сряда, 3 февруари 2010 г.

Крими - 03.02.2010 г. !

Русе. Млада двойка русенци са задържани за въоръжен грабеж. Случаят се разиграл вчера вечерта в русенския квартал “Чародейка”. Около 18.30 часа в магазин за хранителни стоки до входа на един от блоковете влезли момче и момиче, с нахлупени до очите тъмни шапки. Нападателката насочила към продавачката пистолет и й наредила да дава парите. Жената, обаче отказала, развикала се за помощ и криминалната двойка се опитала да изчезне. Минаващи наблизо чули виковете й за помощ, подпрели входната врата на магазина и не дали възможност на нападателите да се измъкнат. Гражданите се обадили в полицията като междувременно пристигнал и собственикът на магазина, който също се намесил в задържането на грабителите. На сигнала за грабеж бързо се отзовали два патрулни екипа от ОДМВР-Русе. На местопрестъплението е извършен оглед от дежурна оперативна група. Младата двойка е отведена в районното управление. Установена е самоличността на двамата русенци, атакували магазина - Р.Н и А.И са на по 22 години. Мъжът /А.Н./ е криминално проявен и осъждан.
Полицията е иззела оръжието на наападението – газов пистолет.
Процесуалната работа по случая продължава.


Бургас. 26-годишна бургазлийка подала вчера във Второ районно управление сигнал за измамници. Тя разказала как предния ден, докато била с приятелка в кафене в к-с «Братя Миладинови», мъж и жена се запознали с нея и се представили за медици от ВМА, временно командировани в Бургаския спешен център. От дума на дума, момичето се оплакало, че страда от «ревматоиден артрит» и мъжът веднага й предложил срещу 50 евро да я снабди с необходимите за лечение във ВМА документи. След като прегледал изследванията й, непознатият заявил, че диагнозата е сбъркана и според него бургазлийката страда от много по-сериозно заболяване. Скоро след това се разделили с обещанието тя да намери и да им донесе парите. Момичето, обаче се усъмнило с какви хора си е беседвало и се обадило в полицията. По-късно, при предаването на 50 лв. мнимият медик е задържан от криминалисти от Второ Районно управление на МВР-Бургас. Установено е, че той е криминално проявеният А.Н./45г./ от панагюрското с.Баня, а компания му правела Т.О./55г./ от Русе. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Снощи 18-годишен младеж от Айтос - ученик в Поморие разказал в местното РУМВР за спречкване пред заведение, възникнало по-рано през деня. По думите му, свадата пламнала между него и двама поморийци – непълнолетен и С.К./18г./. След като си разменили първо реплики, а после и по няколко удара, младежите се разделили. Като се прибрал в квартирата си, обаче айтослията разбрал, че е ранен в седалището. Лекарите установили, че има три порезни рани и му оказали медицинска помощ. Непълнолетният е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР-Поморие.


Благоевград. Криминалисти от Благоевград задържаха дилър на наркотици при проведената вчера в областния град акция. В хода на операцията са проверени хора, за които има данни, че се занимават с разпространяване на дрога и местата, където се събират. За проверка е спрян лек автомобил ”Хюндай”, управляван от благоевградчанина М.М.(28г.), криминално проявен. При процесуално-следствените действия в дома му на ул.”Хайдукови” служителите на реда открили електронна везна, плик с 20 гр. суха тревиста маса и найлонови пакетчета за дозиране. Полевият наркотест на тревата реагирал на марихуана. Наркодилърът е задържан в Първо РУ за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Криминалисти от Петрич откриха автомобил, обявен за международно издирване. Вчера, в хода на оперативно-издирвателни действия служителите на реда установили на ул. „Марица” в Петрич лек автомобил ”Ауди А-8”, обявен за международно издирване. Колата е иззета с протокол от А.С. По случая в РУМВР е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.


СДВР. Криминалисти от сектор “Грабежи”, съвместно с колегите им от група “Детска престъпност”-СДВР разкриха грабеж над непълнолетен. На 14 януари в района на НДК 14-годишно момче било нападнато от двама непознати, които му нанесли побой и отмъкнали РС-плеър и карта за градския транспорт. При проведените оперативни и процесуално следствени действия грабителите –С.Й./20г./ и малолетен /15г./, са установени и задържани. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. Работата за установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Дързък грабител установиха и задържаха криминалисти от Пето РУМВР. На 31 януари на спирка на градския транспорт 25-годишен столичанин бил нападнат от непознат, който му нанесъл побой и му отмъкнал връхното облекло, мобилен телефон и 120 лева. Извършителят П.С./27г./ е криминално проявен за кражби и грабежи. Наложена му е мярка за неотклонение за срок от 72 часа.
Двама грабители, издърпали мъжката чанта от ръцете на столичанин на междуетажна площадка в ж.к. “Люлин” задържаха криминалисти на Девето РУМВР. В чантата, освен лична карта имало 10 лв. и мобилен телефон. Апаратът е намерен у единия от извършителите – 18-годишният Д.Я., известен на полицията за кражби, съучастникът му – 17-годишният С.Д. също е известен на МВР. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Измамничка е задържана от криминалисти от Девето РУМВР. Установено е, че 52-годишната Т.И. е въвела в заблуждение двама столичани. Тя ги уверила, че ще им уреди да купят общински жилища, като от единия взела 13 000 лева, а от другия 15 000 лева. След като получила парите, Т.И. се укрила от потърпевшите. По случая е образувано досъдебно производство.
Противозаконно отнемане на “БМВ” разкриха криминалисти на Четвърто РУМВР. На 28 януари собственикът на автомобила заявил за кражбата в районното управление. На следващия ден колата е намерена в гаражна клетка на ул. “Йордан Стубел”, наета от човек, представял се като Н.П. От проведените оперативни действия е установено, че извършителят на кражбата е 27-годишният П.М. с прякор “Пако”. Наложена му е мярка “парична гаранция” в размер на 2000 лева. Работата по документиране и на други извършени от задържаният престъпления продължава.


ОДМВР-София. Тази сутрин, малко след 4 часа в ПУ-Боровеце получен сигнал за възникнал пожар в офиса на фирма “Бороспорт АД”. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени пожарникари и полицаи. След минути огънят е погасен – обгорели са около 5 кв.м. от външната дървена обшивка на сградата. Не са нанесени други материални щети. Извършен е оглед. Според първоначалната информация вероятно се касае за опит за палеж. За случая е уведомена Районна прокуратура-Самоков. Образувано е досъдебно производство. Криминалисти от РУ-Самоков изясняват случая.


Велико Търново. Бързо производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК е образувано срещу 18-годишния М. М. и 25-годишният криминално проявен М.А., и двамата от Полски Тръмбеш. Вчера към 16 часа те ограбили 67-годишен мъж в района на подлеза под ж.п.
гарата в града. Единият му хванал ръцете, а другият измъкнал от джобовете на възрастния мъж 300 лв. Извършителите са задържани за 24 часа. В процеса на работата служителите от РУМВР – Велико Търново установили, че нападателите и потърпевшия се познавали и живеят в
съседни квартали. М.А. е криминално проявен с 4 присъди за кражби в
съдебното си досие. Работата за изясняване на случая продължава.


Пловдив. Пловдивчанин бе задържан снощи в ареста на Четвърто РУ за 24 часа, след като набил таксиметров шофьор. Малко преди полунощ, на бул.”Цар Борис Трети Обединител” 56-годишен водач на такси отказал да качи в колата си пийналия К.А./35г./. Ядосаният мъж се нахвърлил върху шофьора и му нанесъл няколко удара с юмруци по лицето. Пристигналите на място полицаи заловили К.А.


Ямбол. Полицейска операция в търговски обекти на територията на Ямбол е проведена в понеделник. Служители от сектор “Икономическа полиция “ при ОДМВР съвместно със служители от Регионална митническа дирекция- Бургас и Териториална дирекция на НАП - Бургас проверили няколко търговски обекта и констатирали нарушения в два от тях. В прилежащо помещение към складова база на ул. “Идустриална” са установени 980 бутилки с различен грамаж алкохолно съдържание, облепени с бандерол с изтекъл срок. Напитките са иззети. Предстои изчисляване на стойността на акциза и издаване на акт за административно нарушение по реда на Закона за акцизите и данъчните складове. Иззети са и 76 бутилки спиртни напитки от различни марки, предложени за продажба в търговски обект на ул. “Милин камък”. При първоначалният оглед са възникнали съмнения относно истинността на бандерола. Предстои експертиза на истинността на акцизната лента и издаване на акт за административно нарушение.


Пазарджик. Голямо количество цигари без бандерол са открити от служители на РУМВР-Пещера и Полицейския участък в Брацигово. Вчера полицейски екип извършил претърсване в къща в брациговското с.Исперихово. Неин собственик е 48-годишната жителка на селото И.З. Там служителите на реда открили общо 2669 кутии с цигари от марките “EVE”, “ESER”, “LM”, “RED EAGLE”, “MARLBORO”, “VICTORY” и други. Всички опаковки били без бандерол. Акцизната стока е иззета, а собственичката и задържана в ареста. По случая се води бързо полицейско производство.
Млад мъж, притежавал наркотици е задържан от служители на РУМВР-Велинград. Вчера следобед криминалисти от полицейското управление в курорта засекли на една от улиците в града 21-годишния велинградчанин А.П. Като видял полицаите, младежът направил опит да се отърве от малко пакетче, обвито със станиол. В него имало общо четири хартиени пакетчета – тип писмо с прахообразно вещество, реагирало на хероин. А.П. е задържан за едно денонощие в ареста на РУМВР-Велинград, а срещу него е образувано дознание.


ПБС. Снощи към 19.04 часа в РУПБС-Трявна е съобщено за пожар в къща на ул. “Украйна” в Трявна и към адреса е насочен екип с противопожарен автомобил. На място огнеборците установили е, че в огъня е загинала 76-годишната собственичка на жилището. Жената ползвала за отопление ел. печка с открити реотани. Причините за пожара са в процес на изясняване.
На местопроизшествието се извършва оглед. По случая в РУМВР-Трявна е започнато досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket