вторник, 27 април 2010 г.

Крими - 26.04.2010 г. !



София. Грабеж от денонощно заведение за бързо хранене разкриха криминалисти от Второ РУМВР. На 11 април около 4 часа сутринта в заведението влезли двама непознати, повалили на земята продавачката и отмъкнали метално чекмедже с оборота от 170 лева и мобилния телефон на жената. В оперативно-издирвателната работа се включили и криминалисти от Първо РУМВР и сектор “Грабежи” при СДВР. Двамата грабители – Н.Р./23г./, известен на полицията за кражби и грабежи, и 17-годишен младеж, са установени и задържани. На Н.Р. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.


При рутинна полицейска проверка в столичния квартал “Дианабад” служители от Първо РУМВР задържали 21-годишния М.У., в когото са открити 30 пликчета с марихуана, и 24-годишния Л.Л. с пакетче кокаин. Двамата са от Габрово и са известни на полицията за притежание на наркотици. При обиска в апартамента, нает от М.У., са открити още 8 топчета с марихуана и 2 бучки амфетамин. Марихуаната е с общо тегло 35.72 грама, амфетамините – 0.91 грама, а кокаина – 0.38 грама. На М.У. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа, а на Л.Л. “парична гаранция” в размер на 300 лева.


София-област. Няколко кражби на електрически и телефонни кабели разкриха полицаи от Пирдоп, Самоков и Костинброд през почивните дни. Срещу 11 извършители се водят досъдебни производства. Четирима от тях били заловени от служители на РУМВР-Пирдоп, докато горели електрически.проводници на сметище в с. Челопеч. Преди това Х.Г./31г./, Н.И./25г./, М.М./27г./ и А.С./23г./ разбили входната врата на сградата на ж.п. гарата в селото и откраднали оттам проводниците. Вчера преди обяд бдителен гражданин сигнализирал в РУМВР-Костинброд за съмнителни непознати, които се навъртали в трафопост на енергоснабдяване в двора на хибриден център “Раниславци”. Изпратеният на място автопатрул задържал Д.К./55г./, който се придвижвал с “Рено Еспас”. Заловеният признал, че бил с още двама авери, които избягали в гората. След преследване в района на с.Цръклевци, полицаите задържали столичанина Д.Б./34г./ и А.М./21г./ от с. Радомирци, криминално проявени. В колата били открити отрязаните от трафопоста електрически кабели. Тримата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. В събота около обяд, след проверка в землището на с. Радуил, били задържани четирима мъже, които успели да изкопаят и нарежат телефонен кабел, собственост на телекомуникационна компания. Авторите на кражбата са С.М./21г./, И.К./45г./, У.К./28г./ и М.К. от с. Дагоново, община Белица. Полицейски екип извършил оглед, иззети са веществени доказателства. Води се досъдебно производство.


Кюстендил. 41 предмета с културно историческа стойност са открили вчера кюстендилски полицаи. Те извършили проверка на автомобил “Ситроен Берлинго”, управляван от А.А./41г./ в района на с.Коняво, в който открили 36 старинни монети и накити с историческа стойност. Предстои да бъдат назначени експертизи за установяване на археологическите обекти, от които са “добити” артефактите, както и установяване на историческата информация, която носят. Образувано е досъдебно производство. /снимки/

Краден автомобил “Ауди” са установили дупнишки полицаи. Проверката била извършена снощи в кв.“Байкал”. Автомобилът бил управляван от 40-годишния софиянец Н.Е.. Полицаите установили, че регистрационните табели на колата били на друг автомобил. При последвала допълнителна проверка станало ясно, че колата е собственост на столичанка и се издирва от ОДМВР – Пловдив. Водачът и автомобилът са задържани в РУМВР–Дупница. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. При проведена специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението на територията на Петрич и Сандански, антимафиоти за иззели 18.79 грама марихуана и 6,8 грама кокаин. На 24 януари на входа на Сандански бил спрян за проверка лек автомобил “Ауди”, управляван от 30-годишния Л.Д. В жабката на колата му бил открит пакет с марихуаната. В Петрич около 23 часа същия ден при проверка на лек автомобил “Фолксваген” полицаите открили осем пакетчета кокаин. Водачът – А.Т. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувани са полицейски дознания.


Цигари без банедрол са иззети от полицаи при специализирани полицейски операция в страната. В Плевен е образувано досъдебно производство срещу четирима жители на с. Буковлък. В тримата мъже на възраст от 14 до 45 години и 42-годишна жена, които извършвали нелегална търговия с цигари без бандерол, били открити 121 кутии от марките "Raquel", "Raquel slims” и "Gold classic”. Предстоят експертизи на нередовната стока и са съставени протоколи за доброволното й предаване. Пещерски полицаи също се натъкнали на цигари без бандерол. Част от нелегалната стока била разпространявана в магазин за хранителни стоки в с.Нова махала, собственост на Е.Е./49г./. При проверките в с. Фотиново в кафене, собственост на Р.Ш./43г./, служителите открили други 314 кутии с цигари от различни марки без бандерол. В дома на Р.Ш. те намерили още 60 кутии от акцизната тока. Всички цигари са иззети, а срещу притежателите им са образувани полицейски производства. В ранните часове днес на бул. “Г.Димитров” в Чирпан полицейски екип на РУ “Полиция” спрял за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”, шофиран от Ж.Р. /36г./ В колата те намерили 1000 кутии цигари "Vigor" и 500 кутии "Slims" без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Чирпан.


Стара Загора. В петък около 17.00 ч. в РУ “Полиция” – Гълъбово бил получен сигнал от служителка на бензиностанция в с. Главан, че час по-рано двама непознати – мъж и жена, поискали да им “развали” осем банкноти с номинал 100 лв. Докато разменяла парите, служителката забелязала, че непознатите неколкократно променяли номиналите на исканите от тях банкноти – по 20, 10, 5 и 2 лв.. После двамата й благодарили, качили се в колата и потеглили. Едва по-късно услужливата жена установила, че след “размяната” й липсват 280 лв. Със случая се заели криминалисти на районното управление. Скоро те научили, че извършителите се придвижвали с лек автомобил “Хюндай Аскент” с великотърновска регистрация. В хода на предприетите заградителни действия те засекли колата на около 200 м от бензиностанцията, а при проверката установила самоличността на двамата - 34-годишната Е.Н. от с.Върбовка, общ.Павликени и М.С. /44г./ от Габрово. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.


Служители на РУ “Полиция” – Казанлък работили по сигнал за неправомерно източване на минерална вода в спортен комплекс в Павел баня, получен към 9.10 часа на 24 април. В хода на проверката те установили, че в обекта, управляван от Т.Г. /46г./ от Павел баня, е изградена циментова шахта с електрическа помпа, която и в този момент работела. Близо до нея имало втора циментова шахта. Там смесителна помпа пълнела басейна с минерална вода, с температура 60 градуса. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket