петък, 5 февруари 2010 г.

Крими - 05.02.2010 г. !

Ямбол. Специализирана полицейска операция проведоха вчера служители от сектор “БОП” – Ямбол съвместно със служители на отдел “Инспекторат по авторско право” при Министерството на културата. В рамките на акцията са извършени проверки в няколко търговски обекта. Констатирани са нелицензирани софтуерни продукти, инсталирани на компютърни конфигурации в три обекта на улиците “Гарабчи войвода”, “Михаил Лъкатник” и “Александър Зограф”. Установени са общо 43 нелицензирани софтуерни продукта, “качени” на компютри. За констатираните нарушения са съставени актове за установяване на административно нарушение на Министерството на културата съгласно чл.97, ал.1 т.9, пр.2 във връзка с чл.18, ал.1 и ал.2 във връзка с чл.35 и чл.36 от Закона за авторското право и сродните му права.
Ямболските полицаи задържаха К.Р./27г./, криминално проявен и осъждан, и С.З./21г./ за извършени от тях през месец януари кражби от автомобили. Установено е, че чрез взломяване на стъкла на предните врати те отнемали от колите различни вещи - CD-плеъри, пари и лични документи. К.Р. е задържан с мярка 72 часа по друго разследване. Работата по случаите продължава.


Пловдив. Лек автомобил “Порше”, ползван от бизнесмен, който живеел в града на тепетата, бе взривен снощи в града. Около 20.17 часа снощи на тел. 112 е получен сигналът за взрива. Районът веднага е отцепен от полицаи от Трето РУ. На място пристигнали служители на сектор “БОП” към ОДМВР-Пловдив и на СДОТО-София. При първоначалния оглед е установено, че взривното устройство, поставено до лявата задна гума, е с приблизителна мощност от около 100 грама взривно вещество. Нанесени са щети по задната част на купето на колата. Няма пострадали. Работата по случая продължава и материалите по него са докладвани на Окръжна прокуратура.


София. Въоръжен грабеж от офис на фирма разкриха криминалисти от Първо РУМВР. На 15 януари около 18.30 часа в офиса на ул. “Велчо Атанасов” влязъл непознат мъж, заплашил служителката с пистолет и отмъкнал 500 лева. В разкриването на престъплението се включили и криминалисти от столичния сектор “Грабежи”. След задържането на Б.С. /27 г./ е проведено разпознаване от потърпевшата. Наложена му е мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други, извършени от него престъпления, продължава.


За броени дни криминалисти от Второ РУ установиха извършител на грабеж, извършен на 29 януари. Пред кафене на Централна гара 19-годишният М.В. нападнал и нанесъл побой на мъж от провинцията и му отнел сак с дрехи, мобилен телефон и 240 лева. М.В. е с мярка за неотклонение “Задържане под стража” в следствения арест на бул. “Г.М.Димитров”.


Криминалисти от Четвърто РУ разкриха авторите на два грабежа. На 8 януари в Южния парк столичанин бил нападнат в гръб и напръскан със спрей в лицето от непознати, които му отнели портфейла с документи и 650 лева. Извършителите са В.С./23г./, М.С./18г./ и двама 17-годишни младежи. Няколко дни по-късно, отново в Южния парк, те нападнали столичанка, съборили я на земята и отнели дамската й чанта с документи, два мобилни телефона и 150 лева. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по установяване и на други извършени от задържаните престъпления продължава.


Също за грабеж на дамска чанта в Шесто РУМВР е задържан 26-годишният В.Л.. На 11 януари в ж.к. “Бели брези” издърпал насила чантата на 58-годишна жена с документи, 82 лева и мобилен телефон. Задържаният е привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка “Задържане под стража”.


Пазарджик. Пет денонощия арест постанови Районния съд в Пещера на 27-годишния С.С., обиждал и заплашвал полицейски служители. Около 03.00 ч. вчера в дежурната част на РУМВР-Пещера е получен сигнал за нарушение на обществения ред в местна бензиностанция. На мястото веднага се отзовал автопатрул, който заварил четирима мъже видимо пияни, които допивали поредната бутилка в сградата на бензиностанцията, въпреки забраната. Униформените им разпоредили да напуснат и тримата от групата се подчинили незабавно. Не така мислел обаче добре почерпеният С.С. от Пещера. Той започнал да обижда униформените и да се заканва със саморазправа. Това дало основание на органите на реда да го задържат в ареста. Съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера в свое заседание Районния съд в родопския град го признал за виновен и удължил ареста му с пет денонощия.


Враца. Цигари без бандерол откриха служителите на реда след проверка на микробус и лек автомобил в града. 14 стека били намерени в микробус “Пежо”, управляван от врачанина Д.П./31г./. Малко по-късно полицаите спрели за проверка и лек автомобил „Опел”, шофиран от А.Т./46г./. В колата имало 2 мастербокса с цигари без бандерол, а други два са намерени в гараж, стопанисван от мъжа. По случаите са образувани дознания.


Перник. Поредния нерегламентиран превозвач на пътници установиха вчера служители на РУМВР-Радомир при проведена специализирана полицейска операция. Служителите на реда констатирали, че радомирецът И.Б./44г./ извършва превоз на пътници по направлението Перник – Радомир в нарушение на Закона за автомобилните превози. Мъжът е превозвал хората с лек автомобил “Мерцедес” на цената на билета на обществения транспорт. Работата по случая продължава група “Икономическа полиция” при РУ Радомир. Това е петият случай на незаконно извършван превоз, разкрит от служителите на реда от началото на година до момента. По предишните четири вече са започнати досъдебни производства и разследването продължава.


Бургас. Бургазлия се оплакал във Второ РУМВР, че му е открадната чантичка с пари, лични документи и дебитна карта. На следващия ден от АТМ устройство в бл. 44 на ж.к. “Славейков” от дебитната му карта били изтеглени 580 лв. Дни по-късно, неизвестен ползвал документа за самоличност на бургазлията и направил опит да заблуди служителите в офис на частна банка - искал да активира кредитната карта на ограбения и да изтегли пари от нея. От банката обаче усетили измамата и извършителят избягал, оставяйки откраднатите лични документи и банкови карти. В резултат на предприетите от служителите на сектор “Криминална полиция” оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите на кражбата – Ж.Г./18г./ и непълнолетен негов помагач. Двамата направили пълни самопризнания. Със заповед за срок от едно денонощие е задържан Ж.Г. Работата по случая продължава.


Смолян. На 4 февруари в 12.18 часа в РУМВР–Девин е получен сигнал за намерено мъртво новородено дете – трупчето на момченцето било в депо за претоварване на битови отпадъци в гр. Девин. На мястото е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР–Смолян и РУ МВР–Девин. Последвали светкавични действия на криминалистите и няколко часа по-късно те стигнали до евентуалната извършителка на престъплението – 20-годишна жена от девинско село. Тя е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство Тялото на новороденото е откарано в Съдебна медицина – гр. Пловдив за извършване на аутопсия.


Русе. Полицаи откриха самоделна пушка, преправен газ-сигнален пистолет и патрони в дома на 76-годишен мъж. Проверка е установила, че той не притежава разрешение за боравене с оръжие и боеприпаси. Срещу русенеца е образувано производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.


Видин. Двама мъже от с. Арчар – Б.М./23г./ и Ц.М./36г./ са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. За тях е установено, че са съпричастни към извършването на кражби от магазини в селото. Работата по разследването на престъпленията продължава.


ПТП. На 4 януари около 14 часа на първокласен път до язовира край село Тотлебен се е преобърнал товарен автомобил «Мерцедес» с прикачено полу-ремарке, натоварен с 20 тона желязо. Зад волана на катастрофиралата тежка кола бил 49-годишен молдовски гражданин, транзитно преминаващ през България. Ремаркето се е преобърнало в крайпътна канавка, а влекачът - в насрещното платно за движение. Това наложило първокласният път д бъде затворен за 30 минути. Около 21.15 часа 50-тонен кран е вдигнал ТИР-а на колела и го издърпал на безопасно място. При инцидента пострадали няма. Шофьорът е изпробван за алкохол и пробите са отрицателни. По първоначална информация причина за произшествието е движение с превишена и несъобразена с пътните условия скорост. На водача е съставен акт и е издаден протокол за ПТП.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket