събота, 27 февруари 2010 г.

Крими - 27.02.2010 г. !

Велико Търново. Сигнал за прострелян мъж е подаден около 2.45 часа в РУМВР-Елена. Инцидентът станал пред местна дискотека. По първоначални данни Д.К./32г./ бил с компания в дискотеката, където възникнал скандал с друга компания. Мъжете от двете компании решили да решат спора си пред заведението. Разправията е продължила навън, където в изблик на самозащита Й.С./32г./ от Варна със законно притежаван пистолет “Глог” прострелял опонента си в гърдите. 32-годишният мъж починал на място. Той е криминално проявен - с пет висящи дела за кражби и хулиганство. Извършителят е задържан, оръжието е иззето. Наложена му е 24 часова мярка “задържане под стража”. Образувано е досъдебно производство, работа по случая продължава.


Стара Загора. Снощи в 21.55 часа в РУ – Казанлък е получен сигнал, че в спешния медицински център е постъпил мъж с множество прободни рани. При извършената проверка на място било установено, че около 20.30 часа на кръстовището на ул. “Витоша” и ул. “Цар Петър” потърпевшият 32-годишен казанлъчанин е бил нападнат от неизвестен, който го намушкал с остър предмет. При проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че престъплението е извършено от 29-годишния Д.К. от Казанлък, който към момента се укрива. Пострадалият е настанен е за лечение в казанлъшката болница, с 12 прободни рани, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Габрово. Вчера около 13 часа в РУМВР-Габрово бил получен сигнал от спешния център за постъпило 4-годишно момиченце с.Велковци с множество наранявания по тялото. По първоначални данни е установено, че детето е пострадало при побой, нанесен му от С. И., 29-годишен мъж, с когото майката живее на семейни начала. Мъжът набил момиченцето, защото се подразнил от факта, че детето се изцапало и е разхвърляло стаята, в която било оставено. Малко след това откарал детето в болница, тъй като на едната му ръчичка се забелязвал оток. При първоначалния медицински преглед не са установени фрактури. Момиченцето е настанено в габровската болница с комоцио, без опасност за живота.Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 131 от НК.


Плевен. Плевенските антимафиоти и криминалисти иззеха компютри с пиратски програми. Злоупотребата с интелектуалната собственост е извършена от 30-годишен плевенчанин. Вчера на територията на Плевен е проведена специализирана полицейска акция по линия „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт”. При претърсване на жилището на плевенчанина били намерени преносим компютър и една компютърна конфигурация, съдържащи специализирани бизнес софтуерни и развлекателни програми – музика и филми. В таванското му помещение била открита друга компютърна конфигурация, която е използвана като сървър с високо скоростна оптична връзка. За интелектуалните продукти на проверяващите не са предоставени необходимите разрешения за ползване от носителите на авторските права. Предстоят експертизи. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.


Полицаи от Червен бряг хванаха крадци на телефонни кабели в момента на извършване на престъплението. Заловени са петима мъже, които в сговор копаели и демонтирали съобщителен кабел. Половин час след полунощ бил подаден сигнал, че в с.Чомаковци мъже копаят телефонен кабел. Незабавно са изпратени полицейски патрули. На място били засечени петимата мъже – на 14г., 36г., 41г. и 44г. от Червен бряг и 43-годишен от село Лепица. Мъжете с лопати, ножовки, клещи и кирки направили изкопи и изтеглили кабел. Извършителите са доведени в районното управление за снемане на обяснения. Полицейска проверка установила, че 41-годишният е осъждан за кражба на лично имущество и убийство. 36-годишният има 12 заявителски материала за шофиране в нетрезво състояние, блудство с малолетно лице, кражби с разрушаване на прегради. Осъждан е три пъти. 44-годишният е с пет присъди за кражби и бягство от затвора. 43-годишният има три присъди за кражби и причиняване на телесни повреди. Предстои установяване на размера на нанесените материални щети.Документирането на престъплението продължава. Материалите са внесени в прокуратурата.


Пловдив. Мъж бе заловен с наркотици в Пловдив. Около 17 часа на кръстовището на улиците “Герлово” и “Ландос” служители на Шесто РУ спрели за проверка Н.Р./31г./, у когото открили 0.0864 грама хероин. Пловдивчанинът, който е известен на полицията и осъждан, е задържан в ареста за 24 часа.


Шумен. След проведени активни оперативно издирвателни действия служители на РУМВР - Шумен задържаха двама мъже от село Друмево, като заподозрени в извършване на грабеж. На 24 февруари бил получен сигнал, че двама маскирани проникнали в незаключен частен дом в селото, нанесен побой на 52-годишния собственик и му откраднали мобилен телефон. На място бил извършен оглед от дежурна оперативна група. В хода на предприетите оперативни действия криминалистите установили, че потърпевшият продал лекия си автомобил “ВАЗ”. Предният ден той бил посетен от двама мъже, които искали да бъда посредници в продажбата на колата, за което трябвало да получат 20 лева. След като неуспели «да сключат сделка», те решили, че могат да вземат парите от продажбата, влезли в дома му, заплашили го и му нанесли побой. В ареста за 72 часа за задържани А.С./21г./ и С.А./24г./, криминално проявен. Работата по слуая продължава.


Силистра. Двама са заловени с наркотици при проверка на служители от РУМВР-Тутракан. В петък около 14 часа в района на с.Нова Черна полицаи спрели лек автомобил „Фиат Пунто”, управляван от Г.Г./30г./, известен на полицията. При извършената проверка били намерени 2 пакетчета наркотици, поставени в цигарена кутия – 2,9 грама канабис и 2,5 грама амфетамини. Други две пакетчета наркотици, укрити в пакет слънчогледови ядки, намерили полицаите в лек автомобил „Форд” с водач 25-годишния В.Г. Младежът имал стара присъда за притежание на наркотични вещества. Той бил спрян по пътя край Тутракан около 18 часа в петък. Проверка установила, че пакетчетата съдържат по 5 грама метамфетамини и амфетамини. Наркотичните вещества са иззети, а срещу лицата са образувани дознания.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket