петък, 23 април 2010 г.

Крими - 23.04.2010 г. !

СДВР. Криминалисти от Осмо РУМВР разкрили извършителите на въоръжен грабеж. На 13 април жител на с.Железница подал жалба, в която описал как двама маскирани и въоръжени с пистолет нахълтали в жилището му, нанесли му побой и го привели в безпомощно състояние. Единият грабнал кухненски нож, с който го заплашил. След това отнели цифров фотоапарат и избягали. След проведени оперативно издирвателни действия служителите от полицейски участък-Панчарево установили извършителите – двама непълнолетни на 17 и 15 години. При претърсване в домовете им са открити и иззети веществени доказателства, сред които и отнетите вещи. Двамата са задържани под стража за 72 часа.
За кражба на 15 метални тръби от оградата на имот в Банкя сигнализирал в Девето РУМВР 30-годишният собственик. Служителите на реда в местния участък разкрили, че автор на деянието е 28-годишният К.С. от Банкя. Отнетите метални изделия са намерени в пункт за вторични суровини и иззети с протокол. Материалите по случая ще бъдат докладвани в СРП с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.194 от НК.


Хасково. Близо 7 кг изсушена листна маса иззеха служители на ОДМВР-Хасково. Вчера на пътя между димитровградските села Горски извор и Ябълково, служители на РУ-Димитровград и сектор “Криминална полицаия” проверили лек автомобил “Опел Фронтера”, шофиран от 32-годишен жител на с.Ябълково. Под предната дясна седалка полицаите открили и иззели полиетиленов плик с 50 гр листна маса. Последвало претърсване в дома на шофьора, където органите на реда открили още 6, 422 кг от същото вещество, разпределено в торби. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис. Образувано е досъдебно производство.


Видин. Задържани са четирима, пуснали в обращение фалшиви банкноти. В сряда, в с.Винарово, община Ново село, непозната двойка ходела от къща на къща. Мъжът и жената купували от различни стопани вино и плащали с подправени банкноти от 50 лв. Потърпевши са трима жители на селото. По случая с протоколи за доброволно предаване са иззети 5 банкноти с номинал от 50 лв. и са заведени 3 преписки по чл.244 ал.1 от НК. На другия ден са заведени още 2 преписки по горния текст от НК. При издирването полицаите установили извършителите - Й.М./47г./, Д.Л.25г./, Е.Д./25г./ и В.Ф./42г./, и четиримата криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство, към което са приложени преписките за пускане в обръщение на подправени парични знаци.


Пловдив. Иманяр бе заловен в момент на теренни проучвания вчера в землището на с.Михилци. Около 13.30 часа полицаи от РУ-Хисаря задържали при изкопни работи в местността “Герена” Г.Н./27г./ от Ведраре. В този район има стар римски път и паметник на културата “Пътна станция”. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа. От него е иззет детектор за метал.
Полицията издирва крадци, отнели метален шкаф с пари в Пловдив. Вчера през нощта от магазин за хранителни стоки на ул.”Георги Измирлиев” след разбиване на входната врата е бил откраднат шкаф с 8000 лева.


Враца. Жител на Козлодуй е задържан за хулиганство. Вчера, към 4.15 часа охранители съобщили в местното районно управление за получен сигнал от паник-бутон в кафе-аперитив в Козлодуй. Изпратеният полицейски патрул установил, че в заведението е възникнал скандал между И.И./31г./ от Козлодуй и персонала на заведението. Разправията била за неплатена сметка. Клиентът се държал непристойно с персонала и при пристигането на полицаите демонстративно счупил едно от стъклата на колата на охранителната фирма. И.И. е задържан за 24 часа. Образувано е дознание.
Вчера следобед, към 15.30 часа в РУМВР-Роман е съобщено за кражба на кабел в землището на с.Камено поле. Полицаи от управлението се отправили към местността"Алича", заградили района и задържали седмина в момента на кражба на кабел от телефонно трасе на бившето военно поделение в селото. И седмината са от с.Върбица, криминално проявени. На място служителите на реда установили вече разкопан и изваден 155 метра телефонен кабел, както и “оръдията на труда” - нерегистриран колесен трактор, 10 лопати, кирка, ножовка и 2 самоделно изработени металотърсача. Работата по случая продължава.


Ямбол. И служители на РУМВР–Ямбол разкриха извършителите на серия кражби на телефонни кабели за над 10 хил лв. В Районното управление за 24 часа са задържани 24-годишните А.И. и Х.Д., А.А /26г./, криминално проявени от Ямбол. От 13 до 26 март т.г. тримата извършили 4 кражби на телефонен кабел от различни места в града, като са нанесли щети в размер на 7600 лева. На 21 април Х.Д. извършил поредната кражба на жица от телефонно трасе на ул. “Преслав”, в съучастие с непълнолетния А.А., 24 годишния Я.А. и 21-годишните А.А. и Р.Щ., криминално проявени. Кражбите те осъществявали като отваряли металните капаци на шахти, срязвали и изтегляли кабелите. Общо нанесените щети са в размер на 11 688 лева. По случаите в РУМВР–Ямбол са образувани досъдебни производства.


Кърджали. Откраднати проводници са открити в пункт за изкупуване на вторични суровини в Крумовград. В рамките на проведената вчера специализирана операция за проверка на площадки и физически лица, които изкупуват метали, са установени кабели, откраднати от двора на бившето основно училище в с.Чернооки. Полицията работи за установяване кой е предал проводниците. По случая е образувано досъдебно производство.
Пушка с оптически мерник и неустановена марка е иззета от полицията при претърсване в частен дом в областния център. Оръжието е открито в дома на 68-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство. Изяснява се начинът на придобиване на пушката и на кой от обитателите на къщата тя принадлежи.


Монтана. Служители на районното управление в областния град РУМВР-Монтана разкриха крадец на проводници на мобилен оператор. В резултат на разследването те установили, че в дните между 19 и 22 април, в местността “Рибине” до с.Бели Брод, община Бойчиновци, 26-годишният Д.М. от с. Лехчево се “сдобил” с многожилен проводник, собственост на мобилен оператор. Нанесената щета е в процес на изясняване. На местопроизшествието е извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство в РУМВР-Монтана.
Възрастна жителка на Лом ще бъде санкционирана за подаден неверен сигнал до местното полицейско управление. Снощи, към 20,20 часа, жена, представила се като М.Б., съобщила в полицията в Лом, че непознати младежи са нахлули в дома й в ломския кв. “Младеново”. По думите й, те й нанесли удари и отмъкнали от дома й телевизор и видеомагнетофон. Служители на РУМВР-Лом предприели издирване, но скоро изяснили, че подаденият сигнал за грабеж над стопанката, е лъжлив. Полицаите установили самоличността на пенсионерката, заблудила органите на реда. Това в същност е 70-годишната Д.К. Спрямо нея ще бъде взето отношение по Закона за МВР. Работата по изясняване на случая продължава РУ МВР Лом.


ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Самоков задържаха 19-годишен младеж, у когото при обиск е открита доза канабис. Вчера около обяд при обход на района полицейски инспектор забелязал трима младежи със съмнително поведение. Те били доведени в местното управление за проверка. При обиска на едното момче били открити два грама марихуана. По случая се води досъдебно производство.
Полицаи от РУ-Костенец задържали двама ихтиманци в момент на кражба на отводнителни шахти. Вчера сутринта в полицията бил получен сигнал за двама мъже, които разбивали бетонни траверси в района на гара Немирово. Пристигналите на местопроизшествието полицаи заловили Ж.А. /20 г./ и Ж.М /26 г./. Междувременно двамата успели да разбият бетонно траверса и да отмъкнат четири метални капаци за отводнителни шахти.Крадците били задържани с полицейска мярка за 24 часа.Води се досъдебно производство.


Бургас. Във връзка със зачестили сигнали за кражби на складирани метални отпадъци от фирми и площадки на територията на пристанище-Бургас и Южната промишлена зона, полицаи провели вчера специализирана операция с участието на служители на РД “Гранична полиция” и Първо РУ “Полиция”–Бургас. В хода на акцията е установено, че късно вечерта на 21 април до ранните часове на 22-ри, шестима с три рибарски лодки се придвижвали по море от плажната ивица в кв."Победа" до кея на КРЗ. Те успели да отмъкнат един тон метални отпадъци от площадка на територията на Корабо-ремонтния завод. Непосредствено след кражбата са задържани К.А. (31г.), А.А. (32г.), М.Т. (29)г., К.С. (39г.) и Н.М. (48г.). Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ – Бургас.


Иззети акцизни стоки без бандерол. В хода на полицейските проверки и специализирани операции вчера в страната, са иззети над 1000 кутии и 200 стека различни цигари, над два тона алкохол без бандерол.
Видин: Вчера служители на районното полицейско управление и Митническо бюро-Видин заедно проверили търговски обект на Общинския пазар. В магазина, автомобила и в жилището на материално отговорно лице О.И./25г./ от Видин , съвместният проверяващ екип открил 190 кутии цигари без бандерол – «Вайлет”, “Вайсрой” и “Велтон”. Съставен е акт за констатирано митническо нарушение. При полицейска операция в с.Старопатица, община Кула е проверен Т.Ж./68г./ от селото, който пренасял 31 кутии цигари "Ростовские", без български. За случая са уведомени служители на Митница"- Видин.
Хасково: Конфискуваните безакцизни цигари са 475 кутии. Вчера икономическите полицаи и криминалисти проверили павилион на ул.”Ястреб” в областния град, собственост на 60-годишна хасковлийка. В лавката са открити 135 от кутиите. Последвало е претъсване в гараж на 32-годишния й син, откъдето са иззети 340 кутии цигари от различни марки. Общото количество папироси е предадено с протокол за доброволно предаване.
Плевен. Контрабандните цигари са иззети при операция в Плевен и Червен бряг. Вчера служители от Второ управление на МВР в Плевен проверили улични търговци на пазара в града, където четири жени и двама мъже от с.Буковлък търгували нелегално с цигари без бандерол. Иззети са 73 кутии. По-късно икономически полицаи започнали проверки в шест търговски обекта в областния град и в хранителен магазин в кв.«Сторгозия», ползван от 46-годишна, намерили 551 къса насипни цигари с надписи "Victory" light , "The king" и "Merilyn" slims. За случая е сезирана прокуратурата. При проверките в Червен бряг, от хранителен магазин и снек бар са иззети 420 къса тютюневи изделия от марката "Ева Слимс" без бандерол. Контрабандните папироси са иззети.
Подобни проверки предприели икономически полицаи в Самоков – от павилион са иззети са над 50 кутии - част от тях без бандерол, други с изтекъл срок на ползване. По случая е образувано досъдебно производство.
Ботевградски служители на реда,в рамките на планирана операция извършили проверка на къща в с. Скравена, собственост на Н.Й. /53г./ . Униформените открили около 90 кутии цигари без бандерол от марките “Виктори”, “Вайсрой” и др.


В Пазарджик екип на група „Пътен контрол” спрял за проверка лек автомобил „Москвич Алеко”. полицаите установили, че водачът С.К./39г./ от с.Паталеница превозвал в багажника 167 кутии цигари без бандерол. При претърсване в жилището му са намерени още 240 кутии от различни марки. Акцизната стока е иззета, а притежателят й - задържан за 24 часа.


Бургас. Полицаи от областната дирекция проверили лек автомобил “Мерцедес”, управляван от П.В. (36г.) от Садово, с който шофьорът превозвал 200 стека цигари без акцизен бандерол, опаковани в кашон от електроуред. В колата имало и пластмасови туби по 10 литра с общо 50 литра наливен алкохол (мастика, ракия, джин). П.В. е задържан за 24 часа. При операция на територията на РУ-Средец в три търговски обекта са установени и предадени доброволно 59 кутии цигари с изтекла валидност на акцизния бандерол. По-късно през деня, при обход на с. Миролюбово полицейски екип спрял за проверка микробус “Пежо Боксер”, в който са открити шест пластмасови бидона с общо 1050 л алкохол. Микробусът и пътуващите в него И.Ж. (49г.) и Д.И. (21г.) са отведени във Второ РУ “Полиция” – Бургас.


Ямбол. Служители от сектор “Икономическа полиция” в областната дирекция иззели над тон фалшив алкохол от нелегален склад в Ямбол. При полицейска операция вчера срещу нерегламентираното разпространяване на акцизни стоки, в района на “Индустриална зона” е установено помещение, ползвано за “таен” склад за спиртни напитки. Извършен е оглед и са иззети 498 бутилки по 2 литра и 16 туби по 5 литра, без бандеролна лента. Част от бутилките са без етикети. Съдържанието на спиртна течност е с различен цвят и мирис на ракия, мастика, мента, коняк и уиски. Също вчера, в хода на проверки в магазинната мрежа в Елхово, служители от Районното управление иззели 277 бутилки спиртни напитки - различни марки и литраж, облепени с неистински бандерол. Шишетата са намерени в два търговски обекта в Елхово, собственост на юридически свързани фирми.
По всички изброени случаи са образувани досъдебни производства. До три години лишаване от свобода е наказателната отговорност за всеки, който продава или държи на склад акцизни стоки без бандерол. Полицията ще продължи проверките. Целта е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свъразни с нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински или с изтекъл срок на валидност, или без разрешително за продажба на тютюневи изделия.


Бг Таймс

1 коментар:

метал детектор каза...

а защо го няма ареста на двамата иманяри в Кърджалийско? Той беше още преди два дни а още никаде нищо не е излязло? Да не са намерили нещо интересно с оня метал детектор, с който преровиха половината Родопи, че всички си траят?

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket