вторник, 27 април 2010 г.

Крими - 24.04.2010 г. !

Цигари без бандерол иззеха полицаи в страната при специализирани операции. ГДГП. 3 456 кутии цигари са иззели гранични полицаи на ГПУ- Русе. Вчера в 12.30 часа след получен сигнал за съхранение на цигари без акцизен бандерол, в района на местността “Касева чешма” в Русе бил спрян лек автомобил “Опел Астра”, управляван от Г.Г./48г./. При извършената проверка на колата и складовите помещения на ул.”Борисова”, собственост на мъжа, били открити и иззети 3456 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. Уведомена е районната прокуратура в Русе.


Бургас. 1781 са иззетите кутии цигари от бургаските полицаи. В Айтос са проверени 13 търговски обекта, борси и пазари извършващи търговия с акцизни стоки. В хода на акцията, при проверка на търговски обект за продажба на перилни препарати, с управител А.Е. (30) са установени 25 кутии цигари без акцизен бандерол, а в магазин за хранителни стоки са намерени и иззети 5 литра домашно произведен алкохол в бутилки с различен грамаж – предназначени за продажба. В Карнобат са проверени 21 търговски обекта за продажба на тютюневи изделия. По време на акцията, в 29-годишната Я.Б., зареждаща търговски обект бул.“България”, са иззети 48 стека цигари “Виктори”, “Карелия”, “LM”, “Мурати” и “Ева”, без акцизен бандерол. Вчера на път ІІ-53 /Средец – Ямбол/ в землището на с.Загорци бил спрян лек автомобил “Форд Транзит”, управляван от Г.С. /42г./ от Ямбол. Там органите на реда открили и иззели 1150 кутии цигари “Кинг” и “Мерилин слимс”, с акцизен бандерол от 2009 г. В Приморско при проверка на лек автомобил били иззети 126 кутии цигари “Walton” без акцизен бандерол.


Плевен. Вчера служители от Второ РУМВР са извършили проверки на улични търговци на пазар в града. Установило се, че седем жени на възраст от 29 до 51 години, 47-годишен мъж и непълнолетен извършват нелегална търговия с цигари без бандерол. Полицаите са иззели от тях 82 кутии с цигари от марките "Viva slims"; "Raquel" и "Gold classic”. Групата е от село Буковлък. На щанд на градския пазар в Червен бряг е засечен 29-годишен търговец от Червен бряг с 4 кутии цигари без бандерол, 134 къса цигари и два плика с насипен тютюн с тегло 400 грама.
В Пловдив от търговски обект в село Тополово служители от РУМВР-Асеновград иззели 187 кутии с цигари от различна марка. Съставени протоколи и са образувани досъдебни производства.


Бургас. Служители на РУМВР- Карнобат задържали Ю.Л./19г./ и И.Х./22г./ от с. Драгово, които в съучастие с М.Я./18г./ са извършили множество кражби на територията на общината. При проведените оперативно-издирвателни действия е документирана съпричастността им към четири кражби, извършени от декември миналата година до настоящия момент. Предмет на посегателство били бензинов агрегат, акумулатори от трактор, електрожен “Кра Кра”. Ю.Л. и И.Х. са задържани за 24 часа. Двамата са извършители и на кражби на три акумулатора и две гуми с джантите от леки автомобили на територията на Айтос. Част от вещите, предмет на престъпленията са намерени и иззети. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава.


Снощи около 18.20 часа в бургаския комплекс “Славейков” полицейски екип извършил проверка на две 17-годишни момчета. В едното от тях са намерени и иззети две полиетиленови пликчета с около 3 грама суха растителна маса, реагирала на канабис. Младежът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Стара Загора. Снощи в 21.10 часа при специализирана полицейска операция на РУМВР - Раднево била извършена проверка лек автомобил “Хюндай”. В управляващия автомобила Х.К./29г./ от Раднево са иззети около 10 грама суха растителна маса, примесена със семена и половин хапче с неустановен произход. При направения полеви наркотест растителната маса е реагирала на канабис. Х.К. е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.


Плевен. С хероин е задържан 25-годишен мъж от село Божурица. Вчера при извършена полицейска проверка на ул.”Георги Бенковски” мъжът изхвърлил на земята пакетче с 9 дози хероин. Установило се, че 25-годишният е с две присъди за грабежи и с полицейски регистрации за притежаване на наркотици. Задържан е за 72-часа и е приведен в следствения арест. Предстоят експертизи на иззетия наркотик. За престъпление по чл. 354 “а”, ал.3, т.1 от НК е образувано досъдебно производство и работата продължава.


На 23 април на второстепенен път между селата Милковица и Муселиево полицаи спрели за проверка лек автомобил “ВАЗ”, управляван от 38-годишен мъж от Гулянци. В колата пътували още трима мъже - на 21, 23 и 33-годишни. В багажника на автомобила били открити чувала с медни проводници. За изясняване на случая мъжете са доведени в РУМВР Никопол. Установило се, че намерените кабели са обект на кражба от фирма в село Муселиево. Изяснило се, че извършителят на престъплението е шофьорът на лекия автомобил. Той е осъждан. За престъпление по чл.194, ал.1 от НК по случая е образувана полицейска проверка.


Пловдив. Трима мъже бяха уличени в грабеж, извършен в Пловдив миналата година. Тогава Р.В./22 г./, Г.А./20 г./ и М.С./ 20 г./ нападнали на улицата 24-годишен пловдивчанин, набили го и му отнели 50 лева и лични документи. Тримата нападатели са известни на полицията, а двама от тях са и осъждани. Р.В. е задържан в ареста на Второ РУМВР за 24 часа.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket