понеделник, 19 април 2010 г.

Крими - 18.04.2010 г. !

София. Тази нощ на територията на столицата се проведе специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения и установяване на лица, представляващи интерес за МВР. За времето от 22 часа на 17 април до 2.30 часа на 18 април служители на вътрешното министерство са проверили седем заведения. Целта на операцията е била установяване на лица от криминалния контингент, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и лица, обявени за издирване. Проверени са били и автомобилите, паркирани в близост до обектите. В седемте заведения не са установени нарушения свързани с разрешителния режим на работа, спазване на работното време, както и присъствие на непълнолетни и малолетни посетители. След установено нарушение в едно от нощните заведения служители на НАП са иззели касова книга и междинен отчет. В същия бар е съставен акт за непроигран маршрут за евакуация. Извършени са проверки на 47 посетители, 3-ма от които криминално проявени.


София-област. Задържан е 25-годишен мъж от с. Врачеш, който редовно малтретирал малко дете. Вчера от Спешния център за медицинска помощ-Ботевград подали сигнал в полицията, че за лечение е постъпило дете на 2,5 години. При прегледа лекарите констатирали, че по тялото на детето има следи от нанесен жесток побой, както и множество белези от зараснали стари рани. За по-точна диагноза докторите в Спешния център са изпратили детето в ИСМП-“Пирогов”. В хода на разследването полицаите достигат до предполагаемия извършител – Я.И. /25 г./ от с. Врачеш. Отскоро мъжът живеел с майката на детето на семейни начала в с. Литаково. Криминалисти от ОДМВР-София и полицаи от РУ-Ботевград бързо попадат по следите на извършителя и след като провеждат заградителни действия в местност с радиус от 10 км, го арестуват. 25-годишният мъж се оказва стар познайник на полицията, осъждан в близкото минало. По случая се води досъдебно производство.


Пловдив. Полицаи от Шесто РУ заловиха четирима мъже в момент на кражби вчера в областния град. Около 19 часа в двора на детска градина на ул. “Герлово” били задържани А.Ч. /39 г./ и Е.А. /41 г./. Те току що демонтирали детската пързалка и се канели да я отнесат. Същата вечер малко преди полунощ около кафе-автомат на ул. “Братя Свещарови” униформените служители забелязали други две съмнителни лица. При проверката било установено, че К.Г. /25 г./ и М.Г. /27 г./ - известен на полицията и осъждан, са разбили кафе-машината и взели монетите от там. Четиримата пловдивчани са в ареста на районното управление за 24 часа.


Пазарджик. Семейство опитало се да внесе наркотици на своя син, който изтърпява присъда бе задържано в събота. Вчера около 09.30ч. по време на свиждане в Затвора-Пазарджик 41-годишната М.Г. от Пещера и нейния съпруг М.Г.-52г. направили опит да внесат дрога на техния син. 23-годишният К.Г. в момента изтърпявал наказание „лишаване от свобода”. За целта те използвали услугите на своя съгражданин В.Р.-45г. Наркотиците били укрити в две портокала, но бдителността на надзирателите си казала думата и те предприели щателна проверка на цялото количество храна. В плодовете били открити общо 10 хартиени пакетчета-тип писмо, съдържащи кафяво прахообразно вещество. На мястото незабавно пристигнала дежурна група на РУМВР-Пазарджик, която извършила оглед. При направения полеви наркотест се оказало , че става дума за хероин. И тримата посетители са задържани в ареста на местното полицейско управление за срок от 24 часа. Срещу тях се води дознание.


ПБС. Пожар изпепели покрива на джамия в Карлово. Тази нощ около 3.30 часа огнеборците получават съобщение, че гори джамията на ул.”Гълъбец”. Веднага към адреса тръгват три пожарни екипа от карловската служба и един екип от Пловдив. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите огънят унищожава само около 100 кв.м. от покривната конструкция на джамията. На този етап причината за произшествието е неустановена – разследва се от РУМВР– Карлово.


Гражданска защита. Спасители от гр. Русе помогнаха на самотноживееща възрастна жена. В петък на тел. 112 постъпил сигнал, че възрастна жена е заключена в жилището си. На място се отзовава екип на “Гражданска защита”, които врели в жилището й в ж.к. „Здравец-Изток” през терасата. След като отворили апартамента спасителите жената в безпомощно състояние, паднала в банята. Извикан е екип от Центъра за спешна и медицинска помощ, който прегледал пострадалата и я е откарал в болница.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket