четвъртък, 8 април 2010 г.

Крими - 07.04.2010 г. !

СДВР. Преди три дни в Девето РУМВР е получен сигнал, че неизвестни извършват кражба от склад на фирма за млечни продукти в Северната индустриална зона на София. Изпратените на място полицейски патрули заградили района и задържали шестима криминално проявени. Те били изкъртили метална решетка и прозорец, след което отнели две косачки за трева. На двамата са повдигнати обвинения за престъпление по чл.195 от НК и са задържани под стража за 72 часа.
В първия ден от великденските празници 21-годишен станал жертва на грабеж, за което подал жалба в Осмо РУМВР. Към 23 часа младежът пътувал в тролей по линия 4, когато на последната спирка бил нападнат от непознати. Те го привели в безпомощно състояние и му отнели мобилния телефон и пари. След бързи оперативно-издирвателни действия криминалистите разкрили, че престъплението е дело на 19-годишния Л.М.- осъждан и още двама непълнолетни, известни на органите на реда. На Л.М. е повдигнато обвинение по чл.198 от НК и е задържан под стража за срок до 72 часа, а другите двама след разпит са предадени на родителите.


Пловдив. В Шесто РУ вчера е образувано досъдебно производство срещу 38-годишната Г.Д. и съпруга й О.Б./45г./ от Пловдив, които са заподозрени в склоняване към проституция. Ден преди това в районното управление е получен сигнал от Г.Д., че 15-годишната й дъщеря от няколко дни не се е прибирала вкъщи. Полицаите открили момичето в жилището на 19-годишния й приятел в Пловдив и установили, че от две години родителите й я принуждавали да проституира. Това бил и поводът девойката да избяга от дома си. Майката и бащата са задържани в следствения арест за 72 часа, а 15-годишното момиче е отведено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица.


Видин. Към 0.20 часа днес на обходния път на Видин полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил “Киа Сепиа”, управляван от видинчанина М.Ц./39г./. За да предотврати теста за алкохол на водача, пътуващият в колата Д.Г./37г./ от с.Слана бара предложил на пътния полицай 10 лева. След отказа на служителя на реда да приеме парите, Д.Г. оставил банкнотата на предната лява седалка на патрулната кола. 37-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Шофьорът отказал да бъде тестван с дрегер, издаден му е талон за медицинско изследване на кръвна проба и му е съставен акт по ЗДвП. По случая работи РУМВР-Видин, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.304, ал.1 от НК.


Стара Загора. 77-годишна от казанлъшкото с. Крън съобщила вчера в местното РУ, че предния ден около 10 часа в дома й дошъл 17-годишен от с. Кънчево. Младежът й поискал 100 лв., заплашвайки нея и съпруга й с физическа саморазправа, ако не получи парите в най-кратък срок. При оперативно-издирвателната работа изнудвачът е установен и задържан за 24 часа в Районно управление на МВР Казанлък. Работата по случая продължава.
41-годишен служител на бензиностанция в с.Найденово съобщил вчера към 11 часа в РУМВР-Чирпа, че докато зареждал гориво на лека кола «Опел «Вектра» /старозагорска регистрация/, е получил банкнота от 50 лв., а после установил, че е неистинска. По-късно посоченият автомобил е засечен и спрян. Управлявал го 22-годишният Я.Н. от Стара Загора, а с него са се придвижвали В.Р./20г./ и Р.С./19г./, и двамата от Стара Загора. Младежите са доведени в Районно управление на МВР Чирпан, като Я.Н. е предал доброволно 13 неистински банкноти с номинал 50 лв. Работата за изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.


Бургас. Вчера в полунощ в Четвърто РУМВР-Бургас мъж съобщил, че е отвлечен от непознати и в момента се укрива в блок в ж.к. «Меден Рудник». По думите на мъжа, похитителите му били пред блока. Изпратеният на място автопатрул установил, че обадилият се в полицията мъж е 32-годишен карнобатлия, според който предния ден около 22.30 часа бил отвлечен от с.Равадиново от непознати, които го изнудвали да им плати 5 000 лв. Карнобатлията им казал, че в в к-с «Меден Рудник» има приятел, от който може да вземе парите. Така успял да се отскубне от тях и да съобщи на полицията за отвличането. Служителите на реда установили извършителите и задържали единия - Р.Ч./27г./ от Бургас. Другите успели да изчезнат, като при бягството им на земята е изхвърлен нож. Опо-късно са изяснени и другите участници в похищението – бургазлиите А.Ф./26г./, Д.Д./25г./.Спрямо Р.Ч. е повдигнато обвинение по чл. 142 от НК, като му е взета мярка за неотклонение «задържане под стража» за 72 часа. Спрямо А.Ф. и Д.Д. прдстои да бъде взето отношение от Бургаска окръжна прокуратура. Работата за изясняване на случая продължават служители от Четвърто Районно управление на МВР Бургас.


ОДМВР-София. Крадци на кабел бяха спипани на място от служители на ПУ-Боровец. Семейството – мъж и жена от Самоков за втори път извършвали кражба на телефонен кабел от същото място. По случая се води бързо полицейско производство. Снощи криминалистите правели обход в местността “Асанова ливада”, откъдето преди шест дни била извършена кражба на телефонен кабел. Докато вървели по туристическата пътека, служителите забелязали мъж и жена, които изведнъж побягнали и захвърлили тръба, пълна с нарязан кабел. След кратко преследване крадците били задържани. Откраднатият кабел бил иззет, както и кирката, която двамата ползвали. В хода на разследването мъжът и жената признали и предишната кражба. Тогава те предали откраднатия кабел в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Самоков за 76 лв. К.П. /33г./ и Г.М. /29 г./ били задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води бързо полицейско производство.Мъжът е известен на полицията за кражба.
Четирима крадци на арматурно желязо бяха задържани от ихтимански полицаи след кратко преследване в района на с. Любница. Вчера, около 17 часа в местното РУ позвънил възмутен гражданин, който съобщил, че крадци рушат сграда, собственост на частна фирма. В момента собствениците започнали ремонт на бившето училище. След бързата реакция на полицията авторите на престъплението били задържани. Четиримата мъже успели да натоварят нарязаното арматурно желязо в автомобил “Опел Астра” със софийска регистрация. Извършен е оглед на колата. Иззети са около 120 кг желязо. Д.М. /47 г./, Г.М. /21 г./, Р.М. /22 г./ и М.Д. /30 г./ били задържани в РУ-Ихтиман за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.
Криминалисти от РУ-Ихтиман и техни колеги от Транспортна полиция работят за установяване на извършителите на кражба на метални траверси от ж.п. участък Вакарел. След получения в полицията сигнал служителите предприели проверки в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. В един от обектите полицаите открили близо 500 кг нарязани на парчета метални траверси. В момента служителите издирват шофьора на автомобила, който предал откраднатото. По случая се води досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket