вторник, 13 април 2010 г.

Крими - 13.04.2010 г. !

Голямо количество контрабандни цигари иззеха полицаи в страната. В Пловдив при съвместна проверка на служители от ГДБОП, колегите им от областната дирекция и Агенция “Митници” вчера бяха иззети 155 стека цигари без бандерол. В апартамента на 38-годишния Щ.Т. в жк “Тракия” са открити други 70 стека “Ракел” и 77 стека “Табакус”. Същия ден, във фризьорски салон, стопанисван от 42-годишния А.Т. полицаите се натъкнали на стек “Табакус” и седем стека “Ракел”.

Полицаи от районното управление в Асеновград заловили на ул.”Александър Стамболийски” 36-годишната Ф.А., която продавала цигари от различни марки на обща стойност около 450 лева. При акция на плевенски полицаи са иззети 8660 къса цигари от 11 улични търговци на пазар в града. Цигарите са от марките Vigor, Range, MG, Viva slims, Marlboro, Gulfa, King Raquel, LM. Служители на ОДМВР-Хасково също попаднали на цигари без бандерол в дома на 61-годишен мъж. При претърсването били иззети 2400 кутии, които не били обозначени с акцизния знак и други 400 кутии, облепени със сръбски акцизен бандерол. В Монтана полицаи спрели за проверка лек автомобил “Рено Клио”. При последвалата проверка в багажника на колата те открили 250 кутии цигари без бандерол. Съставени са протоколи и са образувани досъдебни производства.


Хасково. 54-годишен димитровградчанин застрелял бабата и бащата на жена си, а после сложил край и на собствения си живот. Трагедията се разиграла снощи в Димитровград, а сигналът бил подаден от близки на семейството около 21.30 часа. Пристигналата на място оперативна група заварила окървавените тела на 75-годишен мъж, 92-годишна жена и на 54-годишния димитровградчанин. Според събраните до този момент доказателства, В.В., който работел като охранител, първо застрелял роднините на жена си, а после насочил спусъка на законно притежавания си “Макаров” към себе си. При извършения оглед е намерено предсмъртно писмо на мъжа, от текста на което става ясно, че той не можел да се примири с искания от съпругата му развод. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. Вчера, след получен сигнал, служители на сектор"БОП" при ОДМВР-Благоевград, РУМВР-Петрич и ГПУ-Петрич спрели за проверка Б.М./27г./ от с.Гега. Това станало близо до автобусна спирка. При извършения обиск те намерили в мъжа пакет, съдържащ 162 грама сух канабис марихуана. Последвала проверка в къщата му, от където били иззети електронна везна марка "Laica", двуцевна ловна пушка "Иж-43Е, 43 патрона -12 калибър, 4460 лева и 75 евро. Образувано е досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от НК.


Пазарджик. Двама дилъри на дрога са задържани при акция на криминалисти от РУМВР-Пазарджик. Вчера те изненадали 46-годишния С.С.- Сули от с. Звъничево в дома му, където заловили и авера му Д.Ч./22г./ – Църната. В една от стаите служителите открили хартиени пакетчета, съдържащи светлокафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин. Намерени са още консумативи и заготовки за разфасоване на наркотика. В хода на разследването били установени и няколко наркозависими, които купували дрога от двамата дилъри. С.С. и Д.Ч. са задържани в ареста на РУМВР-Пазарджик за срок от 24 часа. Образувано е дознине.


София. По сигнал за измама работили служители от сектор “Икономическа полиция” в Девето РУМВР. 38-годишен мъж се оплакал, че жена, която се представяла за служителка в районната администрация - “Люлин” му обещала да го уреди с общинско жилище и за услугата поискала 13 000 лева. След като получила парите изчезнала и се укрила. Икономическите полицаи установили, че измамата е дело на 36-годишната С.Д., неизвестна досега на органите на реда. Изяснило се, че тя не е служителка в администрацията на район “Люлин” и няма нищо общо с отдел “Жилищно настаняване”, каквито позиции демонстрирала пред измамения. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство срещу С.Д. за извършено престъпление по чл.209 от НК.


Извършител на грабеж е разкрит от служители на Пето РУМВР. Сигналът за престъпното деяние е получен в полицията на 12 март около 20.50 часа, когато 55-годишна била нападната на ул.”Тодорини кукли”. Грабителят й отнел чанта с лични документи, мобилен телефон и пари. След успешна оперативно-издирвателна работа криминалистите разкрили автора на престъплението – Н.Р. /23 г./, срещу когото е образувано досъдебно производство по чл.198 от НК. Част от вещите са намерени и иззети.


Монтана. Ломски полицаи заловиха група в момент на кражба на далекосъобщителен кабел на мобилен оператор. Снощи около 19 часа в землището на с.Мокреш, служители на Полицейски участък във Вълчедръм задържали четирима - С.П./33 г./, Б.Л./38 г./, Д.Б./17г./, и тримата от с.Мокреш и П.Л./19г/. от София при опит да отнемат далекосъобщителен кабел с дължина около 3 метра, собственост на мобилен оператор. Образувано е бързо производство.


Пловдив. Тийнейджър е заподозрян в палежа на прозорец в Дома за деца, лишени от родителски грижи в Асеновград. Установено е, че Л.А. /18 г./ от Садово е запалил ПВЦ дограмата. Младежът е известен на полицията и е задържан в ареста за 24 часа.
Мъж бе уличен в кражба на пари от магазин на ул.“Александър Батенберг” в града. Вчера управителят на търговския обект подал сигнал във Второ РУМВР, че от касата липсват 3 617 лева. При проведените оперативни действия било установено, че вероятният извършител на кражбата е П.П./22 г./ от Севлиево, работник в магазина. Младежът е известен на полицията.


ОДМВР-София. Вчера автопатрул спипал двама мъже, докато се опитвали да изнесат откраднатите метални тръби от района на болницата в Самоков. При обход на района патрулиращите полицаи забелязали двамата, които тъкмо се опитвали да прехвърлят чувал през оградата на старата сграда на инфекциозното отделение. По време на задържането станало ясно, че К.Д. /29г./ и В.В. /26г./ демонтирали тръбите с намерението да ги предадат в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Задържани са за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Други двама мъже пък направили опит да откраднат релси от ж.п. гара “Саранци”, но били изненадани от елинпелински полицаи. Снощи в местното РУМВР бил получен сигнал за кражба на железопътни релски в района на гарата. Пристигналият на място автопатрул заварил И.П./28 г./ от с. Чавдар с личния му автомобил “Опел Вектра”. В хода на разследването станало ясно, че заедно с М.Д. /35 г./ се опитали да откраднат от местната складова база три метални релси. Наблизо бил открит и камион, в който двамата имали намерение да натоварят откраднатото. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. При опит да пресече незаконно границата в землището на село Лозенградци, община Кирково, полицаи заловили Е.Б./28г./. По първоначални данни той е пребивавал в Гърция няколко дни, където влязъл официално и се е опитал да си потърси работи. След неуспеха на мисията си решил да се върне през зелената граница. По случая е образувано бързо производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket