вторник, 6 април 2010 г.

Крими - 06.04.2010 г. !

Велико Търново. Тежка катастрофа, станала тази сутрин около 9.35 часа на пътя Русе – Велико Търново, отне живота на двама полицаи. Патрулната “Лада Нива”, отзовала се на сигнал за кражба, се движела в посока Русе с включени светлинен и звуков сигнал. На изхода от с. Самоводене служебният автомобил се ударил челно в насрещно движеща се линейка на Свищовската болница. На място са загинали двамата полицаи, служители от полицейското управление в участъка в с.Ресен. Пътувалата в линейката лекарка е откарана във Великотърновската болница със счупен крак. В същото лечебно заведение е откарана и възрастната жена, която катастрофиралата линейка е транспортирала.

Благоевград. Днес, около 3 часа, полицаи от Второ РУМВР задържали Б.И./64г./ от с. Бистрица, община Благоевград, за извършено от него тежко престъпление. При задържането му мъжът бил във видимо нетрезво състояние. От извършените до момента процесуално-следствени действия е установено, че след употреба на голямо количество алкохол, Б.И. е нанесъл множество удари с тъп дървен и остър железен предмет на 57-годишен мъж от същото село, който е починал. По случая е образувано досъдебно производство.


Пазарджик. Пещерски полицаи заловиха млад мъж с наркотици. В събота преди обед криминалистите засекли 25-годишния М.Т. от Пещера и при направения обиск, открили у него 41 хартиени пакетчета, тип писмо, с прахообразно вещество, реагирало положително при теста на хероин. М.Т. е задържан в ареста за срок от 24 часа. Срещу него се води дознание.
Панагюрският съд наложи глоба на младеж за хулиганска проява. На Разпети петък на кръстовище в Панагюрище възникнал скандал, предизвикан от 19-годишния П.К., който се сбил с 18-годишен свой съгражданин. Инцидентът наложил намесата на служители от местното полицейско управление. П.К. бил задържан в ареста за срок от 24 часа, като му е съставен и акт по Указа за борба с дребното хулиганство. В свое заседание Районният съд в средногорския град го признал за виновен и му наложил глоба в размер на 200 лева.


Пловдив. Баща и син са задържани, след като набили таксиметров шофьор в с.Маноле вчера. Около 14.30 часа в центъра на селото двама непознати препречили с лек автомобил “Фолксваген Голф” пътя на такси “Шевролет Авео”, управляван от 30-годишен пловдивчанин, в което пътувал и клиент. От “Фолксваген”-а слезли двама мъже, които държали в ръцете си ножове, дървен и метален пръти. Водачът на таксиметровия автомобил също излязъл от колата си, за да разбере защо го спират. Тогава двамата го нападнали, започнали да го бият с коловете и го намушкали с нож в крака. Пострадалият успял да се отскубне от биячите и да уведоми полицията за случилото се. Междувременно двамата мъже избягали с колата си. Пострадалият бил откаран в болница с прободна рана в лявото бедро, порезна и охлузни рани по гърба. След оказаната му медицинска помощ е изписан за домашно лечение. Пред полицаите той е казал, че след побоя е установил липсата на 1000 лева, които били в джоба му. При бързите еративни действия служителите от РУ-Труд установили двамата мъже, заподозрени в побоя – А.П./35г./ и Т.П./65г./ от с.Маноле. Те са задържани в ареста за 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава.


Сливен. Полицаи установиха и задържаха 21-годишния Г.С. от Нова Загора за извършен от него грабеж. На 28 март в ж.к. ”Тракия” в града след употреба на физическа сила той отнел дамска чанта с мобилен телефон, лични документи и пари в брой от 62-годишна. Откраднатите вещи са върнати на пострадалата. На Г.С. е наложена мярка за неотклонение “дмашен арест”. Образувано е досъдебно производство.
На 4 април в 19.11. часа на тел. 112 в ОДМВР – Сливен е съобщено за поставено взривно устройство в сградата на дирекцията. При проверката взрив не е открит, а при оперативно-издирвателни действия служителите на реда заловили автора на злоумишленото обаждане - криминално проявения Н.Ф./53г./ от Сливен. Открит и иззет е мобилният телефон, от който той отправил заплахата. Н.Ф. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Видин. На 2 април, около 11.35 часа, в района на ТЕЦ-Видин полицейски служители извършили проверка на микробус “Форд Транзит” с монтанска регистрация, управляван от В.Б./45г./ от Монтана. В превозното средство пътувала и 49-годишна жена от същия град. При проверката в двигателния отсек и кора в задния панел полицаите открили 60 стека цигари от различни марки без български акцизен бандерол. За вземане на отношение по компетентност са уведомени служители на видинската митница.
Видинският районен съд наложи административно наказание “задържане в поделенията на МВР” за срок от пет денонощия на видинчанина Ц.П./23г./. Наказанието е наложено по Указа за борба с дребното хулиганство за това, че на 5 април около 03.00 часа на ул. ”Търговска” в областния град младият мъж без причина нападнал с желязна тръба, заплашил и отправил обидни думи и ругатни към граждани.


Стара Загора. На 5 април служители от Районно управление в Стара Загора установили извършителите на кражба на отпадно желязо, собственост на частна фирма, отнето от обект в домостроителния комбинат в местността “Голеш”. Тримата старозагорци - Т.Т./35г./, В.М./32г./ и А.И./43г./, били задържани докато предавали метала в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в областния град. По първоначални данни отпадното желязо е около 900 кг. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Служители на сектор “Икономическа полиция” и “Охранителна полиция” при ОДМВР – Стара Загора задържаха по време на полицейска операция И.И./64г./. Той е заловен в частен дом на ул. “Кольо Ганчев” докато продавал цигари без бандерол. При последвалото претърсване са намерени и иззети 1460 кутии с цигари от различни марки, без бандеролен знак на Министерство на финансите. На И.И. е повдигнато обвинение по чл.234, ал.1 от НК.


ПТП-Пловдив. Мъж загина, а други трима получиха изгаряния при тежка катастрофа, станала тази сутрин на автомагистрала “Тракия” край Пловдив. Около 7 часа на 111-и километър лек автомобил “Мицубиши” навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в “Тойота”. След удара “Тойота”-та се запалила и трима от пътниците в нея са получили изгаряния. Пострадалите са откарани в болница в Пловдив. Водачът на другата кола е загинал на място. Експертна група работи по случая.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket