понеделник, 1 февруари 2010 г.

Крими - 01.02.2010 г. !

Благоевград. Благоевградчанин се опита да подкупи полицаи от Сандански. На 30 януари в района на общинския пазар в града бил спрян за проверка лек автомобил “КИА”, управляван от К.А./41г./ от Благоевград. При поискване на документите му за проверка и проба за алкохол, мъжът отказал и предложил 50 лева на двамата полицаи. Била извикана дежурна оперативна група от районното управление и след снетите обяснения 41-годишният е отведен в РУ за доизясняване на случая. Образувано е полицейско дознание.

Монтана. Полицаи от РУ-Вършец заловиха в рамките на час четирима младежи, ограбили възрастен жител на село Долна Бяла речка. В ранните часове днес маскирани влезли в къщата на 82-годишен мъж, вързали го с електрически проводник, нанесли му удари по главата и тялото и след претърсване в стаята му задигнали 800 лв.от сако в гардероба. Пострадалият успял да се освободи и потърсил помощ от кмета на селото, който уведомил органите на реда. Възрастният мъж бил откаран до близкия медицински център във Вършец. Криминалистите веднага започнали работа по случая и по "горещи следи" установили грабителите. Четирима криминално проявени били открити в дома на единия от групата. 19-годишният Е.Л. от селото, 18-годишните Ю.В. и И.В. от с.Пудрия и 19-годишният Р.Р. от София са задържани за 24 часа в РУ Вършец. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Мъж бе заловен от полицията непосредствено след извършена от него кражба на пари в Пловдив. Тази нощ около 4 часа след получен сигнал за задействала се сигнално-охранителна техника на ОДМВР-Пловдив в павилион за бърза закуска на ул.”Христо Г.Данов”, бил изпратен автопатрул на Второ РУ. Служителите на реда заловили в близост до павилиона В.И./32г./, който малко преди това бил влязъл в него и откраднал 60 лева на стотинки. Пловдивчанинът е задържан в ареста за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Враца. На 31 януари в 2.24 часа 38-годишен жител на с.Лиляче позвънил в полицията. Той обяснил, че час преди това в дома му нахлули трима неизвестни, които му нанесли побой. Пострадалият е настанен в болница със счупена носна кост. След проведените бързи оперативно издирвателни действия криминалистите задържали нападателите - С.Н./19г./ и К.Н./42г./ от с.Власатица, М.И./26г./ от с.Лиляче и П.И./23г./ от Враца. Те ще останат в полицейския арест за 24 часа, по случая е образувано дознание.


София. Автор на пет кражби от автомобили е задържан при полицейска акция на криминалисти на столичното Първо РУМВР. 28-годишният М.Д. бил засечен от полицаите на 30 януари докато опитвал да отмъкне радиокасетофон от автомобил, паркиран пред блок в ж.к. “Слатина”. В хода на разследването се изяснило, че от началото на годината той успял да разбие вратите на още четири коли. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. На задържания е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.


Също за кражби от автомобили във Второ РУМВР са задържани 23-годишният М.И. и 19-годишният Г.А. Само за една нощ те успели да откраднат два авторадиокасетофона. Престъплението е извършено на 27 януари, когато двамата си набелязали “Фиат Дукато” и “Рено Клио”, паркирани в ж.к. “Надежда”. След като счупили стъклата на предните десни врати, те отмъкнали касетофоните и изчезнали.Криминалистите започнали работа по случая след получени сигнали от собствениците на автомобилите и скоро попаднали в следите на дуото. Материалите са докладвани в прокуратурата, работата по документирането на престъпната дейност на задържаните продължава.


Двама дилъри и клиентите им са задържани в момент на покупко-продажба на дрога. Те били засечени при полицейска акция на криминалисти от Седмо РУМВР и сектор “Наркотици” при СДВР. 25-годишният Я.М. и 20-годишният П.Г. тъкмо пласирали на клиентите си Р.К. /27 г./ и В.Н. /22 г./ четири пликчета с марихуана и две с амфетамин, когато белезниците щракнали на ръцете им. На наркотърговците е повдигнато обвинение и са задържани с мярка за неотклонение за срок от 72 часа.


Пътен инцидент. 20-годишен жител на с. Труд загина при пътен инцидент. Катастрофата е станала минути след полунощ днес по пътя с.Найденово - с.Братя Даскалови. Младият мъж се качил зад волана на “Форд Ескорт” без да има свидетелство за правоуправление. По първоначални данни, на 2 км след с.Найденово, при навлизане в десен завой, той изгубил контрол над автомобила, ударил се в дърво вляво от пътя и се преобърнал в канавката. От удара шофьорът е загинал на място, а спътникът му – на 17 години е откаран в болница с контузни рани. По случая е образувано досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket