понеделник, 12 април 2010 г.

Крими - 12.04.2010 г. !

СДВР. Извършител на грабеж бе разкрит от служители на Четвърто РУ –СДВР. Разследването започнало по жалба на 60-годишна столичанка, която заявила че била нападната и ограбена в ж.к. Стрелбище. Инцидентът станал на 11 март към 19.30 часа. Непознатият грабител й отнел чантата с пари, лични документи и два мобилни телефона. Криминалистите разкрили, че престъплението е дело на 27-годишния М.И., осъждан. Повдигнато му е обвинение за грабеж и е задържан под стража за 72 часа.

Русе. Незабавно производство е образувано срещу мъж, представил на КПП паспорт с подправен визов стикер. Около 2 часа вчера, на ГКПП-Дунав мост, на трасе "изход", е спрян за проверка турски автобус "Мерцедес". При проверката на документите на пътниците, служител на «Гранична полиция» се усъмнил в стикера на румънската виза, положен в турския паспорт на млад мъж. При по-щателното разглеждане на документа е изяснено, че по визовия стикер в паспорта има намеса – подправена е крайната дата на валидността и на общия срок на пребиваване. Уведомен е разследващ полицай от ОДМВР–Русе. Дознателят е документирал случая и е образувано незабавно производство срещу О.С. /35г./ от Истанбул за престъпления по чл. 279, ал.1 вр.чл. 26, ал.1 от НК и по чл.316 вр.чл.308,ал.2 вр.ал.1, пр.2вр.чл.26, ал.1 от НК.


Благоевград. Вчера в полицията в Петрич е получен сигнал за съхраняване на наркотични вещества и към адреса е насочен полицейски екип за проверка.. Служителите посетили къща на ул. "Хилендарски манастир" и на втория етаж открили Л.М. /29г./ от София и криминалнопроявените П.С./46г./ от Петрич и П.Х. /34г./, всички от София. При претърсването нажилището, на масичка в хола полицаите намчерили стъклена чиния и пластмасова тръбичка със следи от бяло прахообразно вещество. Наркотестът изяснил състава му – амфетамин. На криминалнопроявеният П.С. е наложена мярка “домашен арест”. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Задържан е пиян пловдивчанин, буйствал в двора на Шесто РУ вчера. Около 15 часа И.О./33г./ бил доведен в районното управление след сигнал за пиянски тормоз над близките му. Той бил предупреден с протокол и пуснат да си ходи. Излизайки в двора на управлението, И.О. счупил осветително тяло. При опита да бъде отново задържан, мъжът оказал съпротива, започнал да обижда и псува полицейските служители. И.О. е задържан в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Пиян мъж, оказал съпротива на полицай в с.Куртово Конаре, бе задържан в ареста за 24 часа. Вчера около 18 часа К.А./26г./, след като се почерпил в селската кръчма, заговорил на улицата 15-годишно момче. Тийнейджърът не пожелал да контактува с него и мъжът се ядосал. Извадил току-що откраднатия от заведението нож и с него подгонил момчето. В този момент полицай от РУ-Стамболийски се оказал на същото място и заловил въоръжения, който оказал съпротива. К.А. е отведен в РУ-Стамболийски, където срещу него е образувано бързо полицейско производство.


ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Пирдоп заловиха 14-годишен, разбил магазин за бельо в центъра на града. Сигналът за кражбата бил получен от продавачката в петък сутринта. Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители установили, че извършителят е проникнал през счупено прозорче и отнел дамско и мъжко бельо и мини-стерео-уредба. Криминалистите веднага се насочили към вероятния извършител и той бил задържан. Пред инспектора от Детска педагогическа стая момчето разказало, че предната вечер било у свои роднини, където изпил няколко чаши вино. На път за дома счупил с камък прозореца на търговския обект, грабнал каквото му попадне и се прибрал. Откраднатите вещи, укрили в стара къща, били предадени с протокол за доброволно предаване. Непълнолетният е познат на инспекторите от Детска педагогическа стая от години. Родителите не полагат необходимите грижи за четвъртото си дете, за което са санкционирани нееднократно. До момента Местната комисия за противообществени прояви е провела две възпитателни дела като последното наказание, наложено на майката е полагане на общественополезен труд. Момчето злоупотребява с алкохол, в момента е в пети клас, тъй като повтаряло три години.
Полицаи от РУ-Елин Пелин задържали за 24 часа автора на взломна кражба от къща в с.Долно Камарци. Установен е и неговият съучастник – непълнолетно момче. Кражбата била извършена в четвъртък срещу петък през нощта. Собственичката установила взломяването на пристройка, от която били откраднати медни съдове. След бързата реакция на полицията извършителите били установени. Р.Б. /33г./ от с.Градец, Сливенско, бил задържан за 24 часа. Вещите, обект на престъпление, са иззети. По случая се води досъдебно производство.
Служители на РУ-Сливница задържали криминално проявения софиянец Т.Г. /38г./, ограбил къща в с.Бърложница. Собственичката, която не живеела там, съобщила в полицията за липсата на строителни платна, метални стълби и др. предмети от метал. След проверки в пунктове за черни и цветни метали в града, откраднатото било открито в един от тях. Установен и задържан бил Т.Г., който ги предал в пункта. Инкриминираните вещи били предадени от отговорника на обекта. Известният на полицията Т.Г. бил задържан за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.


Пазарджик. Бързо полицейско производство е образувано срещу трима нелегални дървосекачи. Вчера в дежурната част на РУМВР-Пазарджик е получен сигнал от служители на Държавното горско стопанство в областния град. Лесничеите информирали, че в землището на с.Паталеница са засекли Г.Я./23г./, И.Ш./41г./ и А.Я./18г./, всичките от с.Братаница. Тримата извършвали незаконна сеч на дървесина от габър и дъб. На мястото незабавно се отзовали полицейски екипи от РУМВР-Пазарджик. Иззети са три каруци натоварени с около пет кубически метра дърва, три брадви и моторна резачка. Срещу „триото” е образувано бързо полицейско производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket