четвъртък, 20 май 2010 г.

Криминална България - 20.05.2010 г. !

СДВР. Грабител на дамска чанта с 2000 ЩД, 600 евро, 40 лева, лични документи и мобилен телефон установиха и задържаха криминалисти от Първо РУМВР. Грабежът е извършен вечерта на 27 януари на алея в ж.к. “Яворов”, където 69-годишна жена била нападната от непознат, който я съборил на земята, отмъквайки чантата. В хода на разследването се включили и криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. Извършителят – 27-годишният З.К. е известен на МВР за кражби и грабежи. Наложена му е мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.
Грабеж на златен синджир разкриха криминалисти от Девето РУМВР. В края на април, във входа на блока, където живее, 53-годишна жена била нападната от непознат. Той със сила отскубнал от врата й златното бижу. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали 20-годишния Т.А., известен на полицията за кражби, а инкриминираната вещ е намерена и иззета. Материалите по случая са докладвани в СРП за образуване на досъдебно производство.
Извършителите на кражба на мотоциклет в ж.к. “Хаджи Димитър” са установени и задържани от служители на Пето РУМВР. Мотоциклетът “Априлиа Леонарди 150” е собственост на столичанка, живееща в квартала. Задържаните – 40-годишният И.Б. и 35-годишният М.Д. са криминално проявени. Откраднатото моторно превозно средство е издирено и иззето. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Два дни преди Гергьовден, от ферма за животни в кв. “Факултета” е извършена кражба на 10 агнета и 3 овци. При оперативно-издирвателните действия криминалисти от Трето РУМВР установили и задържали шестимата извършители – 20-годишният А.Р., 27-годишният Д.И., 25-годишният Ф.И., 18-годишният Б.Р. и двама непълнолетни/15 и 16г./, всичките от квартала. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Сливен. Криминалисти разкриха мъж, блудствал с 52-годишна. Съобщение за случилото се в парка „Сини камъни е получено в полицията в началото на май. Полицаите от сектор “Криминална полиция” при РУП - Сливен предприели издирване и установили и задържали извършителя - С.Д. /47г./ от Сливен, криминално проявения по чл.152 /изнасилване/ и чл.196 /кражба/ от НК. Изяснено е, че през периода 1986 – 2009г. той е изтърпял общо 18 г. лишаване от свобода за четири изнасилвания и кражби извършени. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража” и предстои налагането на постоянна. Работата за изясняване на цялостната му престъпна дейност продължава.
Около 15.30 часа вчера служители на сектор “Криминална полиция” от районното управление в града претърсили апартамент в кв.”Българка”. В хода на процесуално-следствените действия са иззети около 400 празни блистера и 1941 капсули от медикамента “Хюмекс грип”. От една от неговите съставките по термохимичен път се извлича ефедрин, който се използва за синтезиране на наркотичното вещество “пико”. По случая е задържан за 24 часа 23-годишният П.И. от.Сливен, който живее на адреса. За него е установено, че е доставил 10 кашона с по 500 опаковки от медикамента. Осем от кашоните П.И. успял да изхвърли в контейнер за смет. Медикаментът служи за лечение на грипни състояния и се продава свободно /без рецепта/ в аптечната мрежа /цена на опаковката около 60 лв./. Изяснено е, че задържаният е свързан с разкритата през миналата седмица от сливенските антимафиоти група от трима, занимавали се с производство и разпространение на наркотични вещества на територията на Сливен, Ямбол и Варна. Образувано е досъдебно производство.


Монтана. 51 грама канабис са иззети от четирима младежи. Вчера, около 20 часа, пред входа на конна база в Берковица полицаи спрели за проверка лек автомобил ,,Ровър 75", управляван от 20-годишния И.Н. от града. В колата пътували 23-годишният В.З. и 19-годишният Г.А. - от Берковица и 18-годишната Г.П. от Монтана. При претърсването на колата, под пластмасова решетка за чистачките е намерен найлонов плик със зелена маса с тегло 51,55 гр. При направения полеви тест зелената маса е реагирала на канабис. По случая в РУП-Берковица е образувано досъдебно производство по чл.354 а, ал.3 от НК и зелената маса е иззета. В РУП-Берковица са задържани за срок от 24 часа водачът - И.Н./23г./ и пътниците – В.З. и Г.А.


Хасково. 20-годишен младеж от Хасково, познат на полицейските служители, е задържан за притежаване и разпространяване на дрога. Вчера, в района на основно училище близо до градската градина, момчето е спряно за проверка. При личния му обиск криминалистите открили полиетиленово пликче със зелена листна маса, която при полеви наркотест реагирала на канабис. В хода на разследването, полицейските служители установили, че хасковлията е продал 2 пликчета с общо тегло 3 грама. Младежът е задържан до 24 часа по образуваното бързо производство.


Видин. Заявен в полицията вчера грабеж се оказа инсцениран, установиха видинските криминалисти. Около 11 часа 18-годишният видинчанин Ф.М. съобщил в районното управление, че бил ограбен. Пред служителите на реда младежът разказал, че на ул.”Хаджи Димитър”, близо до крайдунавския парк, бил нападнат от неизвестен, който му отнел 1640 лв. Парите били събрани от съучениците му за празнуването на абитуриентския им бал. От проведеното разследване е установено, че заявеният грабеж не се е случил - момчето признало, че е похарчило парите по заведения. Заведената по случая преписка ще бъде изпратена в Районна прокуратура-Видин.


Благоевград. Служители на сектор „Икономическа полиция-ОДМВР проведоха полицейска операция за контрол на акцизните стоки на територията на областта. В акцията участвали и антимафиоти и митнически представители. Проверени са 69 обекта, в които се продават и съхраняват акцизни стоки. Нарушения са констатирани в хотелски комплекс в Банско, където проверяващите открили в заведение 46 бутилки от различни марки алкохол с изтекъл бандерол и 15 бутилки - без бандерол. Нередовните спиртни напитки са иззети от представителите на митниците. Фирмата нарушител е санкционирана.
Полицаи откриха оранжерия за канабис в двора на петричанин. Вчера при проверка в имота на М.Г. полицаите се натъкнали на 5 кв. м. насаждения
канабис. По случая е образувано полицейско дознание.
Служители на “Икономическа полиция“ – РУМВР-Гоце Делчев проведоха полицейска операция за защита на интелектуалната и индустриална собственост. В хода на акцията са проверени търговски обекти, предлагали стоки без право да носят етикета на запазената марка. В товарен “Мерцедес”, управляван от С.С. от с.Леново, Пловдивско са открити 333 спортни артикула - друхи, обозначени със запазен търговски знак, а разрешително от носителя на правата не е представено. Стоката е иззета с протокол. По случая е образувано полицейско дознание.


Велико Търново. 24-годишен мъж от Горна Оряховица е задържан в Мездра, след като е извършил домова кражба в родния си град. На 14 май С.Я. извършил кражба на две дебитни карти и 60 лв. от жилище на ул. „Родопи” в Г. Оряховица. По-късно той е изтеглил от двете карти общо 1150 лв. След издирване извършителят С. Я. е установен в мездренското с.Дърманци, където се укривал. Вчера, със съдействието на служители от РУМВР – Мездра, той е задържан за 24 часа и е приведен в ареста в Горна Оряховица. Следствените действия по случая продължават. Част от вещите, обект на кражба са установени и иззети.
27-годишният Р. С. от Велико Търново е задържан в момент на извършване на кражба на меден проводник от керамичен завод в свищовското с.Овча Могила. Вчера около 18,40 часа охранителят на фирмата го видял докато се опитвал да краде, но при намесата му Р.С. побягнал, като изоставил режещите инструменти. За случая е уведомен ПУ в с.Овча
Могила и след бързата намеса на униформените, извършителят е задържан в района на завода, където се е опитал да се укрие. Щетите са в
процес на изясняване. Р.С. е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано
бързо полицейско производство.


Иззети цигари без бандерол. 100 кутии цигари от различни марки и без бандерол иззели вчера дупнишки полицаи. Проверката е извършена в района на гарата в града, а цигарите са открити в лек автомобил “Ситроен”. Срещу 50-годишния дупничанин, собственик на автомобила е образувано досъдебно производство в РУМВР – Дупница.
Също вчера, към 16.30 часа е извършена проверка на лека кола «Нисан» /бургаска регистрация/, паркирана в центъра на с.Славянци, от която са продавани цигари без акцизен стикер. Установено е, че продажбите са осъществявани от 35-годишния Й.Х. с.Славянци. При направената проверка в автомобила са намерени и иззети 2 стека цигари «Cooper», 2 стека и 5 кутии «Delight» и 3 стека «Royals». Работата по случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket