постановления, чиито срок е изтекъл. Поради това униформените започнали да съставят акт съгласно Закона за движение по пътищата. За да осуети действията им, младият мъж подхвърлил банкнота от 10 лева върху багажника на служебното возило. Двамата шофьори са задържани в арестите на полицейските управления във Велинград и Панагюрище. Срещу тях се водят бързи полицейски производства.

София. Грабител, нападнал столичанка и отмъкнал дамската й чанта с пари, документи и мобилен телефон установиха и задържаха криминалисти от Първо РУМВР. Грабежът е извършен на 19 април привечер, на спирка на градския транспорт на ул. “Боян Магесник”. Задържаният В.И./25г./ е известен на полицията за кражби и грабежи. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. В.И. е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.

Кражба на оборота на магазин в ж.к. “Младост” разкриха криминалисти от Седмо РУМВР. На 13 май, около 19.30 часа, в обекта нахлул непознат, заплашил продавачката, принудил я да му предаде парите от касата – 150 лв. и изчезнал в неизвестна посока. В хода на работата по разследването криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали 31-годишния Е.Г. – известен на полицията за кражби и хулиганство. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава.

Вчера, към 8.20 часа, в Седмо РУМВР бил получен сигнал за скандал в подлеза при Окръжна болница. Разправията прераснала в сбиване с участието на трима. На мястото веднага е изпратен патрул, който задържал И.П./19г./ и К.И./21г./. Установено е, че И.П. е нанесъл прободна рана с нож в гърдите и ръката на 30-годишен столичанин, който е настанен в близката болница без опасност за живота. На И.П. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.

София област. За броени часове служители на РУ-Ихтиман установиха и задържаха извършители на кражба. В събота вечерта собственик на ферма в с. Борика съобщил, че от стаята за почивка на персонала изчезнала неголяма сума пари. Пред полицаите разказал, че край селото забелязал да се навъртат двама мъже, единият от които бивш негов работник. Пристигналите на място полицаи установили, че извършителите проникнали в помещението, след като разбили прозорец на сградата. Така недалеч от мястото те задържали ихтиманците В.В./22г./- криминално проявен за палеж, противозаконно отнемане на МПС и кражби, и Ю.Б./29г./- познат на органите на реда за кражби. Откраднатите пари – около 50 лв., 20 евро и 5 долара, са иззети. По случая се води досъдебно производство. В.В. и Ю.Б. са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Враца. Вчера в 14.20 часа полицейски екип извършил проверка на И.Н./20г./ от Вълчедръм и Д.П./26г./, две 15-годишни момчета и 13-годишна от Враца. В едно от непълнолетните момчета, което е познато на органите на реда с извършени от него кражби, полицаите открили седем найлонови пакетчета със суха тревиста маса, реагирала на канабис при направения полеви тест. Точното количество на иззетия наркотик е в процес на установяване. Момчето е задържано за срок от 24 часа, по случая е образувано дознание.

Благоевград. Полицаи от Сандански задържаха група крадци на кабели. На 21 май, към 3.00 часа, в районното управление бил получен сигнал извършване на изкопни работи в местността Друма - землище на с. Пирин. Незабавно на място бил изпратен полицейски екип. В района служителите установил А.А./33г./ от Петрич, който пазел докато останалите от групата разкопавали кабел, собственост на телекомуникационна компания. Крадците направили опит да избягат от полицаите, като захвърлили кирки, лопати, ножовки и 12 топа с намотан кабел. След кратко преследване в района на с.Пирин бил спрян лек автомобил, управляван от З.Х./30г./ от с. Баничан. С него пътували Ж.К./21г./ и 16-годишно момче. В колата били открити части от откраднати кабели. Четиримата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание.

Двама жители на Разлог, откраднали близо половин тон старо желязо, са задържани по горещи следи. Вчера бил подаден сигнал за изчезнали 340 кг метални отпадъци от района на промишлената зона на града и при проведените незабавни издирвателни действия полицаите установили извършителите - З.З. /23г./ и Р.С./28г./. На същата дата бил получен сигнал и за кражба на 150 кг метални предмети от района на пречиствателната станция край града. В хода на разследването полицаите изяснили, че престъплението е дело на единия от задържаните - Р.С., извършено с помощта на 15-годишен. Откраднатите метални профили са установени и върнати на собственика. По случая е образувано полицейско дознание.

Търговище. Рецидивист е задържан минути след извършен от него грабеж. Малко след полунощ той проникнал в дома на 90-годишна жителка на с. Светлен и като я заплашил, отнел със сила портмонето й с 20 лв. и купони за хляб. О.И. /39 г./ е задържан от криминалистите броени часове след престъплението. Той е многократно осъждан, последната му присъда е била през 2008 г. за извършен грабеж на възрастна жена в селото, която той изтърпял до края на 2009 г. О.И. е задържан на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Кюстендил. Полицаи задържаха 50-годишен софиянец за кражба от къща в с. Ваксево. Н.Б. проследил собственика на къща в махала Ковачки дол в селото, изчакал го да напусне имота си и влязъл през незаключената врата. От къщата той откраднал 2 велосипеда, моторен трион, водна помпа, бормашина, гаечни ключове и консерви. Служителите на реда установили, че три дни по-рано 50-годишния се бил настанил в необитаема къща в селото, в която преди години живеели негови познати. След като опознал района, той решил да се “обзаведе”. Една част от откраднатите вещи и храни укрил в дере, друга – в пътна чанта, която носел със себе си. Срещу Н.В. е образувано дознание.

ПТП. Около 20.53 часа вчера на тел. 112 бил получен сигнал, че на изхода на с. Трайково, обл. Монтана, лек автомобил "Хонда Акорд" е паднал в река Лом. От удара на място е загинал един от пътуващите в колата – 20-годишен мъж, а други двама били настанени в болницата в Лом без опасност за живота. Следите на правоспособният 19-годишен водач на автомобила се губят и екипи на полицията, пожарната, Гражданска защита, Спешна помощ и водолази на ГЗ претърсват района. Работи се и по версията, че момчето се е уплашило и е избягало от мястото на пътното произшествие.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket