неделя, 18 април 2010 г.

Крими - 16.04.2010 г. !

Над 2000 кутии цигари без бандерол са иззети при специализирани операции в страната. 157 стека без бандерол от различни марки са иззети тази сутрин в Кърджали от служители на териториалнота звено “Борба с организираната престъпност” и колегите им от ОДМВР- Кърджали. Автопатрул на РУ на МВР-Кърджали е подал знак за спиране на лек автомобил “Фолксваген” с водач М.С./32г./ около 6 часа в областния център. Шофьорът не се е подчинил на сигнала и продължил. Бил спрян минути по-късно от друг патрул на районното управление. При извършената проверка са открити цигарите без бандерол. Автомобилът е запечатан и се намира в митническото бюро в Кърджали. Предстои да бъде извършен оглед. Изяснява се произходът на стоката. В Харманли, в жилище, собственост на 43-годишния С.А. са конфискувани други 490 кутии цигари без акцизен бандерол. Плевенски полицаи иззеха 82 кутии от улични търговци на пазар в града. Нередовната стока е иззета от 42-годишна жени и от трима мъже - на 49 години, на 24 години и на 33 години от село Буковлък. Цигарите са иззети с протокол, по случаите са образувани досъдебни производства.


София. Въоръжен грабител бе задържан снощи минути след получения сигнал за престъплението. Към 20.50 часа на тел.166 се обадил 32-годишен продавач в търговски обект за хранителни стоки на ул.”Козлодуй”. Съобщил, че току що непознат нахълтал в магазина, заплашил го с пистолет и му отнел дневния оборот, след което избягал в неизвестна посока. Дежурният екип на Второ РУМВР реагирал незабавно. Полицейски патрули се насочили към мястото на инцидента и блокирали района. След броени минути, на кръстовището на ул.”Козлодуй” и бул.”Мария Луиза”, бил задържан 30-годишният извършител на грабежа А.Е., криминално проявен и осъждан. От него е иззет 9-милиметров газов пистолет, както и отнетите от магазина 970 лева. Образувано е досъдебно производство и материалите по случая са предадени на Софийска районна прокуратура.


Двама криминално проявени, ограбвали златни обеци от жени, са разкрити и арестувани след активна оперативно-издирвателна работа на криминалисти от Трето РУМВР. М.Л. /29 г./ и Г.Д. /30 г./, осъждан, набелязвали жертвите си в трамвай по линия № 12 – обикновено жени с масивни златни обеци. Имали разработена схема на действие - когато мотрисата наближи спирката /най-често на бул.”Габрово” или на кръстовището на булевардите “К.Величков” и “Т.Александров”/, те се втурвали към нищо неподозиращата жертва и рязко дръпвали накита от ухото й. Щом вратите се отворели, бързо слизали и изчезвали сред хората. До момента са документирани четири случая по жалби на потърпевши, работата продължава. Двамата грабители са задържани под стража за 72 часа.


Кърджали. Измамник е успял да измъкне 1400 лв. от 66-годишна жена от Кърджали днес. В дома на потърпевшата в кв.”Възрожденци” позвънил мъж, представил се за пратеник на сина и снахата и поискал 6000 лв. Мошеникът разказал, че близките на жената са приети по спешност в болница с диагноза „свински грип” и бързо трябва да бъде доставено лекарство от Испания. Обработката продължила с информацията, че пациентите са много зле и затова не могат да се обадят лично. Притеснената жена предала парите, които имал в наличност в дома си. Още 9 граждани са се обадили в полицията да съобщят, че са били атакувани по телефона с версията за болни близки от свински грип и искане на различни суми. Полицията призовава хората да не се доверяват на такива сценарии и да не предават пари на непознати.


Плевен. Полицаи от Гулянци са заловили четиричленна престъпна група в момент на кражба на 30 метра захранващ проводник от помпена станция. Извършителите / на 26, 29, 20 и 19 г./ са засечени на 15 април малко след полунощ в землището на село Загражден. Проверка изяснила, че четиримата имат богати криминални досиета. 26-годишният е натрупал 29 заявителски материала, 12 криминалистически регистрации и 11 присъди, 29-годишният - 19 заявителски материала, пет регистрации и три присъди. 19-годишният е със седем заявителски материала, пет регистрации и една присъда. 20-годишният им помагач има четири заявителски материала, три регистрации и три присъди. Мъжете са от Гуланци. По случая е уведомена прокуратурата. За престъпление по чл. 195 /1/, т.4 във връзка с чл. 18/1/ и чл.20/2/ от НК работата продължава разследващ полицай.


Пловдив. Двама пловдивчани са заловени в момент на кражба вчера. Около 14.30 часа в района на “Локомотивно депо” в града служители на Първо РУ задържали В.В. /31г./ и Г.Г./28г./. Мъжете току що били изнесли от склада на депото 200-килограмово локомотивно колело и се канели да го натоварят в паркиран наблизо микробус. Те са задържани в ареста за 24-часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Пиян мъж е задържан при опит да подкупи полицаи в Пловдив. Около 22.00 часа в Пето РУМВР бил получен сигнал за възникнал междусъседски скандал в жк “Тракия”. Пристигналите на място униформени служители установили, че виновен за кавгата е Д.А. /35 г./. Той бил във видимо нетрезво състояние. Мъжът започнал да обижда полицаите, после им хвърлил 55 лева, за да си тръгнат. Д.А. е бил задържан в ареста на Пето РУ за 24 часа.
Дете беше намерено удавено в село Долнослав вчера. Около 19.30 часа Г.Д. /34 г./ открила трупа на 4-годишната си дъщеря в басейн за гасене на вар в бившия “Варовъзел”. Причините за смъртта на детето се изясняват.


Кърджали. За нанесен побой на съпругата си снощи в 21,30 часа в РУ на МВР-Кърджали е задържан Д.Х./36г./. Около 20.00 часа той предизвикал семеен скандал и нанесъл удари на жена си пред децата. Мъжът е имал съдебна забрана да упражнява насилие над съпругата си.


Хасково. 43-годишен мъж е задържан за сводничество. Операцията на криминалисти от ОДМВР-Хасково е реализирана вчера около 16 часа. Те имали информация, че хасковлията държал насила в апартамент 20-годишна девойка и я принуждавал да проституира в околностите на града. При опит да бъде задържан, И.А. оказал съпротива и направил опит да избяга. Това наложило полицаите да произведат четири изстрела във въздуха. 43-годишният мъж е криминално проявен и осъждан. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.


Велико Търново. Трима мъже са задържани за палеж на дискотека в с. Първомайци. Установено е, че те планирали действията си и целта им била да получат застраховка за опожарения обект. Инцидентът стана на 12 април около 3 часа. Тогава изгоря цялото оборудване на дискотеката. След проведени комплексни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на палежа - С.С./29 г./ от София, С.Т./19г./ от с. Първомайци и В.Х. /33г./ от Г.Оряховица. Събраните доказателства сочат, като тартор на групата е В.Х., който ползвал помещението под наем и застраховал имуществото си. Тримата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура- Г. Оряховица. Работата по случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket